ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΟΝΟ 360 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΟΝΟ 360 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Μειώσεις συντάξεων, εμπλοκή της εφορίας στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών αλλά και κυρίως συνυπολογισμό της ατομικής και οικογενειακής περιουσίας για την απονομή συντάξεων είναι μερικές μόνο από τις... 
προτάσεις του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, όπως αποκάλυψε το MEGA.
Οι προτάσεις της Επιτροπής Σοφών στο ασφαλιστικό οδηγούν σε ενοποιήσεις ταμείων. Ειδικότερα προτείνεται:
Ή θα δημιουργηθεί ένα ταμείο μαμούθ για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες
Ή θα δημιουργηθούν τρία υπέρ ταμεία ένα ταμείο για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ένα ταμείο για ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους,,εμπόρους, βιοτέχνες και ένα ταμείο για τους αγρότες.
Το κείμενο του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό περιγράφει σε 28 σελίδες τις βασικές προτάσεις για τη ριζική αλλαγή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και προτείνει τη δημιουργία ατομικού κουμπαρά για κάθε έναν ασφαλισμένο στον οποίο θα συγκεντρώνονται οι ατομικές εισφορές.
Μια από τις βασικές ανατροπές αφορά την εγγυημένη, βασική σύνταξη των 360 ευρώ καθώς σύμφωνα με την πρόταση των Σοφών, η βασική σύνταξη που θα απονέμεται θα συνδέεται με την περιουσία, δηλαδή θα συνυπολογίζονται εισοδήματα από ενοίκια, από μερίσματα, επενδύσεις και καταθέσεις – εισοδήματα, που θα μειώνουν τη σύνταξη και ατομικά και οικογενειακά.
Έτσι, τα 360 ευρώ σύνταξη θα είναι εγγυημένα μόνο για τους φτωχούς καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα, τόσο μικρότερη θα είναι η βασική σύνταξη, η οποία μπορεί να καταλήγει και σε μηδέν ευρώ, για τους πλούσιους.
Μια άλλη ανατροπή έχει σχέση με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος,καθώς προτείνεται η κατάργηση της και η αντικατάσταση της από ρήτρα ελεγχόμενου ελλείμματος.
"Πρόκειται να έρθει ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο με μια μείζονα μεταρρύθμιση τον επόμενο μήνα. Εκεί θα αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα ζητήματα" δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ενώ ο υφυπουργός Εργασίας, Αν. Πετρόπουλος ανέφερε: "Θέλουμε να βοηθήσετε όλες οι πτέρυγες της Βουλής για να είναι επιτυχής διότι το ξέρετε ότι το σύστημα είναι ετοιμόρροπο, είναι δαιδαλώδες, είναι αντιφατικό. Να λύσουμε τα προβλήματα για να μην καταρρεύσει το 2030, που όλοι οι ειδικοί προβλέπουν κατάρρευση αν δεν πάρουμε μέτρα σήμερα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here