Τέσσερις λόγοι για μη στήριξη Ν.Δ. σε Τατούλη - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Τέσσερις λόγοι για μη στήριξη Ν.Δ. σε Τατούλη

Με Αγγελάκα και MRB η Νέα Δημοκρατία στέλνει μήνυμα στον Τατούλη ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να τον υποστηρίξει ως υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Τον τελευταίο καιρό ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας όλο και περισσότερο επικρίνει τον Πέτρο Τατούλη για τον τρόπο που διαχειρίζεται ορισμένα κρίσιμα ζητήματα και κυρίως τους διαθέσιμους πόρους.
Αυτή την εβδομάδα οι τόνοι ανέβηκαν με εκατέρωθεν δηλώσεις και είναι φανερό ότι η σύγκρουση πλέον είναι μετωπική και προετοιμάζει το έδαφος για την αντιπαράθεση στις εκλογές, αν πράγματι ο κ. Τατούλης επιμείνει μέχρι τέλους σε δική του υποψηφιότητα. Από την άλλη πλευρά η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας δρομολόγησε στο εσωτερικό της μια διαδικασία επιλογής με βάση τα ευρήματα. Το πράσινο φως για την εκκίνηση της διαδικασίας δόθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση, ήταν κατηγορηματικά αντίθετη με την υποστήριξη του Πέτρου Τατούλη. Βαρύνοντα ρόλο στην επιλογή αυτή έπαιξαν τέσσερις παράγοντες: 
- Ο Μανώλης Αγγελάκας που βρέθηκε αντιμέτωπος με την πολιτεία του περιφερειάρχη στην πράξη και με τον τρόπο που χειρίστηκε κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό με τα σκουπίδια, τις δαπάνες προβολής και τις διαδικασίες κατανομής και υλοποίησης του ΕΣΠΑ. 
- Ορισμένοι από τους δημάρχους της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι βρέθηκαν εκβιαζόμενοι ουσιαστικά με τις χρηματοδοτήσεις των έργων που περνούσαν από το χέρι του περιφερειάρχη. 
- Οι έντονες αντιδράσεις των καραμανλικών του κόμματος που δεν ξεχνούν τα όσα έγιναν την εποχή που ο κ. Τατούλης αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία. 
- Και οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εμπλοκή της οικογένειας Τατούλη σε έργα της Περιφέρειας που έκαναν το γύρο των αθηναϊκών εφημερίδων.
Την ώρα που υπήρχαν στελέχη τα οποία προειδοποιούσαν ότι προτιμούν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ παρά τον Τατούλη, ο περιφερειάρχης είχε ως μόνους υποστηρικτές (αλλά και συνεργάτες) τους ανθρώπους που κινούνται στο περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη με πρώτο τον Κωστή Χατζηδάκη.
Η απόφαση καθυστέρησε αλλά ο κύβος ερρίφθη, όπως επιβεβαιώνεται και από σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας "Το Βήμα" η οποία αναφερόμενη στις προετοιμασίες που γίνονται στη Νέα Δημοκρατία έγραφε χθες ότι «πρόβλημα υπάρχει στην Πελοπόννησο όπου δεν θα υποστηριχθεί ο κ. Π. Τατούλης». Για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιλέξει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρ. Αποστολάκο, τη βουλευτή Φεβρωνία Πατριανάκου και το δήμαρχο Χαϊδαρίου Δ. Μαραβέλια. Οι διαρροές είναι αντιφατικές, ενώ φαίνεται ότι παιχνίδι γίνεται από ορισμένους και με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.
"Πονοκέφαλο" με την υπόθεση Τατούλη έχει το ΠΑΣΟΚ που χρεώνεται και την πολιτική του, αλλά και τη στάση ορισμένων στελεχών του που βρίσκονται στο στενό του περιβάλλον. Το κλίμα στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ είναι κατά της υποστήριξης του σημερινού περιφερειάρχη, ενώ πολιτική σύγχυση επικρατεί ανάμεσα στα στελέχη του που βρίσκονται σε θέσεις στην Περιφέρεια. Και η σύγχυση αυτή επιτείνεται καθώς πέρα από τις όποιες επιθυμίες, η διαφαινόμενη ήττα, εφόσον ο κ. Τατούλης επιμείνει στην υποψηφιότητα, βάζει τέλος στην πολιτική τους καριέρα. Ορισμένοι από το συγκυβερνών κόμμα θεωρούν ότι πρέπει να ηγηθεί ψηφοδελτίου ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες, αλλά μετά τις πρώτες κόντρες με τον περιφερειάρχη, τον ακολούθησε χωρίς κόντρες στην πορεία του. Από τη ΝΔ φαίνεται ότι τον υπολογίζουν ως πιθανό αντίπαλο αν ληφθεί υπόψη ότι τον είχε περιλάβει στη δημοσκόπηση της MRB.
Η κεντρική επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ για συνεργασίες στο πλαίσιο της Κεντροαριστεράς δεν χωράει τον κ. Τατούλη, αντιθέτως "κλείνει το μάτι" στη ΔΗΜΑΡ, όπως διαφάνηκε από την περιοδεία του γραμματέα του κόμματος Ν. Ανδρουλάκη στην περιοχή. Κάτι που δεν αποκλείεται από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, στελέχη της οποίας βρίσκονται σε διερευνητικές επαφές τόσο με στελέχη του ΠΑΣΟΚ όσο και με διάφορες κινήσεις πολιτών προκειμένου να συγκροτήσουν ευρύτερο ψηφοδέλτιο. Διαβεβαιώνουν μάλιστα ότι θα πάρουν μέρος στις εκλογές ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ.
Περιφερειακή σύσκεψη (και) για το θέμα των περιφερειακών εκλογών έχει αύριο Κυριακή στην Τρίπολη ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή δεν προβλέπεται κατ’ αρχήν να συζητηθεί το θέμα των προσώπων, όμως φαίνεται ότι κεντρικά υπάρχει ένας προβληματισμός για την επιλογή. Με δεδομένο το χαρακτήρα των εκλογών, ένα τμήμα των στελεχών θεωρεί ότι θα πρέπει να δοθεί η μάχη με κεντρικό πολιτικό στέλεχος, κατεύθυνση που "φωτογραφίζει" τον Θαν. Πετράκο και το Δημ. Κοδέλα. Η πιθανότητα υποστήριξης του κ. Πετράκου είναι μικρή, καθώς ο ίδιος έχει παραιτηθεί από περιφερειακός σύμβουλος μετά την εκλογή του ως βουλευτή. Παράλληλα όμως υπάρχουν στελέχη που θεωρούν ότι πρέπει να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Ν. Πατσαρίνου, που ηγείται σήμερα του συνδυασμού. Φυσικά αναζητείται και η… έκπληξη αλλά η συζήτηση δεν έχει ακόμη ανοίξει και ως εκ τούτου είναι πρόωρες οι εκτιμήσειςΔιαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/31828-dimoskopisi-stirixi-nd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here