Μυρίζουν εκλογές από χιλιόμετρα μακριά... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Μυρίζουν εκλογές από χιλιόμετρα μακριά...

Οι κλασσικές "διαρροές" πριν τις εκλογές άρχισαν εδώ και λίγα 24ώρα. Αύξηση του ορίου για κατασχέσεις οφειλετών του δημοσίου, αύξηση του ποσού οφειλής για την άσκηση ποινικής δίωξης, αυξήσεις (έστω και μικρότερες από αυτές που τους έχουν επιδικασθεί) σε αστυνομικούς, πυροσβέστες και στρατιωτικούς, κατά ένα μήνα νωρίτερα τα προνοιακά επιδόματα (ενώ πέρυσι τα πήραν τρεις μήνες μετά), μείωση του φόρου στο πετρέλαιο κατά 0,10-0,12€ (συνολικά με την επιδότηση θα πωλείται περίπου στο 0,85€/λίτρο).

Φυσικά μιλάμε για καθαρά προεκλογικό πρόγραμμα και όχι διάθεση χρημάτων από πλεόνασμα, αφού μόνον τον Αύγουστο οι οφειλές αυξήθηκαν κατά περίπου 1,5 δις, φθάνοντας συνολικά μόνο το πρώτο οκτάμηνο κοντά στα 9δις (δλδ πληρώνουν πολύ λίγοι και αυτοί όχι όλο το ποσό που οφείλουν) και αυτό χωρίς να έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές στον ΕΝΦΙΑ.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παίρνει μονομερής αποφάσεις, δηλαδή χωρίς την έγκριση της τρόικα, σχετικά με την αύξηση των δόσεων για πληρωμένη ληξιπρόθεσμων οφειλών, μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση (τα αποτελέσματα ωστόσο αυτού του μέτρου ουδέποτε ανακοινώθηκαν...).
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού δεν "έβγαλε είδηση" ούτε για την κυβέρνηση, αλλά ούτε για την αντιπολίτευση, μιας και όσα ελέγχθησαν δεν βγήκαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον στη φόρα. Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα τα δούμε σε λίγο. Βέβαια στην εκλογολογία έρχεται να προστεθεί και η στάση της Άνγκελα Δωροθέας Μέρκελ, όπου φάνηκε διαλακτική, αντίθετα με τις προηγούμενες φορές και αυτό όχι φυσικά γιατί λυπήθηκε του Έλληνες ή του αναγνώρισε τις θυσίες, αλλά γιατί βλέπει τον βασικό της σύμμαχο να μην μπορεί να περάσει το "ψυχολογικό φράγμα" του 10%...
Το μόνο που μένει είναι να δούμε τον Πρωθυπουργό σε διακαναλική να προκηρύσσει εκλογές!
Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here