ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΜΠΑΜΑ: ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΜΠΑΜΑ: ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αν ο Ομπάμα στην φάση της διεκδίκησης της αμερικανικής προεδρίας μεταμορφώθηκε σε «περιστέρι της ειρήνης» και τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής του Μπους και των νεοσυντηρητικών γερακιών του, υποσχόμενος την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, λαμβάνοντας το Νόμπελ ειρήνης.

Τώρα, στο πλαίσιο της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και της έντασης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, γίνεται αυτός ο κήρυκας της κλιμάκωσης «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας», των νέων εκστρατειών, που απαιτούν εξοπλισμούς, μισθοφόρους, «ένταση της συνεργασίας». Και αν η Αλ Κάιντα και ο Λάντεν ήταν οι αρχικοί φίλοι και μετέπειτα εχθροί της αμερικανικής υπερδύναμης προκειμένου να υλοποιηθεί η νατοική επίθεση-κατοχή σε Αφγανιστάν και Ιράκ, τώρα είναι και πάλι οι ακραίοι μουσουλμάνοι του ISIS, πρώην σύμμαχοι των ΗΠΑ-Ε.Ε.-αραβικών σκοταδιστικών καθεστώτων, που μετατρέπονται σε απόλυτο εχθρό προκειμένου να δικαιολογηθεί η νέα ιμπεριαλιστική συμμαχία και εκστρατεία.
Η διαφορά είναι ότι αν η βάρβαρη αμερικανοβρετανική εκστρατεία κόντεψε να διαλύσει την Ε.Ε., εξαιτίας του πρόσκαιρου διχασμού της σε «Νέα και Παλιά Ευρώπη», ανάλογα την συμφωνία του κάθε κράτους μέλους στην επίθεση εναντίον του Ιρακινού λαού. Τώρα, η προβολή του ISIS ως «απόλυτου κακού«, επιτυγχάνει την συμφωνία όλων στην πολεμική τους αντιμετώπιση, στην αναδιοργάνωση του ΝΑΤΟ για να δρα παγκόσμια και στην ανάγκη λήψης μέτρων στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων. Ήδη σε Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, χώρες με σημαντικές μουσουλμανικές κοινότητες, λαμβάνονται ισχυρά μέτρα αστυνόμευσης-πειθάρχισης-ελέγχου, ενώ ενισχύεται η φρούρηση των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο.
Μήνυμα πρώην Ισραηλινoύ στρατιώτη προς τους Αμερικανούς: «Είστε οι επόμενοι»!
Το 2001, πριν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ εκστρατεύσουν κατά των λαών των Μέσης Ανατολής, είχαν επιτεθεί αρχικά στην εργατική τάξη των καπιταλιστικών μητροπόλεων με πατριωτικούς νόμους και ευρωτρομονόμους, παράνομες συλλήψεις-βασανιστήρια-προληπτικούς πολέμους-Γκουντάναμο, στο πλαίσιο των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας του αστικού καθεστώτος, εναντίον των «ασύμμετρων απειλών» –κοινωνικά κινήματα, μετανάστες κλπ-, καταργώντας εργατικά δικαιώματα και λαικές ελευθερίες, προχωρώντας σε μεγάλα συμβόλαια με τη βιομηχανία πολέμου-ασφάλειας. Έχοντας θέσει το δίλημμα «ασφάλεια ή δημοκρατία και δικαιώματα» για να επιτεθούν!
Με νωπές ακόμη τις εικόνες από την κτηνωδία της αμερικανικής αστυνομίας και της κατασταλτικής δράση της Εθνοφυλακής εναντίον των εξεγερμένων εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων δολοφονιών από «τα όργανα του Νόμου Και της Τάξης», αξίζει να διαβάσουμε το μήνυμα του πρώην Ισραηλινού στρατιώτη Εράν Εφράτι, στον λαό των ΗΠΑ: «αν δεν νοιάζεστε για τους Παλαιστίνιους ... πρέπει να ξέρετε: είστε οι επόμενοι στη σειρά."
