ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σε λιγότερες δόσεις από τις 100 θα καλούνται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία και έχουν οικονομική δυνατότητα, ενώ για όλες τις ανεξόφλητες δόσεις θα επιβάλλεται από την... 
1η Νοεμβρίου αυξημένο επιτόκιο 5,05% ετησίως. Τις δύο αλλαγές που κάνουν «βαρύτερη» την αποπληρωμή των οφειλών προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το ΙΚΑ σε εφαρμογή του νόμου 4336/15, ο οποίος ψηφίστηκε το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
Η μείωση των δόσεων θα μπορεί να γίνει αυτεπαγγέλτως με βάση τα κριτήρια που θα καθορίσει υπουργική απόφαση. Η μείωση των δόσεων θα γίνεται «εάν μετά τον έλεγχο αποδεικνύεται η δυνατότητα εξόφλησης της οφειλής σε λιγότερες δόσεις από τις αρχικά χορηγηθείσες».
Το επιτόκιο προσαύξησης για τις υπολειπόμενες ανεξόφλητες δόσεις των ενεργών ρυθμίσεων ορίζεται, αυτόματα, σε 5,05% ετησίως (0,421% μηνιαίως). Για ύψος κύριας οφειλής έως 5.000 ευρώ, ωστόσο, δεν θα επιβάλλεται μηνιαία προσαύξηση στη ρυθμισμένη οφειλή, εφόσον ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο και προσκομίσει έως τις 14 Οκτωβρίου στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι το ποσό κύριας οφειλής που υπάγεται στις διατάξεις ρύθμισης του Ν.4321/2015 υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου ατομικού εισοδήματος και η ακίνητη περιουσία του, όπως αυτή προκύπτει από το έντυπο Ε9, δεν υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here