ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Posted: 03 Dec 2021 01:10 AM PST

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 03-12-2021

Posted: 02 Dec 2021 11:44 PM PST

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  03-12-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

252 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στις 224 οι νοσηλείες

Posted: 02 Dec 2021 10:09 AM PST

Σε 252 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, εξαιρετικά υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κορίνθου, ενώ από το σύνολο των νοσηλειών οι 9 είναι στις ΜΕΘ.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 6.260.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 2 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 6.260, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 951.351 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 50,6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.767 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 704 (61,2% άνδρες) με διάμεση ηλικία 64 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 558 (79,26%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 146 (20,74%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.533 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 453 (ημερήσια μεταβολή -10,65%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 458 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 89, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.325 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 252 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 36.133.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 71, στην Π.Ε. Αρκαδίας 27, στην Π.Ε. Κορινθίας 75, στην Π.Ε. Λακωνίας 18 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 61.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου- συνολικά 224 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 19 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 13, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 33, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 63 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 32 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 64 (τα 3 στη ΜΕΘ).

Επιδείνωση του καιρού και πάλι από αύριο Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου

Posted: 02 Dec 2021 10:06 AM PST

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου ο καιρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας μας- σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ) που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, γνωστοποιεί το εν λόγω ΕΔΕΚ, έχοντας θέσει παράλληλα και τον μηχανισμό της στις 5 Περιφερειακές Ενότητες σε ετοιμότητα, καλεί δε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες αρχές.

 

ΤΟ ΕΔΕΚ ΤΗΣ ΕΜΥ

Στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, αναφέρονται τα εξής:

“Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (3-12-2021) και του Σαββάτου (4-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

  1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία.

γ. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τη νύχτα του Σαββάτου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

δ. Από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

  1. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη θα

πνέουν την Παρασκευή, που βαθμιαία το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την

ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο

twitter (@EMY_HNMS)”.

 

METΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

– Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Κατά την διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αλιείς να αποφύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές (πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών, χαλαζόπτωση).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι  πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε στην Αθήνα με τον  γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκο

Posted: 02 Dec 2021 10:05 AM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, νωρίς το απόγευμα σήμερα, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην Αθήνα, με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον περιφερειάρχη στο έργο της παράκαμψης του Πεταλιδίου, στον δρόμο Τζάνε – Καλαμάκι, ενώ συζητήθηκαν επίσης τροποποιήσεις στο φετινό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και άλλα ζητήματα σχετικά με νέα έργα.

Ο Π. Νίκας ενημερώθηκε από τον Δ. Σκάλκο ότι πιστώθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ακόμα 6,5 εκατομμύρια ευρώ για πληρωμές των υποχρεώσεών της, ενώ από την πλευρά του περιφερειάρχη έγινε η εκτίμηση ότι μέσα στον τρέχοντα μήνα θα γίνει δυνατό να εξοφληθούν οι εργολάβοι.

 

ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΔΕΘ HELEXPO

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε επίσης και με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΘ HELEXPO Τάσο Τζήκα και τα υπόλοιπα μέλη του σώματος, με τους οποίους συζήτησε σχετικά με την δημιουργία στη Μεγαλόπολη μιας “αντένας” της HELEXPO, θέμα που θα απασχολήσει και επόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία προγραμματίζεται σύντομα στην Τρίπολη.

Στην ίδια συνάντηση, εξ άλλου, επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της δημιουργίας του οδικού άξονα Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία, ο οποίος θα προσδώσει κεντροβαρικό ρόλο στη Μεγαλόπολη.

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το έργο ανακαίνισης και αναβάθμισης του διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 02 Dec 2021 10:04 AM PST

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στην Π.Ε. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας με αντικείμενο τον έλεγχο της διακήρυξης του έργου ανακαίνισης και αναβάθμισης του διοικητηρίου της Π.Ε. στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης και οι μελετητές του εν λόγω έργου, εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η σχετική διακήρυξη θα μπορέσει να δημοσιοποιηθεί περί το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται, εξ άλλου, ότι ο Π. Νίκας συγκάλεσε και το βράδυ χθες Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου σύσκεψη στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, στην οποία συζητήθηκε η μεταφορά των υπηρεσιών εν όψει των εργασιών ανακαίνισης και αναβάθμισης του διοικητηρίου.

