Σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές για τυχόν κρούσμα Εμπολα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές για τυχόν κρούσμα Εμπολα


Σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές για τυχόν κρούσμα Εμπολα

Επαρκής αριθμός απομονωμένων κλινών σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής έχει ήδη διασφαλιστεί και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα ειδική ιατρονοσηλευτική ομάδα προκειμένου η χώρα μας να αντιμετωπίσει τυχόν περιστατικό μόλυνσης με τον ιό Εμπολα. Επίσης, έχει γίνει προμήθεια του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την προστασία προσωπικού και νοσηλευομένων.

Αυτό έγινε γνωστό μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υγειονομικών φορέων, εκπροσώπων του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΚΕΠΥ, του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρεσιακών παραγόντων, με στόχο να ενισχυθεί ο συντονισμός και να εκτιμηθεί ο βαθμός ετοιμότητας των ελληνικών υγειονομικών αρχών.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, έχει επίσης ολοκληρωθεί η προετοιμασία για ενδεχόμενη αεροδιακομιδή ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος από τρίτη χώρα ή και από απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, ενώ διαπιστώθηκε ότι υπάρχει επαρκής ενημέρωση στις πύλες εισόδου της χώρας μέσω κυρίως των ταξιδιωτικών οδηγιών που εκδόθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υλικό ενημέρωσης, το οποίο συνεχώς επικαιροποιείται.
Επίσης, έγινε σαφές ότι οι ελληνικές υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θα ενημερώνουν κατάλληλα το κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη. Οι ελληνικές αρχές είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας και συντονισμού με βάση τις διεθνείς και ευρωπαϊκές οδηγίες, ενώ συμβάλλουν και στην ολοκλήρωση και την επικαιροποίηση αυτών των οδηγιών, όπως διαπίστωσαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη.
Με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, και παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκε μια νέα εστία επιδημίας του ιού της ομάδας Εμπολα και στην Κ. Αφρική (Κονγκό), οι εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών αρχών συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης κρουσμάτων στην Ευρώπη εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλός.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ, σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 3.069 κρούσματα του Εμπολα και έχουν πεθάνει σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς, συνολικά 1.552.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here