Ειδικότητα της ιατρικής και επίσημα από το 2016 το «ξεμάτιασμα» - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ειδικότητα της ιατρικής και επίσημα από το 2016 το «ξεμάτιασμα»

Στην απόφαση να εντάξει με κάθε επισημότητα το «ξεμάτιασμα» στις ειδικότητες που θα προσφέρονται από τα δημόσια νοσοκομεία προχώρησε το Υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός, Μάκης Βορίδης.

Τα τελευταία χρόνια είχαν αναφερθεί στο Υπουργείο εκατοντάδες περιστατικά ασθενειών, όπου ενώ οι επιστήμονες της ιατρικής είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά αδυνατώντας να τους γιατρέψουν, τη λύση ήρθε να δώσει το παραδοσιακό «ξεμάτιασμα». «Ερχόντουσαν οι ασθενείς με πονοκεφάλους, αδιαθεσίες, ζαλάδες και άλλα συμπτώματα και οι γιατροί μας δοκίμαζαν τα πάντα, δίχως να καταφέρουν να τους κάνουν να νιώσουν καλύτερα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που αφού είχαμε εξαντλήσει κάθε πιθανή θεραπεία, καταλήγαμε να παίρνουμε τηλέφωνο τη γιαγιά μου στο χωριό προκειμένου να ξεματιάσει τους αρρώστους και μετά παριστάναμε ότι είχαμε βρει εμείς τη λύση, επινοώντας μια ψεύτικη θεραπεία», ομολογεί στο «Κουλούρι» ο διοικητής μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής.
Το γεγονός αυτό, είχε δημιουργήσει έντονη ανησυχία στα υψηλά κλιμάκια του Υπουργείου, καθώς εκφράστηκαν φόβοι πως αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο τότε η επιστήμη της ιατρικής κινδυνεύει να χάσει κάθε αξιοπιστία. Τη λύση τότε έδωσε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος πρότεινε την ένταξη του «ξεματιάσματος» στον ευρύτερο κλάδο της ιατρικής, ώστε οι ιάσεις των παθόντων από «μάτι» να πιστώνονται ως επιτυχίες των γιατρών.
Έτσι, από τις αρχές του 2016 σε όλες τις σχολές της Ιατρικής στη χώρα μας θα ενταχθεί το μάθημα «Εισαγωγή στο ξεμάτιασμα: βασκανίες και τρόποι αντιμετώπισης», το οποίο και θα εισάγει τους φοιτητές στις βασικές αρχές του «ξεματιάσματος». Παράλληλα, μετά το πέρας των σπουδών τους, οι ιατροί θα μπορούν να επιλέξουν την ειδικότητα του «ξεματιάσματος» και να εξειδικευτούν στους διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης του «ματιού». Τέλος, οι γιαγιάδες, θείες και μητέρες που κατέχουν ήδη τα μυστικά της τέχνης της βασκανίας, θα μπορούν έπειτα από ειδικές εξετάσεις να λαμβάνουν ένα δίπλωμα το οποίο θα τους καθιστά εν μέρει γιατρούς.
«Πολλοί κοροϊδεύουν το ξεμάτιασμα και δεν πιστεύουν στο μάτι, ωστόσο είναι ανίδεοι. Νομίζετε ότι είναι εύκολο να μάθεις απ'έξω τόσες προσευχές, να ρίξεις σωστά το λάδι στο νερό και να εκτελέσεις την κατάλληλη τεχνική, τη σωστή στιγμή; Επιτέλους το ξεμάτιασμα αποκτά την αξία που του αναλογεί», τόνισε ο Μάκης Βορίδης στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, ενώ συμπλήρωσε πως ο ΕΟΠΥΥ από τις αρχές του 2016 θα χορηγεί εκτός από φάρμακα και τα χαρακτηριστικά φυλαχτά- «μάτια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here