Η πρώτη προβολή της ταινίας του Μ. Μανουσάκη “1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης” έγινε στην Αθήνα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Η πρώτη προβολή της ταινίας του Μ. Μανουσάκη “1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης” έγινε στην Αθήνα

 


272 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, 193 οι νοσηλείες

Posted: 14 Dec 2021 12:30 PM PST

Σε 272 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών -ιδιαίτερα στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κορίνθου-, ενώ από το σύνολο των νοσηλειών οι 10 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 5.736.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 14 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 5.736, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.012.659 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 50,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 114 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.987 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 700 (59,9% άνδρες) με διάμεση ηλικία 64 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 568 (81,14%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 132 (18,86%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.625 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 325 (ημερήσια μεταβολή -2,4%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 382 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 130 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.475 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 272 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 39.047.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 47, στην Π.Ε. Αρκαδίας 45, στην Π.Ε. Κορινθίας 44, στην Π.Ε. Λακωνίας 84 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 52.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου- συνολικά 193 άτομα (τα 10 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 19 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 8, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 27, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 52 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 25 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 62 (τα 4 στη ΜΕΘ).

Η πρώτη προβολή της ταινίας του Μ. Μανουσάκη “1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης” έγινε χθες Δευτέρα στην Αθήνα

Posted: 14 Dec 2021 12:28 PM PST

“Ανταποκριθήκαμε στο χρέος και την ευθύνη απέναντι στους προγόνους και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας τιμήσαμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, με το κριτήριο της ποιότητας, της αλήθειας και της αντοχής στον χρόνο”.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας το βράδυ χθες Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου την εκδήλωση για την πρώτη προβολή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του Μανούσου Μανουσάκη“1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης”, η οποία έγινε στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα, παρουσία -μεταξύ άλλων- εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, αυτοδιοικητικών και πνευματικών θεσμών, καθώς και εκατοντάδων Πελοποννησίων της Αττικής.

Η ταινία -η οποία μετά τις γιορτές θα προβληθεί και σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου- είναι παραγωγή της Περιφέρειας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων το 1821. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού χρόνου, κυρίως, σε ιστορικούς τόπους της Πελοποννήσου.

Η σκηνοθεσία είναι του Μανούσου Μανουσάκη και πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Καζάκος, Πέτρος Ξεκούκης, Δημήτρης Κοτζιάς, Γιώργος Χαλεπλής, Παύλος Κουρτίδης κ.α. Η μουσική είναι του Χρήστου Παπαδόπουλου, το τραγούδι τίτλων ερμηνεύει ο Δημήτρης Μπάσης, ενώ στην αφήγηση είναι η Τατιάνα Παπαμόσχου.

 

Ο Π. ΝΙΚΑΣ

“Ανταποκριθήκαμε στο χρέος και την ευθύνη απέναντι στους προγόνους και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας τιμήσαμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση στο κριτήριο της ποιότητας, της αλήθειας και της αντοχής στον χρόνο” σημείωσε ο περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του. Και συνέχισε:

“Η ταινία που προβάλλεται εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύξαμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποτελεί δε προϊόν της συνεργασίας μας με τον συμπατριώτη μας Σπαρτιάτη εξαίρετο σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη και της αξιοποίησης των πνευματικών και καλλιτεχνικών δυνατοτήτων που διαθέτει η Πελοπόννησος.

Ολες οι δράσεις μας έχουν αναφορά σε καλλιτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους της Πελοποννήσου, έχουν ποιότητα και στοχεύουν να έχουν διάρκεια

Θα ακολουθήσουν προβολές στις πρωτεύουσες των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, προβολές και για σχολεία, ενώ και αρκετά κανάλια την έχουν ζητήσει ήδη για να την προβάλουν.

Σημειώνω δε, ότι εκτός από τη συγκεκριμένη ταινία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέδραμε επίσης στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ από την Κλεώνη Φλέσσα με τίτλο “Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας”.

Ως Περιφέρεια, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, προχωρήσαμε ακόμα σε 6 εκδόσεις πολύ σημαντικών βιβλίων, πάνω από 5.000 αντίτυπα των οποίων έχουν διατεθεί μέχρι τώρα στη Βουλή, σε βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα, σε σχολεία, σε μητροπόλεις, σε πρεσβείες, σε φορείς, σε σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους.

