Μικρά γιοτ, μεγάλες φοροφουρτούνες για ιδιοκτήτες σκαφών στην Καλαμάτα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μικρά γιοτ, μεγάλες φοροφουρτούνες για ιδιοκτήτες σκαφών στην Καλαμάτα

Ένας στους δύο Έλληνες ιδιοκτήτες σκαφών, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις λίστες της Ολλανδίας που κοινοποιήθηκαν στις ελληνικές Αρχές, δήλωσε αντίστοιχο τεκμήριο στην εφορία, σύμφωνα με ελέγχους που έχουν διαρκέσει 18 μήνες. Από μέρος των στοιχείων αποκαλύπτεται ότι στους περισσότερους από 300 ιδιοκτήτες περιλαμβάνονται γνωστοί παράγοντες από το χώρο των τροφίμων, των κατασκευών, της νύχτας και των τουριστικών επιχειρήσεων. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς έχουν εντοπιστεί στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τα ονόματα, οι διευθύνσεις και λεπτομέρειες για ένα μεγάλο μέρος των στοιχείων που εστάλησαν από την Ολλανδία και αφορούν στους Έλληνες ιδιοκτήτες σκαφών και ερευνώνται από το ΣΔΟΕ, είναι γνωστά.
Ωστόσο, η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Επίσης, δεν είναι σαφές ποιοι από αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα έχουν υποπέσει (εάν έχουν υποπέσει...) σε κάποιου είδους φορολογική παράβαση. Μάλιστα, οι αρμόδιοι δεν κρατούν και πολύ μεγάλο καλάθι, γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση. «Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες είναι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και στο εξωτερικό. Αν κατά την περίοδο που ελέγχονται έχουν εισαγάγει συνάλλαγμα ίσο ή και μεγαλύτερο από το ύψος του τεκμηρίου που θα έπρεπε να έχουν δηλώσει για το σκάφος, τότε καλύπτονται», επισήμανε στα «ΝΕΑ» πηγή που γνωρίζει την πρόοδο των ερευνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here