Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο 1ο διαδικτυακό συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο 1ο διαδικτυακό συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

Καταγράφηκαν 31 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου

Posted: 24 Nov 2020 11:40 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε .

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 24 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.135 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 95.137, εκ των οποίων το 53,3% άνδρες.

4.840 (5,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 24.679 (25,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

562 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (28,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82,0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 490 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.815 θανάτους συνολικά στη χώρα. 721 (39,7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 31 με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων να φθάνει πλέον τους 1.667.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 1, στην Π.Ε. Αρκαδίας 2, στην Π.Ε. Κορινθίας 14, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 12.

Σημαντικές εξελίξεις στον σιδηρόδρομο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την σύσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Θ. Κοτταρά

Posted: 24 Nov 2020 11:39 AM PST

Ευρεία σύσκεψη για το μέλλον του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, όπου ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Θανάσης Κοτταράς παρέδωσε στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα την ολοκληρωμένη μελέτη για την οριστική παρέμβαση, ανακατασκευή, συντήρηση και ασφάλεια της γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, η οποία προγραμματίζεται να επαναλειτουργήσει.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι από τις Π.Ε. Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, ότι για την υπόθεση αυτή η Περιφέρεια θα διαθέσει πίστωση 15.000.000 ευρώ, προκειμένου η επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο να γίνει όσο το δυνατό συντομότερα.

Ηδη προχωρούν οι διαδικασίες για την προετοιμασία της δημοπράτησης του έργου.

Η μελέτη, ανάμεσα στ’ άλλα, προβλέπει την δημιουργία άνω των 80 ισόπεδων αυτόματων διαβάσεων, επιτηρούμενων από ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και την κατασκευή νέου σταθμού στο Χιλιομόδι.

Ο χρόνος που θα καλύπτεται η απόσταση Κόρινθος – Ναύπλιο εκτιμάται σε 1 ώρα και 5 λεπτά, κάτι που κρίνεται ικανοποιητικά ανταγωνστικό.

 

ΑΡΓΟΣ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Εξ άλλου, στη σύσκεψη εξετάστηκε και το θέμα της επαναλειτουργίας και του υπόλοιπου τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής, από το Αργος μέχρι την Καλαμάτα, καθώς και η δυνατότητα που θα παρέχει για τη διασύνδεση των ΒΙΠΕ Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Μελιγαλά και Σπερχογείας -ενώ στο πλαίσιο της προς εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης θα εκτιμηθεί και η δυνατότητα σύνδεσης και του λιμανιού της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το τμήμα της γραμμής από το Αργος (Ανδρίτσα) μέχρι την Καλαμάτα, θα γίνουν δύο μελέτες, α) μία οικονομοτεχνικού χαρακτήρα μελέτη αξιοποίησης που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια και β) μία τεχνική που θα εκπονήσει ο ΟΣΕ.

“Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ανακατασκευή της γραμμής μέχρι την Καλαμάτα, όπως και στο τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, επισημαίνοντας ότι “το τρένο θα ξανασφυρίξει στην Πελοπόννησο, με πιστώσεις και από την Περιφέρεια”.

 

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα η σύμβαση για την αντιδιαβρωτική προστασία στην Αίπεια

Posted: 24 Nov 2020 11:34 AM PST

Την σύμβαση για το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας στην Δημοτική Ενότητα Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης, δαπάνης 1.756.151,79 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου, με τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας ΕΤΕΡΚΑ Α.Ε. Μιχάλη Ψυχαράκη.

Το συγκεκριμένο έργο, η προθεσμία για την ολοκλήρωση του οποίου είναι 18 μήνες, αφορά την προστασία ακτογραμμής περί τα 2 χιλιόμετρα, στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης, με έργα εκατέρωθεν του ομώνυμου λιμενίσκου.

Οπως είναι γνωστό, στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει πρόβλημα διάβρωσης πριν από την κατασκευή του λιµενίσκου, το οποίο έγινε εντονότερο µετά την κατασκευή του προσήνεµου µώλου, την δεκαετία του 1950. Μετά και την ολοκλήρωση των έργων βελτίωσης του λιµενίσκου το 2002, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Ειδικότερα, στο βόρειο τµήµα παρατηρείται έντονο το φαινόμενο της διάβρωσης και ιδιαίτερα στα βόρεια του λιµενίσκου και σε µήκος περίπου 250 µέτρων. Στο υπόλοιπο τµήµα της ακτής, προς τα βόρεια, η διάβρωση προχωρά µε πιο αργούς ρυθμούς. Στη νότια περιοχή παρουσιάζεται εντονότερο το φαινόμενο της διάβρωσης πριν την εκβολή του ρέματος Αίπη σε µήκος 300 µέτρων προς τα βόρεια. Στο υπόλοιπο τµήµα της ακτής και προς τον λιµενίσκο παρατηρείται µικρή απόθεση ιζήµατος. Η µείωση του εύρους της ακτής θέτει σε κίνδυνο τις παραλιακές ιδιοκτησίες, στις οποίες παρατηρούνται πλημμύρες σε περιόδους έντονης θαλασσοταραχής.

