ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Στο «άνοιγμα» ενός «Ενιαίου Λογαριασμού Θησαυροφυλακίου» στον οποίο θα περάσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015 όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης προχωράει η κυβέρνηση.... 
Ο λογαριασμός αυτός, που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο θα «ελέγχεται» από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών. Άλλες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προβλέπουν τον ορισμό των μελών του Δημοσιονομικού Συμβουλίου έως το τέλος του έτους, τη δημιουργία Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) σε κάθε υπουργείο για τον καλύτερο έλεγχο των δαπανών, αλλά και την επέκταση των κυρώσεων σε περίπτωση αποκλίσεων άνω του 10% από τους στόχους τους και για τους φορείς εκτός γενικής κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του έτους όλοι οι λογαριασμοί της Κεντρικής Διοίκησης θα ενταχθούν στον Ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου, ενώ ο υπουργός Οικονομικών θα παρακολουθεί και θα προγραμματίζει με ενιαίο τρόπο τις ταμειακές ροές από και προς αυτόν, θα προσδιορίζει το ύψος των διαθεσίμων και τις ανάγκες δανεισμού και θα διαχειρίζεται τα διαθέσιμα πλεονάσματα. Επίσης, με απόφαση του υπουργού θα γίνει το ίδιο και για φορείς της γενικής κυβέρνησης που θα ορίσει ο ίδιος. Μάλιστα, ο υπουργός θα αποφασίζει και για το εάν χρειάζεται κάποιος φορέας να ανοίξει νέο τραπεζικό λογαριασμό ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here