Ανοιγμα στην κοινωνία από τη Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ανοιγμα στην κοινωνία από τη Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας

Εξελίξεις αναμένονται στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Τριφυλίας όσον αφορά τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, που στόχο έχει την κάθοδο στις εκλογές, αλλά και να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα της περιοχής.
Οπως ήδη είναι γνωστό, ο κύριος πυρήνας της κίνησης αυτής προέρχεται από το χώρο της Αριστεράς και ήδη μέσα από συνελεύσεις που έχουν γίνει έχει βγει το πλαίσιο αρχών που αποτελεί και την ιδρυτική της διακήρυξη, η οποία -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- έχει βρει μεγάλη απήχηση και την έχει συνυπογράψει μεγάλος αριθμός πολιτών της περιοχής από όλους τους πολιτικούς χώρους. Το κείμενο της διακήρυξης κινείται σε καθαρά αυτοδιοικητικό πλαίσιο εκφράζοντας την αγωνία αρκετών πολιτών για το μέλλον της περιοχής και τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν.
Να σημειώσουμε ότι από την πρώτη ήδη γενική συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών είχε συγκροτηθεί και μια πρώτη επιτροπή μελών, την οποία μεταξύ άλλων αποτελούν πρόσωπα όπως ο Νώντας Βουδούρης, ο Μπάμπης Καλογερόπουλος, ο Μανώλης Κατρής, ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος, η Αλέκα Τσούλου, ο Παναγιώτης Νασσόπουλος, ο Γιώργος Γκόνης κ.ά. Οπως μας είπε χαρακτηριστικά στέλεχος της κίνησης, η όλη διαδικασία πλέον έχει ωριμάσει και είναι ώρα να βγει ανοιχτά στην κοινωνία και τους πολίτες της Τριφυλίας, να ανοιχτεί ένας διάλογος για τις προγραμματικές θέσεις, ώστε να συνδιαμορφωθεί το πρόγραμμα από τον ίδιο τον κόσμο και όχι να ανακοινωθεί κάποιο που θα ζητήσουν από τον κόσμο στην συνέχεια να ακολουθήσει. Επίσης αναμένεται να γίνει ένας κύκλος συζητήσεων ανά δημοτική ενότητα ώστε να ακουστεί η κάθε άποψη και θέση.
Βέβαια ακόμη είναι άγνωστο ποιος θα ηγηθεί αυτής της κίνησης και όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρθηκε, η επιλογή του προσώπου δεν αποτελεί προτεραιότητα, κάτι που δείχνει και την διαφορετική λογική που θέλει να φέρει η κίνηση. Η επιλογή όπως λέγεται, θα γίνει από την ίδια την γενική συνέλευση και δεν θα οριστεί εξ αρχής ένα πρόσωπο το οποίο στην συνέχεια οι άλλοι θα πρέπει να ακολουθήσουν. Οπως όλα δείχνουν η συγκεκριμένη κίνηση φέρνει νέες λογικές και νοοτροπίες και το άνοιγμά της αναμένεται με ενδιαφέρον στην τοπική κοινωνία μιας και ο χρόνος των εκλογών δεν είναι πολύ μακρύς, ώστε να καταγραφούν και οι πρώτες αντιδράσεις.
Κ.Μπ.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/31838-rizospastiki-kinisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here