Τα έργα που προβλέπονται είναι, α) ένας πρόβολος στο βόρειο τµήµα της περιοχής, β) τρεις ύφαλοι κυματοθραύστες παράλληλα στην ακτή, γ) ένας πρόβολος στο νότιο τµήµα της περιοχής, στη ρίζα του υπήνεµου µώλου του λιµενίσκου, δ) ενίσχυση του υφιστάµενου υφάλου στο νότιο τµήµα και ε) παράκτια αμυντικά έργα.

Συμπληρωματική σύμβαση για τις αναπλάσεις στον Μελιγαλά

Posted: 24 Nov 2020 11:34 AM PST

Συμπληρωματική σύμβαση, δαπάνης 82.914, 52 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, αναφορικά με το έργο αναπλάσεων στον Μελιγαλά, από τον κόμβο της 7ης επαρχιακής οδού (Κέντρο Υγείας Μελιγαλά) προς την πλατεία Αγίου Ιωάννου έως την είσοδο της Βιομηχανικής Ζώνης.

Η εν λόγω σύμβαση αφορά απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, οι οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Ελεγχος για κορονοϊό σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Τρίπολη

Posted: 24 Nov 2020 06:23 AM PST

Ελεγχος για τον κορονοϊό covid 19 διενεργήθηκε σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου σε υπαλλήλους της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Εκτός από υπαλλήλους, στο τεστ υποβλήθηκαν επίσης, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και άλλα στελέχη της περιφερειακής Αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει πρόσφατα δηλώσει ο περιφερειάρχης, όλοι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα υποβληθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε διπλό rapid test για την ανίχνευση του κορονοϊού covid-19.

Ηδη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ενέκρινε την σχετική δαπάνη, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα εν λόγω τεστ θα είναι επαναλαμβανόμενα ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

Posted: 24 Nov 2020 06:21 AM PST

Σημαντικά έργα στις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη, με συνολικά 44 θέματα, στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση, που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί.

 

Αναλυτικά την ημερήσια διάταξη μπορείτε να την δείτε εδώ.

Τις δημόσιες δομές υγείας εναντίον του κορονοϊού συνδράμει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 23,7 εκ ευρώ

Posted: 24 Nov 2020 06:19 AM PST

Πιστώσεις συνολικού ύψους 23.722.573,48 ευρώ για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας έχει διαθέσει μέχρι τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνδράμοντας τον αγώνα που δίνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid-19.

Από τις πιο πάνω πιστώσεις τα 23.234.552,48 ευρώ προέρχονται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου και τα 488.021 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Αναλυτικά τις πιστώσεις που έχουν ήδη διατεθεί, όπως και αυτές που προγραμματίζονται μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω πίνακα:

Πίνακας Eνισχυσης Δομων Υγειας

Eργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στην εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη

Posted: 24 Nov 2020 06:18 AM PST

Ξεκίνησε το έργο της αναβάθμισης του οδοφωτισμού στην 82η εθνική οδό, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη.

“Πρόκειται για ένα έργο που περιμέναμε πολλά χρόνια και πλέον βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, στην εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη, θα είναι ολοκληρωμένο δε, σε σύντομο χρονικό διάστημα” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος που επισκέφθηκε, σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου το έργο, προσθέτοντας στη συνέχεια:

“Κύριο μέλημά μας, ως περιφερειακή Αρχή, είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό, αλλά και στο επαρχιακό μας δίκτυο.

Το έργο, προϋπολογισμού 247.000 ευρώ, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ιδίων πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, βρίσκεται στη φάση κατασκευής και κατά την σημερινή του επίσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον ανάδοχο να επισπεύσει την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου, λόγω και της σημαντικότητας του έργου για την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Περιβαλλοντική ανακοίνωση – Σήραγγα Ραψομάτη

Posted: 24 Nov 2020 12:41 AM PST

Φάκελος Ανανέωσης (ΦΑ) για την παράταση της χρονικής διάρκειας της υπ΄ αριθμ. 70152/8-4-1998 Κ.Υ.Α Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου : «Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτα, τμήμα Σήραγγα Ραψομάτη και Ραψομάτη – Λεύκτρο»

Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας (τμ. Σήραγγα Ραψομάτη κλπ) – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here