393 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

393 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


393 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, 182 οι νοσηλείες

Posted: 27 Dec 2021 10:35 AM PST

Σε 393 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 10 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 9.284.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 27 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 9.284, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.084.153 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 50,4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 192 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.838 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 629 (58,7% άνδρες) με διάμεση ηλικία 63 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 533 (84,74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15,26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.721 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή -4,3%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 317 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 66 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.496 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 393 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 41.928.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 63, στην Π.Ε. Αρκαδίας 57, στην Π.Ε. Κορινθίας 111, στην Π.Ε. Λακωνίας 78 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 84.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Κυριακή 26 Δεκεμβρίου- συνολικά 182 άτομα (τα 10 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 11 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 11, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 33, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 46 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 34 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 47 (τα 5 στη ΜΕΘ).

Επιδείνωση του καιρού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου

Posted: 27 Dec 2021 10:34 AM PST

Επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου ο καιρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας μας- σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ) που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, γνωστοποιεί το εν λόγω ΕΔΕΚ, έχοντας θέσει παράλληλα και τον μηχανισμό της στις 5 Περιφερειακές Ενότητες σε ετοιμότητα, καλεί δε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες αρχές.

 

Το ΕΔΕΚ της ΕΜΥ

Αναλυτικά, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σημειώνει στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού:

“Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά που θα επηρεάσουν, μέχρι την Τετάρτη, τη βόρεια Ελλάδα καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

  1. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (27-12-2021)

α) Στο βόρειο Ιόνιο και την Hπειρο μέχρι τις βραδινές ώρες.

β) Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

γ) Στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από τις βραδινές ώρες.

  1. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (28-12-2021)

Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν και τη δυτική Στερεά.

  1. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (29-12-2021)

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού,

την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο

twitter (@EMY_HNMS)”.

 

METΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

– Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Κατά την διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αλιείς να αποφύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές (πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών, χαλαζόπτωση).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι  πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Εκταμίευση 1.976.976,49 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας – εξοφλείται το 95% των έργων του ΠΔΕ μέσα στην εβδομάδα

Posted: 27 Dec 2021 10:33 AM PST

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 1.976.976,49 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Οπως τόνισε, στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα -την τελευταία του φετινού χρόνου-, θα έχει εξοφληθεί από την Περιφέρεια το 95% των τιμολογίων των έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι όσον αφορά τα έργα του ΠΕΠ Πελοποννήσου -που εμπεριέχουν και την συγχρηματοδότηση από την κυβέρνηση-, υπάρχει δέσμευση εκ μέρους της πολιτείας πως μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022 θα έχουν σταλεί οι σχετικές πιστώσεις στην Περιφέρεια.

Επισκέψεις του περιφερειάρχη – την Πέμπτη στα εγκαίνια της νέας εισόδου της Σπάρτης

Posted: 27 Dec 2021 10:32 AM PST

Σειρά επισκέψεων θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, ο Π. Νίκας θα επισκεφθεί το Αλεξανδράκειο Γηροκομείο στην Καλαμάτα, ενώ μεθαύριο Τετάρτη 29 του μήνα την δομή μεταναστών στην Κόρινθο.

Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης θα επισκεφθεί το Γηροκομείο Σπάρτης ενώ θα παραστεί και στα εγκαίνια της νέας εισόδου της λακωνικής πρωτεύουσας.

Τέλος, έγινε γνωστό, ότι κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα παραστεί στις εκδηλώσεις που -τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων- θα λάβουν χώρα στο Ναύπλιο και στη Νέα Κίο.

Ξεκινούν οσονούπω οι εργασίες για εγκατάσταση του ανελκυστήρα αμεα στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη

Posted: 27 Dec 2021 10:31 AM PST

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σήμερα, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, η ανάθεση του έργου που αφορά στην προσθήκη ανελκυστήρα για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη.

Το έργο υλοποιείται μέσω προγραμµατικής σύμβασης µεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, ενώ η συνολική δαπάνη -ύψους 50.510,68 ευρώ- θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της εν λόγω μητρόπολης, στο πλαίσιο σχετικής δωρεάς της εταιρίας DEMO ΑΒΕΕ, Βιομηχανία Φαρμάκων.

Ο ανελκυστήρας θα τοποθετηθεί στην βόρεια πλευρά του ναού, προς την βορειοανατολική του γωνία, ώστε να είναι λιγότερο ορατός από την πρόσοψη του ναού (δυτική όψη). Ο σκελετός του θα είναι μεταλλικός και το κουβούκλιο θα αποτελείται από κρύσταλλα ασφαλείας ώστε να µην επηρεάζονται τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του ναού. Η είσοδος στον ανελκυστήρα θα γίνεται στη στάθµη του πεζοδροµίου.

