ΔΙΠΛΟ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΠΛΟ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ...

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε σήμερα κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Ρένας Δούρου να μην εφαρμοσθεί στην Περιφέρεια Αττικής η αξιολόγηση ...
και ο νόμος 4250/2014, αλλά και το άρθρο 42 του νόμου που αφορά στον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τρίτης, η παράταξη του Γιώργου Κουμουτσάκου από την κρίσιμη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, αναφορικά με το αίτημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δοθούν στοιχεία δημοτικών υπαλλήλων από την Περιφέρεια, ώστε να γίνουν κρίσεις και να υπάρξουν αποχωρήσεις από το Δημόσιο. 

Ο κ. Κουμουτσάκος και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του, Φωτεινή Βρύνα, τοποθετήθηκαν κατά των ενεργειών της κυρίας Δούρου, τις οποίες χαρακτήρισαν παράτυπες και εναντιώθηκαν στην απαίτησή της να θέσει το θέμα της εντολής παράδοσης των στοιχείων ή όχι σε ψηφοφορία. 

Και αυτό, διότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα εκ του νόμου ανήκει αποκλειστικά στην περιφερειάρχη και όχι στο Σώμα. 

Η κυρία Δούρου καταγγέλθηκε πως επιχείρησε να αποσείσει την προσωπική της ευθύνη δια του Σώματος και στο σημείο αυτό προκλήθηκε ένταση. 

Χαρακτηριστικά, στη δευτερολογία του ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε στην κυρία Δούρου θέμα ανυπακοής στο νόμο και είπε χαρακτηριστικά: «Το ερώτημα είναι: Θα εφαρμόσετε ή όχι το νόμο; Θα λειτουργήσετε ως περιφερειάρχης ή ως αρχηγός ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ; Έχω την εντύπωση ότι είμαι σε συνέλευση Ροβεσπιέρου μερικές φορές». 

Και ξεσήκωσε για άλλη μια φορά έντονες αποδοκιμασίες από το ακροατήριο, όταν σημείωσε ότι στο θέμα της αξιολόγησης από τη μια πλευρά βρίσκεται η κυβέρνηση και από την άλλη η συστράτευση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Χρυσής Αυγής.

Η κυρία Δούρου, από την πλευρά της, τόνισε ότι δεν ταιριάζει σε κάποιον που έχει υπηρετήσει τη διπλωματία να απευθύνεται σε αυτήν προσωπικά με χλευασμούς και προσβλητικές νουθεσίες. 

Και συμπλήρωσε: «Ήρθα εκπρόσωπος της πλειοψηφούσας παράταξης και των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Παράνομη και αντισυνταγματική είναι η αξιολόγηση και η ποσόστωση, και το εξήγησα μιλώντας με στοιχεία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου. Τα βάζετε όλα στην άκρη και ζητάτε από τη Δούρου διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης. Εσείς είστε παράνομοι και το πιο νόμιμο που έχω κάνει στα 40 μου χρόνια, είναι να δώσω εντολή για να μην γίνει αξιολόγηση στην Περιφέρεια Αττικής».

Τελικά, η ψηφοφορία «πέρασε» με συναίνεση των παρατάξεων του κ. Γιάννη Σγουρού και της Χρυσής Αυγής, που εκπροσωπείται από τον κ. Ηλία Παναγιώταρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here