ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΕ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΕ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ

ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!...
Αντισυνταγματική κρίνει ηΕπιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που επιτρέπει την επιβολή φόρου επί ανείσπρακτων ενοικίων...
Ειδικότερα, στην έκθεσή της επί του πολυνομοσχεδίου μεταξύ άλλων, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι η προϋπόθεση επιβολής φόρου εισοδήματος αποτελεί η κτήση εισοδήματος από τον φορολογούμενο.
Μάλιστα η Επιτροπή ζητά την προσθήκη μιας ακόμη παραγράφου που θα επιτρέπει να μη συνυπολογίζονται τα μη εισπραχθέντα ενοίκια στα φορολογητέα εισοδήματα των ιδιοκτητών ακινήτων.
Σύμφωνα με την έκθεσή της για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που συζητείται στη Βουλή, τα ποσά των ενοικίων που δεν μπορούν να εισπράξουν οι ιδιοκτήτες από τους ενοικιαστές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται φορολογικά ως επισφαλείς απαιτήσεις και να εκπίπτουν από τα συνολικά φορολογητέα εισοδήματα των ιδιοκτητών, αλλιώς ο συνυπολογισμός των ποσών αυτών στα φορολογητέα εισοδήματα θα έχει ως συνέπεια τη φορολόγηση πλασματικών εισοδημάτων, εξέλιξη η οποία αντίκειται σε βασικές διατάξεις του Συντάγματος.
Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών την έκπτωση των ποσών των ανείσπρακτων ενοικίων από τα φορολογητέα εισοδήματα των ιδιοκτητών εκμισθούμενων ακινήτων, ώστε η διάταξη που προβλέπει την κατάργηση της εκχώρησης των ποσών αυτών στο Δημόσιο και τη φορολόγησή τους ως εισπραχθέντων να μην αντίκειται σε βασικές αρχές του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here