Οι εργασίες εγκατάστασης του ανελκυστήρα θα διαρκέσουν 3 μήνες, όπως προβλέπεται στο σχετικό συμφωνητικό.

Δημοπρατείται η αποκατάσταση του κτηρίου Κορφιωτάκη, στην Καλαμάτα

Posted: 27 Dec 2021 10:30 AM PST

Δημοσιοποιήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου η δημοπράτηση, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, του με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ έργου αποκατάστασης του κτηρίου Κορφιωτάκη, στην Καλαμάτα.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών στο ΕΣΗΔΗΣ -στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.promitheus.gov.gr- για τον εν λόγω διαγωνισμό, με συστημικό κωδικό 185896, λήγει την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στις 3 το μεσημέρι, ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 18 του μήνα, στις 11 το πρωί.

Η προθεσµία εκτέλεσης του έργου είναι 12 µήνες από την υπογραφή της σύµβασης.

Πρόσκληση για την ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 27 Dec 2021 10:29 AM PST

Δημοσιοποιήθηκε η τρίτη τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για τη δράση 3.a.2.2 “ Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού ΜΜΕ επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών”.

Η εν λόγω τροποποίηση αφορά στην αλλαγή ως προς τον τρόπο ενημέρωσης των δυνητικών δικαιούχων.

 

Την τροποποιημένη πρόσκληση μπορείτε να δείτε:

Τροποποιημένη πρόσκληση 66ΑΒ7Λ1-ΑΞΔ

Ενημερωτική, εκπαιδευτική δράση για τα στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης και των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 27 Dec 2021 10:26 AM PST

Διαδικτυακή ενημερωτική εκπαιδευτική δράση, που διοργανώθηκε από την Αυτοτελή Διεύθυνση και τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου.

Αντικείμενο της εν λόγω δράσης αποτέλεσε η συνοπτική παρουσίαση συστημάτων ασύρματης επικοινωνίας, ενώ εξετάστηκαν προοπτικές βελτίωσης της συνεργασίας στον τομέα των ραδιοσυχνοτήτων με εμπλεκόμενους επιχειρησιακούς φορείς (Πυροσβεστική, Αστυνομία) σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα στο κύριο δίκτυο επικοινωνίας.

Επίσκεψη αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας στο θέατρο της Αρχαίας Σπάρτης

Posted: 27 Dec 2021 10:24 AM PST

Το έργο αναβάθμισης του θεάτρου στην Αρχαία Σπάρτη επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, προκειμένου να λάβει γνώση για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξής του.

Τον αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος συνοδευόταν από την καθηγήτρια κλασικής Αρχαιολογίας Ολγα Παλαγγιά, υποδέχθηκαν η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑΛΑΚ Μαρία Τσούλη και η αρχαιολόγος, στέλεχος της ΕΦΑΛΑΚ, Χαρά Γιαννακάκη, οι οποίες έκαναν την ξενάγηση στο χώρο του έργου, ενημερώνοντας με κάθε λεπτομέρεια για τη σειρά των επεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί αλλά και για αυτές που υπολείπονται, προκειμένου να ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών της ενταγμένης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2021 πράξης αναβάθμισης του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης», προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση από την πορεία εξέλιξης του έργου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

“Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, που κατάφεραν να το εντάξουν και να το χρηματοδοτήσουν, μέσα από την δράση «Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)».

Με την επίσκεψή μου στον χώρο διαπίστωσα, για άλλη μια φορά, την προσήλωση όσων εργάζονται εδώ στον κοινό στόχο, να αναδείξουν τμήμα του μεγαλείου και της δόξας της παγκοσμίως αναγνωρίσιμης, ιστορικής μας κληρονομιάς. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας για την καλή μας συνεργασία, προκειμένου αφ’ ενός να προστατέψουμε τα ιστορικά μνημεία του τόπου μας, αφ’ ετέρου να τα αναδείξουμε σε ελκυστικούς και επισκέψιμους χώρους.

Επαινος, βέβαια, ανήκει και σε αυτούς που οραματίστηκαν το έργο και δούλεψαν προκειμένου να φτάσουμε σήμερα σε φάση υλοποίησης. Και αναφέρομαι στον Σύνδεσμο Φίλων Ανασυγκρότησης του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «Γιτιάδας», στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που χρηματοδότησε την μελέτη και φυσικά στον αρχιτέκτονα μηχανικό Γουλιέλμο Ορεστίδη για την εξαιρετική του μελέτη ανάδειξης του χώρου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here