ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 


222 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στις 204 οι νοσηλείες

Posted: 13 Dec 2021 11:02 AM PST

Σε 222 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών -ιδιαίτερα στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κορίνθου-, ενώ από το σύνολο των νοσηλειών οι 10 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.841.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 13 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 3.841, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.006.706 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 50,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 101 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.718 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 709 (59,9% άνδρες) με διάμεση ηλικία 64 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 571 (80,54%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 138 (19,46%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.615 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 333 (ημερήσια μεταβολή -18,18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 393 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 96 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.345 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 222 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 38.775.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 44, στην Π.Ε. Αρκαδίας 33, στην Π.Ε. Κορινθίας 38, στην Π.Ε. Λακωνίας 60 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 47.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Κυριακή 12 Δεκεμβρίου- συνολικά 204 άτομα (τα 10 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 16 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 11, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 24, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 60 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 27 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 66 (τα 4 στη ΜΕΘ).

Η πρώτη προβολή της ταινίας του Μ. Μανουσάκη “1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης” έγινε στην Αθήνα απόψε 13 Δεκεμβρίου

Posted: 13 Dec 2021 11:02 AM PST

Η πρώτη προβολή της δραματοποιημένης ταινίας τεκμηρίωσης του Μανούσου Μανουσάκη “1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης” έγινε σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη 2), παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στελεχών της Περιφέρειας, αλλά και πολλών Πελοποννήσιων της Αττικής.

Η ταινία -η οποία μετά τις γιορτές θα προβληθεί και σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου- είναι παραγωγή της Περιφέρειας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων το 1821. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού χρόνου, κυρίως, σε ιστορικούς τόπους της Πελοποννήσου.

Η σκηνοθεσία είναι του Μανούσου Μανουσάκη και πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Καζάκος, Πέτρος Ξεκούκης, Δημήτρης Κοτζιάς, Γιώργος Χαλεπλής, Παύλος Κουρτίδης κ.α.

Η μουσική είναι του Χρήστου Παπαδόπουλου, το τραγούδι τίτλων ερμηνεύει ο Δημήτρης Μπάσης, ενώ στην αφήγηση είναι η Τατιάνα Παπαμόσχου.

Μέσω Περιφέρειας Πελοποννήσου η παρέμβαση στην διάβαση του ΟΑΕΔ, στο Ασπρόχωμα της Καλαμάτας

Posted: 13 Dec 2021 10:57 AM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υλοποιήσει την μελέτη του Δήμου Καλαμάτας για την εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών στην διάβαση – “καρμανιόλα” του ΟΑΕΔ, στον δρόμο Καλαμάτα – Ασπρόχωμα.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ενημερώνοντας ειδικότερα ότι την ερχόμενη Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας θα συζητήσει την ένταξη του εν λόγω έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εφ’ όσον αυτή εγκριθεί, μέσα σε 5 ημέρες -και πάντως πριν τα Χριστούγεννα- θα γίνει και η ανάθεση.

Η μελέτη προβλέπει εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών, πεζοδρόμια εκατέρωθεν και νησίδα στο οδόστρωμα.

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε πρόσκληση για ένταξη στο ΠΕΠ παρεμβάσεων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων

Posted: 13 Dec 2021 10:56 AM PST

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για την επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών πρόνοιας και χώρων / δομών υγιεινής, στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας “Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού” του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Η συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΤΠΑ )Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την εν λόγω πρόσκληση -στην οποία δεν περιλαμβάνονται έργα ανάπτυξης υποδομών φροντίδας παιδιών όπως βρεφονηπιακοί ή/και παιδικοί σταθμοί- ανέρχεται σε 7.100.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, η δράση περιλαμβάνει παρεμβάσεις δημιουργίας επέκτασης ή/και αναβάθμισης υποδομών πρόνοιας (φροντίδας ηλικιωμένων, ή  και αμεα καθώς και έργα ανάπτυξης υποδομών ανοιχτής φροντίδας κοινωνικά ευπαθών ομάδων) σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας, ώστε να εξυπηρετούνται αποτελεσματικότερα οι κάτοικοί της, που ανήκουν στις εν λόγω κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Αναλυτικά, την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ.

Εκταμίευση 1.648.932,44 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 13 Dec 2021 10:54 AM PST

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 1.648.932,44 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου ζητεί η Ενωση Ξενοδόχων νομού Κορινθίας

Posted: 13 Dec 2021 10:53 AM PST

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τον χρόνο παράδοσης του έργου της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου ζητεί να πληροφορηθεί η Ενωση Ξενοδόχων νομού Κορινθίας, με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Την εν λόγω επιστολή, η οποία κοινοποιείται και προς τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τους βουλευτές Κορινθίας Χρίστο Δήμα, Κώστα Κόλλια και Γιώργο Ψυχογιό, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή, μπορείτε να δείτε εδώ:

Επιστολή Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας

Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τα ΓΑΚ Αρκαδίας

Posted: 13 Dec 2021 10:49 AM PST

Ευχαριστίες για την διάθεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) Αρκαδίας, όπως και για “την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της θέρμανσης” στον εν λόγω χώρο, απευθύνει προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Ιωάννης Γεωργούλης.

