Ψάχνουν ημερομηνία εκλογών! Πολιτειακή ανωμαλία εν όψει; - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ψάχνουν ημερομηνία εκλογών! Πολιτειακή ανωμαλία εν όψει;

Αν και δημόσια τις ξορκίζουν… στο παρασκήνιο γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες – Μονόδρομος οι πρόωρες κάλπες

Η κυβέρνηση αυτή ζει από τύχη. Αυτό είναι γνωστό στους πάντες. Και όχι μόνο ζει από τύχη, αλλά μόνο ένα μεγάλο θαύμα θα μπορούσε να αποτρέψει την πολιτική αυτοκτονία της. Αυτό το μεγάλο θαύμα Σαμαράς και Βενιζέλος το περιμένουν εδώ και πολύ καιρό. Πλην όμως δεν έρχεται ποτέ. Καμία απολύτως θεαματική κίνηση δεν μπορεί να ανατρέψει την κατηφόρα της κυβέρνησης, αφού ούτε το πρόγραμμα βγαίνει, ούτε το χρέος είναι βιώσιμο, ούτε «κούρεμα» δεν γίνεται, ούτε οι 180 συγκεντρώνονται, ούτε αξιόλογη πρόταση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν μπορεί να βρεθεί.
Στην περίπτωση δηλαδή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ισχύει πλήρως ο περίφημος νόμος του Μέρφι: Αν είναι κάτι να πάει στραβά, τότε όλα πάνε στραβά. Μόνο που οι δυο «συνέταιροι» έχουν την εντύπωση ότι είναι στραβός ο γιαλός και αρνούνται πεισματικά αν αποδεχθούν ότι «στραβά αρμενίζουν».
Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός κι ο αντιπρόεδρός του αν και δημόσια ισχυρίζονται ότι θα πετύχουν το στόχο των «180» και θα αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, ωστόσο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους αποδέχονται πως κάτι τέτοιο είναι μάλλον ανέφικτο. Και συνεπώς προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα… και μάλιστα πυρετωδώς!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, σε πρόσφατη συνομιλία που είχαν έφτασαν στο σημείο να συζητήσουν ακόμα και πιθανές ημερομηνίες πρόωρων εκλογών, εφόσον οριστικοποιηθεί η αδυναμία συγκέντρωσης των 180 «πρόθυμων»!
Μάλιστα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι ο Β. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε δύο πιθανές ημερομηνίες, δηλαδή ή στις 16 ή στις 23 Νοέμβρη!
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε στον πρωθυπουργό, ότι αν οι 180 αποδειχτούν μακρινό όνειρο, τότε θα ήταν καλό οι εκλογές να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά να χρεωθούν στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό μπορεί να γίνει με το να ξεκινήσουν νωρίτερα οι διαδικασίες εκλογής Πρόεδρου και παράλληλα η κυβέρνηση να παίξει επικοινωνιακά με την διαπραγμάτευση για το χρέος και το ποιος είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί αυτό το σοβαρότατο θέμα, η σημερινή κυβέρνηση ή ο Αλ. Τσίπρας.
Έτσι πιστεύει ότι θα «στριμωχτεί» ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να κερδίσει μεν, αλλά με ελεγχόμενη διαφορά, κάτι που αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα.
Απ’ την άλλη, ο αντίλογος σε αυτή την πρόταση είναι, ότι αν ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου Πρόεδρου και αποβούν άκαρπες, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ –αν κερδίσει τις εκλογές- θα μπορεί να εκλέξει όποιον θέλει για Πρόεδρο, αφού στην τελική ψηφοφορία θα αρκούν ακόμα και 120 ψήφοι.
Βέβαια μπορεί να προκληθούν εκλογές χωρίς να έχουν γίνει οι διαδικασίες εκλογής Πρόεδρου.
Σε μια τέτοια περίπτωση το «μπαλάκι» θα πεταχτεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αν κερδίσει τις εκλογές θα πρέπει να βρει το πρόσωπο το οποίο θα μπορεί να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους (σε μια τέτοια περίπτωση, που δεν έχουν προηγηθεί των εκλογών οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου).
Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός, ότι οι δύο κυβερνητικοί συνεταίροι έχουν πλέον αρχίσει να συζητούν τις πρόωρες εκλογές και να προσαρμόζονται στην εκτίμηση, ότι μάλλον θα είναι αναπόφευκτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here