Πόσο θα κοστίζει η διαδρομή με ΙΧ για Αθήνα – Καλαμάτα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Πόσο θα κοστίζει η διαδρομή με ΙΧ για Αθήνα – Καλαμάτα

Έχετε αναλογιστεί ποτέ πόσα διόδια πρέπει να περάσετε για να φτάσετε στην Καλαμάτα; Έχετε προσθέσει και το κόστος της βενζίνης για να συνειδητοποιήσετε πόσο κοστίζει το «πήγαινε-έλα»; Κάναμε τις αναλυτικές πράξεις και σας τις παρουσιάζουμε. Δείτε και τις πληροφορίες για το τι πρόκειται να αλλάξει στο συνολικό κόστος από το νέο έτος.
  1. Θα χρειαστεί να μπείτε στην Αττική οδό; Το ταξίδι σας ξεκινάει με 2,8 ευρώ ή 5,6 ευρώ αν προσθέσετε και τα διόδια της επιστροφής.
  2. Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να περάσετε από τα διόδια της Ελευσίνας. Μέχρι το τέλος του έτους, θα κοστίζουν 3,2 ευρώ ενώ από το νέο έτος η τιμή (θαύμα-θαύμα) θα μειωθεί στα 2,1 ευρώ. Στην επιστροφή, δεν πληρώνετε στα διόδια της Ελευσίνας. Και αυτό διότι θα πρέπει να πληρώσετε νωρίτερα στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου. Αυτά μέχρι το τέλος του χρόνου θα κοστίζουν 3,2 ευρώ και από το νέο έτος και αυτή η τιμή θα πέσει στα 1,8 ευρώ. Συμπέρασμα: το τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος κοστίζει 6,4 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και 3,9 ευρώ από το νέο έτος
Με το που θα περάσετε την Κόρινθο, αρχίζει το σταμάτα-ξεκίνα του Μορέα. «Στην παρούσα φάση, λειτουργούν πέντε μετωπικοί σταθμοί διπλής κατεύθυνσης» μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του «Μορέα», της εταιρείας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο. Οι πέντε αυτοί σταθμοί είναι:
  1. Σπαθοβούνι: και στο «πήγαινε» και στο «έλα» πληρώνουμε από 2,5 ευρώ. Σύνολο πέντε ευρώ.
  2. Νεστάνη: και στο «πήγαινε» και στο «έλα» πληρώνουμε από 2,4 ευρώ. Σύνολο 4,8 ευρώ.
  3. Γέφυρα Μάναρη: Επιπλέον 3,8 ευρώ για μια διαδρομή με επιστροφή καθώς το κάθε πέρασμα κοστίζει 1,9 ευρώ
  4. Βελιγοστή. Τιμή διοδίων: 1,2 ευρώ. Με τον γυρισμό, 2,4 ευρώ
  5. Καλαμάτα: Ίδια τιμή με την Βελιγοστή. Δηλαδή 2,4 ευρώ για τη διπλή διαδρομή
Ο σχεδιασμός προβλέπει την προσθήκη ενός ακόμη σταθμού στη θέση Πετρίνα, έτσι ώστε οι σταθμοί στη διαδρομή Κόρινθος-Καλαμάτα να γίνουν τελικώς έξι.
Αν προσθέσουμε όλα τα ποσά που προαναφέρθηκαν, φτάνουμε στο απίστευτο ποσό των 30,4 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι οδηγείτε αυτοκίνητο με βενζίνη, θα χρειαστείτε και περίπου 95-100 ευρώ για καύσιμα. Άρα, το ταξίδι με επιστροφή στην Καλαμάτα, κοστίζει 125-130 ευρώ σε αυτή τη φάση (εκτός και αν έχετε αυτοκίνητο πολύ μικρού κυβισμού ή αν οδηγείτε ΙΧ με πετρέλαιο κίνησης ή υγραέριο οπότε η τιμή είναι χαμηλότερη λόγω καυσίμου). Απλώς από το νέο έτος η τιμή θα μειωθεί κατά 2,5 ευρώ λόγω διοδίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here