Επίσης, μεταξύ άλλων, έχουμε χρηματοδοτήσει την συμπαραγωγή της θεατρικής παραγωγής “Υλικό Καποδίστριας” από τα ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και Ρούμελης. Φιλοτεχνήθηκαν προσωπογραφίες ηρώων της Επανάστασης. Διαθέσαμε 200.000 ευρώ για τη συντήρηση όλων των ηρώων που έχουν ανεγερθεί στις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις οποίες έλαβαν χώρα μάχες της Επανάστασης του 1821. Αναλάβαμε προωτοβουλία, που ευοδώθηκε, για την ονοματοδοσία των σηράγγων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα με ήρωες και σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης.

Τέλος, σημειώνω τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως τιμώμενης, στη φετινή ΔΕΘ και την ιδιαίτερη επισήμανση του πρωθυπουργού για το επετειακό μας περίπτερο, το οποίο παρουσιάσαμε και στη συνέχεια και στην Πανηπειρωτική Εκθεση, στα Ιωάννινα”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης Π. Νίκα εξέφρασε ευχαριστίες στον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο, όπως και στον σκηνοθέτη Μ. Μανουσάκη, τον οποίον τίμησε -μετά την προβολή της ταινίας- επιδίδοντάς του αντίγραφα από τις “Σφραγίδες της Ελευθερίας” δημιουργήματα της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας.

Την εκδήλωση, την οποίαν χαιρέτισαν επίσης ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος και ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, προλόγισε ο συνεργάτης της Περιφέρειας Πέτρος Σαραντάκης, αναφερόμενος περιληπτικά στις δράσεις που οργάνωσε και δρομολόγησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου φέτος με την αφορμή της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Χριστόπουλος εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Βίκυ Γιαβή, ο γενικός επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτριος Κωστάκης, ο υποστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος εκ μέρους του ΓΕΣ και ο υποναύαρχος Γιάννης Καλογερόπουλος εκ μέρους του ΓΕΝ, οι επιχειρηματίες Γιώργος Βαρδινογιάννης και Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Αττικής, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, εικαστικοί, ηθοποιοί και πολλοί Πελοποννήσιοι από την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ανέβαλε την απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με τη σύμβαση για την ολοκληρωμένη κεντρική διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 14 Dec 2021 12:25 PM PST

Ορισμένα συμπληρωματικά στοιχεία ως προς την σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την ολοκληρωμένη κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητεί από την Περιφέρεια το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο -εν αναμονή τους- ανέβαλε την λήψη απόφασης.

“Η Περιφέρεια είναι έτοιμη να παρέχει τα στοιχεία που ζητήθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ωστόσο η αναβολή λήψης απόφασης προφανώς θα οδηγήσει σε μια καθυστέρηση της έναρξης σε σχέση με τον χρόνο που είχαμε αρχικά εκτιμήσει” δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σύσκεψη σε υπουργικό επίπεδο για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην τηλεδιάσκεψη της ΕΝΠΕ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα

Posted: 14 Dec 2021 12:20 PM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συμμετείχε το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσε το θεσμικό πλαίσιο και εν γένει τα ζητήματα που απασχολούν την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ενώ συζητήθηκαν επίσης η εξέλιξη των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, οι προοπτικές του νέου ΕΣΠΑ 2021 -2027 αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Από την πλευρά του, ο Π. Νίκας επανέλαβε την θέση του ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υφίσταται σήμερα είναι η ασάφεια του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ως προς τα θέματα αρμοδιοτήτων, το οποίο θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο καθορίζοντας επακριβώς το στίγμα και την ταυτότητα του κάθε θεσμού και κάθε βαθμίδας διοίκησης -“αυτή τη στιγμή είμαστε 70% κράτος και 30% αυτοδιοίκηση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παρατηρώντας ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο είναι υπεύθυνο για τριβές που δημιουργούνται τόσο μεταξύ των αυτοδιοικητικών φορέων, όσο μεταξύ αυτών και του κράτους

Συνεχίζοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι με βάση τα σήμερα ισχύοντα, καλούνται, σε πολλές περιπτώσεις, οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις να λειτουργήσουν ως κρατικοί φορείς -“σχεδόν είμαστε υποχρεωμένοι ως Περιφέρειες να καλύπτουμε ανεπάρκειες του κράτους, σε πλήθος υπηρεσιών του” τόνισε, για να επισημάνει ότι υπάρχουν φορές που στις Περιφέρειες αποδίδονται ευθύνες τις οποίες, σε μεγάλο βαθμό, δεν έχουν.

