ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΚΟΣ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΚΟΣ...

Την έκθεση που περιλαμβάνει ειδικά μέτρα και χρηματοδοτήσεις για την ενίσχυση της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά ...
και Επενδυτικά Ταμεία της ΕΕ, χαιρέτισαν οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, μιλώντας στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου.   


«Η Ευρώπη είναι επιτέλους υποχρεωμένη να δείξει πραγματική αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Γραμματικάκης και τόνισε: «Εύχομαι μάλιστα να επεκτείνει αυτήν την αλληλεγγύη - που υπήρξε θεμέλιος λίθος της δημιουργίας της - και για άλλα θέματα και για άλλες χώρες. Λυπούμαι που πέρα από την ένθερμη υποστήριξη της πρότασης της Επιτροπής υπάρχουν και φωνές παράφωνες. Έχουμε κουραστεί να κατηγορείται ολόκληρος  ο ελληνικός λαός για διαφθορά, τη στιγμή που σε ισχυρές χώρες τα σκάνδαλα ανθούν. Εγώ επιμένω στη θετική πλευρά αυτής της ιστορίας. Από εδώ όμως και μετά, η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη. Αυτή η οικονομική ενίσχυση δεν πρέπει να γίνει αυτοσκοπός. Έχω λοιπόν την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταλάβει ότι αποτελεί την αρχή μιας πολύ μεγαλύτερης προσπάθειας που θα διορθώσει τα πολλά κακώς κείμενα στη χώρα».

«Την επιπλέον συγχρηματοδότηση των έργων της προηγούμενης περιόδου (2007-2013) και την προχρηματοδότηση των έργων της νέας (2014-1017) τις βλέπουμε ως ένδειξη πως η ευρωπαϊκή πλευρά στηρίζει αλληλέγγυα την Συμφωνία του Ιουλίου», τόνισε ο Μιλτιάδης Κύρκος και συνέχισε: «Τη Συμφωνία με την οποία η ελληνική κυβέρνηση  αποδέχτηκε  μια σειρά μεταρρυθμίσεων οι οποίες εκκρεμούν πέντε,  δέκα ή και είκοσι  χρόνια. Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά την οποία έβαλε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση αναζητώντας ένα εργαλείο που θα μπορέσει να βοηθήσει στο να είναι οι διαδικασίες της  αξιολόγησης,  από τον ενιαίο μηχανισμό στήριξης, ανοικτές και στους ευρωπαϊκούς λαούς μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Διάσκεψη των Προέδρων ήδη το δέχτηκε και ο Πρόεδρος Σουλτς το ανέλαβε  και συνεργάζεται ήδη με τον κύριο Γιούνκερ  για το πώς το Κοινοβούλιο μας  θα μπορέσει να συμμετάσχει. Να γίνει δηλαδή  ένα εργαλείο που δεν θα αφήνει να γίνονται πράγματα που έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν, όπως  αναίτιες καινούργιες απαιτήσεις αλλά ταυτόχρονα  θα μπορέσει και να επιβάλει, να ελέγξει και να βοηθήσει  την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here