Απολιγνιτοποίηση, επιχειρηματικό πάρκο, φυλακές εργασίας στο επίκεντρο της επίσκεψης του υπ.Ανάπτυξης - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Απολιγνιτοποίηση, επιχειρηματικό πάρκο, φυλακές εργασίας στο επίκεντρο της επίσκεψης του υπ.Ανάπτυξης



Δήμος Μεγαλόπολης: Η διακριτή διαφορά για την Μεγαλόπολη, το επιχειρηματικό πάρκο, το εκθεσιακό κέντρο παράρτημα της ΔΕΘ και οι φυλακές εργασίας, στο επίκεντρο των συζητήσεων της επίσκεψης του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση στην Μεγαλόπολη.

ΔΞΜΠ

Επίσκεψη στην Μεγαλόπολη πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης. Παρόντες στην επίσκεψη αυτή ήταν: Ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, ο  Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο Πρόεδρός της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ κ. Κωστής Μουσουρούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε κ. Αθανάσιος Ψαθάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ο Ειδικός Συνεργάτης της ΔΕΘ-Helexpo κ. Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ο νομικός σύμβουλος της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ κ. Ιωάννης Τζώρτζης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεμιστοκλής Σακελλαριάδης , ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Σιέμπος, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Μιχόπουλος και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στο ξεκίνημα ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, εξέθεσε τη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και έκανε για μια ακόμη φορά γνωστά προς όλους τα αιτήματα και τις θέσεις του δήμου μας. Επειδή όπως ανέφερε η Μεγαλόπολη δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά το πρόβλημα, ζήτησε την διακριτή και ποσοτικοποιημένη διαφορά της Μεγαλόπολης, σε σχέση με τους όμορους δήμους, καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών και των έργων που είναι ικανά να προκαλέσουν αναστροφή του κλίματος και να αποκαταστήσουν την οικονομική ισορροπία της περιοχή μας, αναλυτικά σε όλα αυτά τα θέματα.

Ο κ. Παπαθανάσης διαβεβαίωσε ότι η Μεγαλόπολη θα έχει την διαφορετική αντιμετώπιση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την απολιγνιτοποίηση (επιδοτήσεις, κίνητρα επιχειρήσεων). Ανέφερε ότι θα βοηθήσει στα μεγάλα θέματα (επιχειρηματικό πάρκο, φυλακές, εκθεσιακό μεσογειακό κέντρο), για την γρήγορη υλοποίηση τους.

Ο κ. Νίκας και ο κ. Βλάσης στην ίδια γραμμή με τον κ.Παπαθανάση, συμφώνησαν ότι πρέπει η Μεγαλόπολη να είναι το κέντρο του προβλήματος και ότι το πρόγραμμα πρέπει να στοχεύει στον δήμο μας. Τόνισαν ότι και οι φυλακές εργασίας είναι σε καλή πορεία.

Ο κ. Ψαθάς αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε ανάμεσα στον Δήμο και την ΕΤΒΑ και ότι πλέον έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την υλοποίηση του επιχειρηματικού πάρκου.

Ο κ, Τζήκας αναφέρθηκε στο φιλόδοξο σχέδιο για την κατασκευή του εκθεσιακού χώρου (παραρτήματος της ΔΕΘ-Helexpo) στην Μεγαλόπολη, για το οποίο υπάρχει πίστωση 150.000 για την εκπόνηση μελέτης. Γι αυτό το θέμα έχει συσταθεί 7μελές επιτροπή συντονισμού με Πρόεδρο τον κ. Τζήκα, στην οποία συμμετέχουν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος  και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Επίσης έγινε αναφορά και για την μελέτη από το πράσινο ταμείο για την απομάκρυνση αμιαντοσκεπών από τις ΜΟΜΑ 1 και ΜΟΜΑ 2 και για τα προγράμματα επιδότησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων. Τα 2 προγράμματα που υπάρχουν καθώς και για τα 2 που θα έρθουν σύντομα. Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης ζήτησε να υπάρξει διαβούλευση για τις προϋποθέσεις ένταξης, ώστε να είναι αποδοτικότερα τα προγράμματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here