ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ : ΤΟ CLINTON GLOBAL INITIATIVE ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2015 - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ : ΤΟ CLINTON GLOBAL INITIATIVE ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2015

Το συνέδριο του CGI στην Ελλάδα, το πρώτο που πραγματοποιείται στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο θα συνδέσει ηγέτες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα από πολλές χώρες του κόσμου που θα συζητήσουν για τις... 
πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και για κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν όλους τους πολίτες της Ευρώπης.

Σήμερα 23/9/2014, στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο του Clinton Global Initiative (CGI), ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α. Bill Clinton, η πρώην ΥΠ.ΕΞ. των Η.Π.Α Hillary Rodham Clinton, και η Chelsea Clinton, ανακοίνωσαν τη διοργάνωση του CGI Mediterranean, στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2015.

Ο Πρόεδρος Κλίντον δήλωσε“ Το CGI Ελλάδας και των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών χωρών θα δώσει την ευκαιρία σε ηγέτες, να συναντηθούν και να αναζητήσουν λύσεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, όπως η ανεργία των νέων, η κοινωνική και οικονομική μεταβλητότητα. Μέσω νέων Δεσμεύσεων-στην-Πράξη θα μπορέσουν να αναδείξουν  τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής.”
“Τα τελευταία 5 χρόνια είχα την ιδιαίτερη τιμή να είμαι μέλος του CGI. Ένας από τους λόγους που θέλω να συμμετέχω στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος Clinton, είναι το ήθος και η στρατηγική τού να μετατρέπουμε Ιδέες σε Πράξεις, “Turning Ideas Into Actions”. Γι’ αυτό σήμερα είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που με δική μου πρωτοβουλία θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στη χώρα μου, την Ελλάδα, το CGI” δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην κοινή της παρουσίαση με τον Πρόεδρο Clinton.
Πέρα από το Ετήσιο Συνέδριο που διοργανώνεται κάθε Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, το Ίδρυμα Clinton διοργανώνει συναντήσεις και συνέδρια τα οποία συμπεριλαμβάνουν τα CGI America και CGI University. Τα τελευταία δύο χρόνια η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έχει στηρίξει πρωτοβουλίες Ελλήνων φοιτητών στο πλαίσιο του CGI University, ενισχύοντάς τους οικονομικά για την υλοποίηση των προτάσεων και πρωτοβουλιών τους.
To CGI έχει επίσης προωθήσει το μοντέλο των πραγματοποιήσιμων Δεσμεύσεων [commitment-making] σε διεθνή πλαίσια, διοργανώνοντας συνέδρια με συγκεκριμένους θεματικούς στόχους, ώστε να ισχυροποιούνται συνεργασίες και να αναπτύσσονται νέες Δεσμεύσεις-στην-Πράξη [Commitments to Action] σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το CGI Ελλάδας και Μεσογείου 2015 θα συνεχίσει αυτή την παράδοση. Οι συμμετέχοντες θα προτείνουν και θα παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα για τις χώρες της Μεσογείου, με Δεσμεύσεις σε τομείς όπως η απασχόληση των νέων, η οικονομική δραστηριότητα, οι νέες θέσεις εργασίας και  η “πράσινη” ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here