Την επιστολή του προϊστάμενου των ΓΑΚ Αρκαδίας μπορείτε να δείτε εδώ:

Επιστολή του προϊστάμενου των ΓΑΚ Αρκαδίας

Η συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην “15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα”

Posted: 13 Dec 2021 10:46 AM PST

Την συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην επιτυχία της φετινής δράσης της “15ης Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα” επισημαίνει σε επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα η Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, πρόεδρος στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”.

“Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά που με τη σημαντική σας συμβολή, βοηθήσατε ουσιαστικά, στην επιτυχία αυτής της τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Μιας διοργάνωσης μέσω της οποίας, όλοι μαζί, μεταφέρουμε το μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Οι εθελοντές μας στη φετινή Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, παρά τις αντίξοες συνθήκες με τους περιορισμούς στους χώρους διασκέδασης, αλλά και των ιδιαίτερα ακραίων φαινομένων εκείνων των ημερών, φρόντισαν, με εξαιρετική συνέπεια να ευαισθητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες, τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και ομάδες νέων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, να μεταφέρουν το μήνυμα απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, ότι «όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει, ο Οδηγός της Παρέας»” αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

 

 

Εδώ μπορείτε να βρείτε διαδικτυακούς συνδέσμους για

 

α) το Video – μήνυμα

 

β) το Δελτίο Τύπου με τα αποτελέσματα της φετινής δράσης

https://www.ioas.gr/uploads/docs/2021/12/929.pdf

 

γ) τον πλήρη απολογισμό της 15ης Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα

https://www.ioas.gr/uploads/docs/2021/11/928.pdf

 

και

 

δ) το Publicity Report της δράσης

https://www.ioas.gr/uploads/docs/2021/11/921.pdf

Η διαχείριση νεκρών ζώων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 13 Dec 2021 10:44 AM PST

Τροποποίηση επήλθε στο πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως γνωστοποιεί με σχετική ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της έδρας.

Σημειώνεται, ειδικότερα, στην ανακοίνωση:

“Το πρόγραμμα «περισυλλογής και διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα» το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υλοποίησή του έχει αναλάβει ανάδοχος εταιρεία, τροποποιήθηκε από 10-12-2021 ώστε να περιλαμβάνει και την περισυλλογή νεκρών χοίρων.

Το πρόγραμμα όπως τροποποιήθηκε περιλαμβάνει:

  1. Την περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση νεκρών ζώων, εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και συγκεκριμένα:
  • Πτωμάτων βοοειδών, αιγών και προβάτων, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, από τα οποία λαμβάνονται επιπλέον δείγματα εγκεφαλικού ιστού, συγκεκριμένα βοοειδή ηλικίας άνω των 24 ή 48 μηνών (ανάλογα με τη χώρα αρχικής προέλευσής τους) και στις αίγες και τα πρόβατα ηλικίας άνω των 18 μηνών.
  • Πτωμάτων νεκρών βοοειδών και αιγοπροβάτων που δεν εντάσσονται στα ζώα της προηγουμένης παραγράφου, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
  1. Την Περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση λοιπών νεκρών ζώων και συγκεκριμένα:
  • των πτωμάτων όλων των ηλικιών χοιροειδών που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων
  • Πτωμάτων όλων των ηλικιών των ζώων που ανευρίσκονται νεκρά κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου ή σε δημόσιες ή δημοτικές εκτάσεις.

Παρακαλούνται:

  • Οι κτηνοτρόφοι, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνο προσωπικό κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων να απευθύνονται για την ύπαρξη νεκρών ζώων, εντός ή εκτός της εκτροφής τους, απευθείας στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος, στο τηλεφωνικό κέντρο 210 8960100, σε 24ωρη βάση. Απαραίτητα στοιχεία δήλωσης Αριθμός Ενωτίου Ζώου, Κωδικός Εκμετάλλευσης, ΑΦΜ ιδιοκτήτη.
  • Οι υπεύθυνοι συντηρητές ή διαχειριστές του οδικού δικτύου καθώς και λοιποί πολίτες να απευθύνονται για τον εντοπισμό νεκρών ζώων στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ή στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος, στο τηλεφωνικό κέντρο 210 8960100, σε 24ωρη βάση.

Πληροφορίες στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here