ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ''ΜΠΙΖΝΕΣ'' ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ''ΜΠΙΖΝΕΣ'' ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΝΕ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ... ΠΑΙΖΕΙ, ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Η οικονομική συνεργασία και οι επενδύσεις αναμένονται να αποτελέσουν ένα σημαντικό κομμάτι...
των συζητήσεων κατά την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στη χώρα μας (22-23 Οκτωβρίου), συνοδεία μεγάλης ομάδας επιχειρηματιών.
Μία προοπτική, που θα «πατήσει» πάνω στον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για αναθέρμανση της ελληνογαλλικής συμμαχίας, ώστε να υπάρχει η στήριξη του Γάλλου προέδρου στα πολλά ανοικτά μέτωπα που έχουν δημιουργήσει η οικονομική και προσφυγική κρίση. Θα πατήσει όμως και πάνω στη στόχευση της γαλλικής πλευράς για την αποκατάσταση της ισορροπίας στο γαλλογερμανικό άξονα.
Η γαλλική πλευρά φέρεται να δυσαρεστήθηκε με την παραχώρηση και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport και θα επιδιώξει αποκατάσταση των ισορροπιών.
Ήδη, όπως γράφει το κυριακάτικο «Βήμα», έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας -ΑΔΜΗΕ, αλλά και θαλάσσια και χερσαία οικόπεδα έρευνας για υδρογονάνθρακες, για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, και για τα δίκτυα και τις μεταφορές (Rosco, ΟΛΘ). Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά θα εξαρτηθούν από τη μορφή του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.
Επιπλέον, θεωρείται ότι η αιφνιδιαστική αποχώρηση των Ρώσων από τη διεκδίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΛΘ και της Rosco δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις συζητήσεις με τους Γάλλους, που επιθυμούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος στη χώρα μας και να ασκήσουν ταυτόχρονα διπλωματία της κανονιοφόρου και οικονομική διπλωματία στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με το γαλλόφωνο σταθμό RTL του Λουξεμβούργου, ο κ. Ολάντ θα συνοδεύεται από 70 επιφανείς επιχειρηματίες της Γαλλίας.
Μάλιστα άρθρο στην ιστοσελίδα του, που αναδημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», έχει τίτλο «Η Γαλλία παίρνει θέση για να εξαγοράσει κομμάτια της Ελλάδας».
Σημειώνει ωστόσο πως «το θετικό κλίμα δεν σημαίνει ότι οι 70 γαλλικές εταιρείες -μεταξύ αυτών οι Vinci, Total, Veolia, SNCF, Suez και EDF- θα υπογράψουν συμβάσεις την επόμενη εβδομάδα.
Όμως, οι γαλλικές αρχές θέλουν, όπως και να 'χει, να υπογράψουν ένα είδος συμφωνίας, «να μπει κάπου μία σφραγίδα» με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανταποκρίτρια του σταθμού στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here