Ο Εφράτι, 28 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, όπου και υπηρέτησε στον Ισραηλινό Στρατό ως μάχιμος στρατιώτης και λοχίας στο τάγμα 50 του Nachal Division. Το μεγάλο μέρος της στρατιωτικής του θητείας ήταν στη Χεβρώνα και σε όλη τη Δυτική Όχθη. Το 2009, απολύθηκε και εντάχθηκε στην οργάνωση «Σπάζοντας την Σιωπή», μια οργάνωση βετεράνων ισραηλινών στρατιωτών που εργάζεται για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την καθημερινή πραγματικότητα στα κατεχόμενα εδάφη. [Η ομιλία του Εράν Εφράτι που ακολουθεί (στα αγγλικά) έγινε στο Ντένβερ του Κολοράντο, στις 3 Μαρτίου το 2014, ως μέρος της περιοδείας με τίτλο The Soldier and the Refusenik U.S. tour, με τη Μάγια Γουίντ]. Το μήνυμά του προς τους Αμερικανούς σχετικά με την Παλαιστίνη είναι αρκετά σκληρό:
"Αν δεν σας νοιάζει για τους Παλαιστίνιους ... πρέπει να ξέρετε: είστε οι επόμενοι στη σειρά. Ο επόμενος που θα πεθάνει από ένα κάνιστρο δακρυγόνου στο στήθος θα είναι στο Zucotti Park, θα είναι στο Ντένβερ, θα είναι στο Όκλαντ, στο Σαν Φρανσίσκο. Αυτό ήδη συμβαίνει. Συμβαίνει ήδη σε διαφορετικούς ανθρώπους, σε ανθρώπους διαφορετικού χρώματος, σε μετανάστες. Εσείς είστε οι επόμενοι στη σειρά. Ο επόμενος που θα πεθάνει από την κτηνωδία της αστυνομίας μπορεί να είναι ένας από τους γιους και τις κόρες σας σε μια διαμαρτυρία σας. Επειδή η αστυνομία των ΗΠΑ εκπαιδεύεται μαζί με τον στρατό μας. Ο στρατός μας είναι που τους εκπαιδεύει πώς να μεταχειριστούν τον εχθρό... Αλλά όταν επιστρέφουν, εσείς είστε ο εχθρός τους".
Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα «Το σχέδιο του Ομπάμα για την αντιμετώπιση του ISIL», σε μια κίνηση με τεράστια συμβολή και όχι μόνο σημασία, θα δημοσιοποιηθεί την παραμονή της επετείου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001! Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα παρουσιάσει την Τετάρτη ενώπιον του Κογκρέσου και του αμερικανικού λαού τη στρατηγική του για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του IKIS, που- όπως είπε ο ίδιος -θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε απειλή για τις ΗΠΑ. Ο Ομπάμα θα εκφωνήσει ομιλία με στόχο να "περιγράψει ποιο θα είναι το σχέδιο" και θα συναντήσει τους ηγέτες του Κογκρέσου για να τους ζητήσει τη στήριξή τους προς το σχέδιο αντιμετώπισης των τζιχαντιστών οι οποίοι ελέγχουν τμήματα της Συρίας και του Ιράκ.
"Θέλω απλά ο αμερικανικός λαός να καταλάβει τη φύση της απειλής και με ποιόν τρόπο θα την αντιμετωπίσουμε και να έχει εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε", είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στην εκπομπή του NBC "Meet the Press". "Η επόμενη φάση είναι να ξεκινήσουμε επιθέσεις", είπε. "Θέλω όλοι να καταλάβουν ότι δεν έχουμε πληροφορίες για απειλές στην πατρίδα μας" από το IKIS, αλλά η οργάνωση έχει προσελκύσει ξένους τζιχαντιστές από δυτικές χώρες, οι οποίοι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ 'ανενόχλητοι'. "Συν τω χρόνω, αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρή απειλή για την πατρίδα", είπε ο Ομπάμα.
Ο αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ ή στη Συρία λέγοντας "δεν πρόκειται για κάτι ανάλογο με τον πόλεμο στο Ιράκ" και περιέγραψε τις προσπάθειες που κατέβαλε την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία για τον σχηματισμό συμμαχίας. Αυτή θα είναι "παρόμοια με το είδος της εκστρατείας αντιτρομοκρατίας την οποία πραγματοποιούμε συστηματικά τα τελευταία πέντε, έξι, επτά χρόνια", είπε.
"Θα αποτελέσουμε τμήμα μίας διεθνούς συμμαχίας, η οποία θα πραγματοποιεί αεροπορικά πλήγματα για την υποστήριξη των ενεργειών των ιρακινών χερσαίων δυνάμεων και των κουρδικών". Άλλες εννέα χώρες έχουν συμφωνήσει να ενταχθούν στον "πυρήνα" αυτής της συμμαχίας. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ βρίσκονται σε αποστολή στην περιοχή προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο. "Θα τους αποδυναμώσουμε συστηματικά. Θα συρρικνώσουμε τα εδάφη που ελέγχουν και στο τέλος θα τους νικήσουμε", είπε ο Ομπάμα. Στην ίδια συνέντευξη, ο αμερικανός πρόεδρος δεν αναφέρθηκε στο αν θα δώσει εντολή για αεροπορικά πλήγματα στη Συρία. "Η στρατηγική μας τόσο για το Ιράκ όσο και για τη Συρία είναι ότι θα καταδιώξουμε τους τζιχαντιστές του ΙΚIS και τους πόρους τους όπου κι αν αυτοί βρίσκονται". Τόνισε ακόμη ότι η Ουάσινγκτον θα χρειαστεί τη βοήθεια των σουνιτικών αραβικών χωρών στην περιοχή, περιλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Τουρκίας. "Θεωρώ ότι... ίσως για πρώτη φορά, είναι απολύτως σαφές ότι το πρόβλημα για τα σουνιτικά κράτη στην περιοχή--πολλά εκ των οποίων είναι σύμμαχοί μας--δεν είναι μόνο το Ιράν. Δεν είναι απλώς ζήτημα σουνιτών-σιιτών", σχολίασε. Το Ιράν είναι στο μεγαλύτερο μέρος του σιιτικό.