Κατά την χθεσινή σύσκεψη διατυπώθηκε η άποψη να αποχωρήσουν σταδιακά οι υπηρεσίες από το εν λόγω κτήριο, ενδεχομένως δε κάποιες και πριν το τέλος του φετινού χρόνου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας με την διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Posted: 02 Dec 2021 10:02 AM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, με τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τάσο Τζανή και τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου Ανδρέα Πάλλη.

Οπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αναβάθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος της αρκαδικής πρωτεύουσας και η διαδικασία των σχεδιασμών και των σχετικών μελετών.

Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε προνοιακά ιδρύματα της Εκκλησίας και κοινωνικούς φορείς

Posted: 02 Dec 2021 10:01 AM PST

Πίστωση 155.000 ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εν όψει και των εορτών, για την υποστήριξη προνοιακών ιδρυμάτων μητροπόλεων, καθώς και κοινωνικών φορέων που αναφέρονται σε παιδιά, σε αμεα κ.α.

Συγκεκριμένα, ως οικονομική ενίσχυση για τη λειτουργία των προνοιακών ιδρυμάτων τους, από την Περιφέρεια διατέθηκαν σε μητροπόλεις συνολικά 110.000 ευρώ και ειδικότερα, α) στη Μητρόπολη Αργολίδας 15.000 ευρώ, β) στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως 10.000 ευρώ, γ) στη Μητρόπολη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζαμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους 15.000 ευρώ, δ) στη Μητρόπολη Μάνης 10.000 ευρώ, ε) στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας 15.000 ευρώ, στ) στη Μητρόπολη Μεσσηνίας 15.000 ευρώ, ζ) στη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης 20.000 ευρώ και η) στη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας 10.000 ευρώ.

Αλλες 45.000 ευρώ διέθεσε η Περιφέρεια προς κοινωνικούς φορείς και συγκεκριμένα, στο Χαμόγελο του Παιδιού 15.000 ευρώ και από 10.000 ευρώ στα Παιδικά Χωριά SOS, στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου το οποίο παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά με σωματικές και νοητικές αναπηρίες, καθώς και σε παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους απασχολούμενους στο πρόγραμμα RIS3

Posted: 02 Dec 2021 10:00 AM PST

Συνάντηση με τους απασχολούμενους στο πρόγραμμα Περιφερειακής Στρατηγικής της Εξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3: Research and Innovation Strategies for Smart Specialization) της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου.

Για την εξυπηρέτηση του εν λόγω προγράμματος έγινε από την Περιφέρεια πρόσληψη με διαδικασία ΑΣΕΠ 4 επιστημόνων, με τους οποίους ο Π. Νίκας είχε συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται.

Η Εξυπνη Εξειδίκευση στοχεύει στον εντοπισμό των μοναδικών χαρακτηριστικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επισημαίνοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας, εστιάζει στους κλάδους – πρωταθλητές της περιφερειακής οικονομίας και στοχεύει στην ενίσχυση των περιφερειακών συστημάτων καινοτομίας, την μεγιστοποίηση των ροών γνώσης και διάχυση των οφελών της καινοτομίας σε όλο το εύρος της περιφερειακής οικονομίας.

Οι στρατηγικοί τομείς και οι κλάδοι που εστιάζεται η Περιφερειακή Στρατηγική Εξυπνης Εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι α) ο αγροδιατροφικός τομέας, β) ο τουρισμός – πολιτισμός και η δημιουργική βιομηχανία, γ) η μεταποιητική βιομηχανία και λοιποί δυναμικοί τομείς (παραγωγή προϊόντων ξύλου, μετάλλου, προϊόντων από μη μεταλλικά ορυκτά, παραγωγή ειδών από πλαστικό, ειδών συσκευασίας, μηχανημάτων, οργάνων και δομικών υλικών, μαρμάρου) και δ) οι οριζόντιοι υποστηρικτικοί τομείς (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών – ΤΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here