Ικανοποίηση για την σταφίδα, αλλά και…ερωτηματικά - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ικανοποίηση για την σταφίδα, αλλά και…ερωτηματικά

 


Κάτι περισσότερο από έκδηλη είναι σε αυτήν τη φάση, η ικανοποίηση των φορέων που αγωνίστηκαν για την εξεύρεση λύσης στο σταφιδικό πρόβλημα το οποίο ανέκυψε μετά τα αποθέματα της περσινής, αλλά και της φετινής χρονιάς, ύστερα από τις σχετικές δεσμεύσεις του υπουργείου. Ικανοποίηση για την -επιτέλους- παρέμβαση που επιχειρεί το ΥΠΑΑΤ, αλλά και… βολές για την όλη καθυστέρηση στην επίγνωση της όλης κατάστασης, που παρ’ ολίγον να αποβεί “μοιραία” για το προϊόν.

Ο αγώνας ξεκίνησε από τους ίδιους τους παραγωγούς και με κύριο εκφραστή την Παναιγιάλειο, τις Ενώσεις και τις Ο.Π., ορισμένους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες, απέναντι σε… συμφέροντα και άλλες καταστάσεις που έχουν αποτυπωθεί -και ευτυχώς είναι γνωστές πια- ενώ κάποιοι είχαν επιλέξει να… απουσιάζουν από τη μάχη για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.

Στον… αγώνα αυτό, λοιπόν, που ήταν διαρκής, ιδιαίτερα διεκδικητικοί ήταν και οι βουλευτές του νομού και δη οι κυβερνητικοί  -Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς- όπως και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Χαρίτσης, με τον έτερο βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη -που ήταν “εξαφανισμένος” σε αυτή την προσπάθεια- να διεκδικεί μετά την εξεύρεση λύσης να επιχειρεί να εμφανιστεί ως… τιμητής, να κερδίσει λίγο από την… επιτυχία και να φθάνει στο σημείο με ανακοίνωσή του να βάλλει εναντίον όλων αυτών που τόσο καιρό έτρεχαν στην πρώτη γραμμή.

Στο θέμα αυτό, αλλά και στην ουσία της υπόθεσης που δεν είναι άλλη από την ίδια τη λύση που θα έρθει από την αγορά με εγγυητή το κράτος, όπως δεσμεύτηκε μιλώντας αποκλειστικά στην τηλεόραση Best ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός βουλευτής της Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος σχολίασε με νόημα πως όλοι κρινόμαστε. Ο κ. Λαμπρόπουλος μάλιστα αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κ. Χρυσομάλλη μίλησε για… απαράδεκτα πράγματα εκφράζοντας τη λύπη του για τους χαρακτηρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here