Προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στον τομέα της γεωργίας από 1 Ιανουαρίου 2014 - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στον τομέα της γεωργίας από 1 Ιανουαρίου 2014

Η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ αποτελεί την βασική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας στο γεωργικό τομέα. Ειδικότερα κατά την διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο Υπουργό ΑΑΤ, κ. Αθ. Τσαυτάρης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας, κ. Paolo De Castro, την επίσπευση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.), ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και η ομαλή μετάβαση στη νέα κατάσταση, η οποία θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους γεωργούς να προγραμματίσουν με ασφάλεια την παραγωγή και τις επενδύσεις τους.
Επίσης, σημαντική προτεραιότητα αποτελεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων στην ΕΕ και στις τρίτες χώρες. Στόχος της Ελληνικής Προεδρίας είναι η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στο Συμβούλιο, ώστε, με τη συμπλήρωση των εργασιών από την Ιταλική Προεδρία, να εφαρμοστεί ένα νέο και αποτελεσματικό καθεστώς το ταχύτερο δυνατόν, που θα λαμβάνει υπόψη τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες και θα επικεντρώνεται στην προώθηση των ποιοτικών προϊόντων, καθώς επίσης και στην ανάδειξη, μεταξύ άλλων, της γνησιότητας των Ευρωπαϊκών προϊόντων, με κατοχυρωμένη γεωγραφική ένδειξη. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, ο κ. De Castro, αναγνωρίζοντας τη σημασία του θέματος, δεσμεύτηκε να επικεντρώσει τις εργασίες της Επιτροπής στην οποία προεδρεύει, ώστε να διαμορφωθεί η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν τις Ευρωεκλογές. Η έκθεση και οι ενδεχόμενες προτάσεις που αναμένονται από την Επιτροπή αφενός για το γάλα, αφετέρου σχετικά με τη λειτουργία του καθεστώτος των φρούτων και λαχανικών θεωρούνται επίσης σημαντικές προτεραιότητες. Ειδικότερα, για τα φρούτα και λαχανικά, αναμένονται προτάσεις για τη βελτίωση των μέτρων σχετικά με τις οργανώσεις παραγωγών του τομέα, προκειμένου να ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση των γεωργών στην εμπορική αλυσίδα. Η δημιουργία ενός νέου καθεστώτος για τη διανομή γεωργικών προϊόντων στα σχολεία, που θα ενοποιεί τα σημερινά μέτρα για τα φρούτα και το γάλα και θα εμπλουτίζει τον κατάλογο των προς διανομή προϊόντων, αυξάνοντας ταυτόχρονα τους διαθέσιμους πόρους, περιλαμβάνεται επίσης στον προγραμματισμό της Ελληνικής Προεδρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here