ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS...

Σε δύο ακόμη αλλαγές όσον αφορά στους περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών...
Πιο αναλυτικά, με νέα απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπήρξαν δύο νέες τροποποιήσεις στην αρχική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου για τα capital controls, οι οποίες αφορούν στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό.


Η προηγούμενη απόφαση εξαιρούσε από τους περιορισμούς την «είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού εμβάσματα προς το εξωτερικό, έως κατ’ ανώτατο του 1.800 ευρώ ανά πελάτη τους ανά ημερολογιακό μήνα. Ωστόσο, πλέον, σύμφωνα με τη νέα απόφαση που υπέγραψε ο κ. Τσακαλώτος, δεν υφίσταται ο περιορισμός των 1.800 ευρώ.

Στη συγκεκριμένη παράγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η δεύτερη υποπερίπτωση της περίπτωσης της παραγράφου 11 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015, (ΦΕΚ Α΄ 84), όπως τροποποιήθηκε με την περίπτωση θ΄ της ανωτέρω απόφασης, αντικαθίσταται ως εξής: «ii) είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους−πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό».

Ακόμη, τονίζεται πως, «στην περίπτωση ιζ' της παραγράφου 11 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015, (ΦΕΚ Α ́ 84), όπως προστέθηκε με την περίπτωση ι ́ της ανωτέρω απόφασης, μετά τις λέξεις "πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ η κάθε μία»,προστίθενται δηλαδή οι λέξεις: «ανά πελάτη, ανά ημέρα"».

Με τη δεύτερη αλλαγή ορίζεται ότι επιτρέπονται συναλλαγές νομικών προσώπων προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ η καθεμία ανά ημέρα και ανά πελάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here