Τέλος, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι θα πρέπει η αυτοδιοίκηση να εκπροσωπείται σε φορείς τοπικού ενδιαφέροντος, όπως στις δημόσιες δομές υγείας, στην εκπαίδευση με την συνδιαμόρφωση των σχολικών προγραμμάτων ιδιαίτερα των επαγγελματικών λυκείων, καθώς και στις δομές προνοιακού χαρακτήρα.

Προγραμματική σύμβαση για την παράκαμψη Χαρακοπιού υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας

Posted: 14 Dec 2021 12:18 PM PST

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας υπέγραψε σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αντικείμενο της σύμβασης, την οποία εκ μέρους της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας υπέγραψε ο πρόεδρός της Τάσος Σαρδέλης, αποτελεί η συμβουλευτική υποστήριξη για την ολοκλήρωση της παράκαμψης Χαρακοπιού στον δρόμο Καλαμάκι – Κορώνη.

“Η εκτίμηση είναι ότι η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές της άνοιξης, καθώς έχει ήδη υπάρξει σχετική προεργασία” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης.

Στις 29 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία στον διαγωνισμό για χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας, στην Παραλία

Posted: 14 Dec 2021 12:15 PM PST

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για το έργο που αφορά στην προμήθεια φυσικού χλοοτάπητα ο οποίος θα τοποθετηθεί στο δημοτικό στάδιο της Καλαμάτας, στην παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Το προϋπολογισμού 360.517,60 ευρώ έργο προβλέπει επίσης -εκτός από τον φυσικό χλοοτάπητα- και την προμήθεια των υλικών επιφανειακής απορροής, αμμώδους εδαφικού υποστρώματος, όπως επίσης αρδευτικών υλικών και ακόμα συνθετικού και υβριδικού χλοοτάπητα, όπως επίσης σκεπάστρου και καθισμάτων κερκίδας

Η αποσφράγιση των προσφορών έχει οριστεί για την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022.

 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό

Posted: 14 Dec 2021 12:12 PM PST

Συνέντευξη έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό PLP της Πάτρας.

Στην διάρκεια της συνέντευξης, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και απάντησε σε σειρά ερωτήσεων,

Δεν υφίσταται κίνδυνος από τις εγκαταστάσεις της “Ηλιόσφαιρα” Α.Ε. στην ΒΙΠΕ Τρίπολης δηλώνει η ΕΤΒΑΒΙΠΕ μετά από σχετική επιθεώρηση

Posted: 14 Dec 2021 12:11 PM PST

Η έκτακτη επιθεώρηση που με εντολή της ΕΤΒΑΒΙΠΕ Α.Ε. διενεργήθηκε από εξειδικευμένο γραφείο εμπειρογνωμόνων, στις αρχές του περασμένου μήνα στην ΒΙΠΕ Τρίπολη, στις εγκαταστάσεις της πτωχευμένης εταιρείας “Ηλιόσφαιρα” Α.Ε. δεν αποκάλυψε κανένα πρόβλημα ή κίνδυνο από όσα υλικά παραμένουν στον πιο πάνω χώρο.

Αυτό αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο που η ΕΤΒΑΒΙΠΕ Α.Ε. κοινοποίησε προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μαζί με την αναλυτική έκθεση των εμπειρογνωμόνων.

Στην επιθεώρηση παρόντες ήταν, επίσης, στελέχη της ΕΤΒΑΒΙΠΕ Α.Ε., υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Αυτοτελούς Γραφείου της Χημικής Υπηρεσίας Τρίπολης, του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης, όπως και εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας.

 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΕΒΙΠΕΤ

Δημόσια διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 14 Dec 2021 12:09 PM PST

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η διαβούλευση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης, του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

Στην σχετική ανακοίνωση της πιο πάνω Διεύθυνσης επισημαίνεται ότι “κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή όλων προκειμένου να γίνουν παρατηρήσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη προετοιμασία της Περιφέρειας στην σύνταξη του Περιφερειακού της Προγράμματος Ανάπτυξης”.

Για τη συμμετοχή στη διαβούλευση οι πολίτες και φορείς μπορούν να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου www.ppel.gov.gr, στο μενού:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ -> ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ή απευθείας στο σύνδεσμο https://www.ppel.gov.gr/smpe-tou-periferiakou-programmatos-anaptixis-periferias-peloponnisou/

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2022, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση sec.dipa@prv.ypeka.gr με κοινοποίηση στην διεύθυνση kdebeli@arcadia.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here