Τα γερμανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αγγ.Μέρκελ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Τα γερμανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αγγ.Μέρκελ

Συνεχίζεται και σήμερα η εκτενής κάλυψη της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ από τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία εστιάζουν αφενός στην επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να απαλλαγεί από την τρόικα και αφετέρου στους επαίνους της Καγκελαρίου, η οποία ωστόσο δεν άνοιξε τα χαρτιά της.

Η Sueddeutsche Zeitung σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Σαμαρά λέει: αρκετά!» και υπότιτλο «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα ήθελε να ξεφορτωθεί τους ενοχλητικούς επόπτες του ΔΝΤ το συντομότερο δυνατό», η εφημερίδα του Μονάχου προτάσσει τη δήλωση του πρωθυπουργού «δεν χρειαζόμαστε νέα δανεικά» και επισημαίνει ότι «πίσω από αυτό βρίσκεται και ο φόβος ενόψει των επόμενων εκλογών».

Στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις και η επιθυμία για επιτυχία» και υπότιτλο «Η Άγγελα Μέρκελ και ο Έλληνας συνάδελφός της Σαμαράς έχουν ένα μήνυμα για όλους τους σκεπτικιστές: τα χειρότερα πέρασαν». Ο συντάκτης εκτιμά ότι η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σαμαράς χρειάζονται μία ιστορία επιτυχίας και συνεχίζει: «Η Καγκελάριος θέλει να αποδείξει ότι η μεταρρυθμιστική της συνταγή λειτουργεί στη χώρα, από την οποία ξεκίνησε η κρίση. Και ο Σαμαράς βρίσκεται στο εσωτερικό πεδίο υπό πίεση. Κινδυνεύει με πρόωρες εκλογές το 2015, τις οποίες φαίνεται ότι θα κερδίσει η ριζοσπαστική Αριστερά. Αυτό είναι και για τη Μέρκελ ένα σενάριο τρόμου. Γι' αυτό και αναγνώρισε στο Σαμαρά μία αποφασιστική διακυβέρνηση, η οποία οδηγεί βήμα-βήμα στην επιτυχία».

Στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» δημοσιεύεται σχόλιο με τίτλο «Προς τα πάνω», στο οποίο αναφέρεται ότι «ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα λυπηθεί για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πάει πίσω στην σειρά των ειδήσεων» και τονίζεται ότι «στην περίπτωση της χώρας, της οποίας η έξοδος από τη Νομισματική Ένωση πριν από τέσσερα χρόνια για πολλούς ήταν πιθανή, επιθυμητή, ακόμη και αναπόφευκτη, ο περιορισμός του ενδιαφέροντος αποτελεί σημάδι ομαλοποίησης και σταθεροποίησης». 
 Ρεπορτάζ για τη χθεσινή συνάντηση προβλήθηκε και από το δεύτερο κανάλι της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ZDF, στο οποίο επισημάνθηκε ότι «κάθε φορά που ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στο Βερολίνο εξαγγέλλει το τέλος της κρίσης», αλλά «αυτή τη φορά η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς τα στοιχεία που φέρνει είναι πράγματι θετικά», ενώ έγινε αναφορά στο θετικό πρόσημο της ανάπτυξης έπειτα από χρόνια ύφεσης, αλλά και στο υψηλό ποσοστό ανεργίας. «Η μίνι-ανάπτυξη κάνει τους Έλληνες μέγκα-υπερήφανους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ρεπόρτερ. Προβλήθηκαν δε οι δηλώσεις επιβράβευσης της Καγκελαρίου από την χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ενώ επισημάνθηκε ότι ο κ. Σαμαράς δεν έλαβε το «ναι» της κυρίας Μέρκελ για χαλάρωση της δημοσιονομικής σταθερότητας, αλλά ευχαριστίες, έπαινο και μια χαλαρή χειραψία.

Αντίστοιχο ρεπορτάζ μεταδόθηκε και από τη Γερμανική Ραδιοφωνία, με τίτλο «Έπαινοι και αισιοδοξία για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here