Βεβαίως, ο λόγος του Προέδρου Ομπάμα περιλαμβάνει μια τεράστια και αναπάντητη αντίφαση καθώς δηλώνει ότι ότι θα καταδιώξουμε τους τζιχαντιστές του ΙΚIS και τους πόρους τους όπου κι αν αυτοί βρίσκονται", αλλά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι τα πετρέλαια της Μοσούλης που ελέγχουν οι ακραίοι μουσουλμάνοι, αφού μεταφερθούν από τους τουρκικούς αγωγούς, καταλήγουν σε ισραηλινό λιμάνι, για να φορτωθούν σε πλοία ελληνικών εφοπλιστικών συμφερόντων και φτάσουν στο πλαίσιο του λαθρεμπορίου σε βρετανικούς και αμερικανικούς προορισμούς!
Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Τη πολιτική του προέδρου Ομπάμα ανέλαβε να αναλύσει η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον σε άρθρο της στην Washington Post, με αφορμή το υπό έκδοση βιβλίο του Χένρι Κίσινγκερ «Παγκόσμια Τάξη», όπου αποθεώνει τις προσπάθειες του Κίσσινγκερ για την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, υποστηρίζοντας ότι, «δεν υπάρχει κάποια άλλη βιώσιμη εναλλακτική λύση για το μέλλον». Σημειώνει πώς «στο βιβλίο του ο Κίσινγκερ εξηγεί γιατί αυτό (η εγκαθίδρυση της ΝΤΠ) αποτελεί επιτακτική ανάγκη και το πώς θα το επιτύχουμε», γράφει η Κλίντον, ενώ επισημαίνει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα αλλά και η ίδια εργάζονται για την εκπλήρωση του σχεδίων του. «Η ανάλυσή του, εκτός από κάποιες διαφορές σε συγκεκριμένες πολιτικές, ταυτίζεται σχεδόν απόλυτα με τη γενική στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση Ομπάμα κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι χρόνων για την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας αρχιτεκτονικής ασφάλειας και συνεργασίας στον 21ο αιώνα», τονίζει η Κλίντον.
Συνεχίζοντας, η πρώην υπουργός Εξωτερικών φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιήσει ως επίρρωση των ισχυρισμών της τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο Ιράκ και τη Συρία, παραλείποντας φυσικά να αναφερθεί στο ρόλο που εκείνη έπαιξε στην κατάρρευση των δύο αυτών χωρών και στη διαμόρφωση των συνθηκών ανάπτυξης του ISIL. Μιας ακραίας μουσουλμανικής οργάνωσης μισθοφόρων που χρηματοδοτήθηκαν-εκπαιδεύτηκαν-εξοπλίστηκαν από τις ΗΠΑ-Τουρκία-Κατάρ-Σαουδικής Αραβίας για να χρησιμοποιηθούν ως αντίπαλο δέος στον Άξονα του Κακού –όπως ονομάστηκε από την κυβέρνηση Τζωρτζ Μπους το Ιράν, Συρία, η Χεζμπολάχ στο Λίβανο και η Χαμάς στη Παλαιστίνη!
«Η φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη, για την επιβολή και την προάσπιση της οποίας οι ΗΠΑ εργάστηκαν επί δεκαετίες, δέχεται επίθεση από παντού στον κόσμο», αναφέρει. «Είμαι περήφανη που βοήθησα τον πρόεδρο να ξεκινήσει τον επανασχεδιασμό και την ενδυνάμωση της παγκόσμια τάξης, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής», ισχυρίζεται, ενώ επισημαίνει ότι «ο Κίσσινγκερ είναι ένας φίλος, πάντα χρησιμοποιούσα τις συμβουλές του όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών».
Χωρίς δισταγμό, η Κλίντον επαίρεται επίσης για την «επιθετικότητά» της όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, χρησιμοποιώντας το σλόγκαν του «απομονωτισμού», ένα επιχείρημα που συχνά προτάσσουν ενάντια σε όσους αντιτίθενται στους παράλογους και χωρίς καμία νομιμοποίηση πολέμους των ΗΠΑ. Επεμβάσεις που να θυμίσουμε σε κάθε περίπτωση γνώρισαν την συνδρομή και κάθε είδους διευκόλυνσης των ελληνικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here