Προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για λήψη µέτρων κατά της διασποράς πανδηµίας από εποχικούς εργάτες γης - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για λήψη µέτρων κατά της διασποράς πανδηµίας από εποχικούς εργάτες γης

 


Προτάσεις για λήψη µέτρων κατά της διασποράς της πανδηµίας από τους εποχικούς εργάτες γης στην Π.Ε. Αργολίδας εισηγείται ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας με έγγραφό του το οποίο απευθύνει, μεταξύ άλλων και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

“Εδὠ και µερικές εβδομάδες και µε διάρκεια έως τον Μάρτιο έχει αρχίσει η συγκομιδή εσπεριδοειδών και ελαιοκάρπων στην Αργολίδα .Η συγκομιδή πραγματοποιείται απὀ εποχικούς εργάτες γης, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής αλλά μετανάστες που προέρχονται από µη ελεγχόμενες δοµές” σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο εν λόγω έγγραφο που ο Ι.Σ. Αργολίδας απευθύνει προς τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουµανέα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου Β. Διαμαντόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ι. Μαλτέζο και την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Αργους, κοινοποιώντας το παράλληλα στην διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Μ. Σαρίδη και τους δημάρχους Ναυπλίου Δ. Κωστούρο, Αργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, Επιδαύρου Α. Χρόνη και Ερμιονίδας Ι. Γεωργόπουλο.

 

Το έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας μπορείτε να δείτε εδώ.

Εργα διαγραμμίσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 27 Nov 2020 11:25 AM PST

Σειρά εργολαβιών διαγραμμίσεων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αρκαδίας υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθ’ όλο τον χρόνο.

Πρόσφατα υπογράφηκε μία ακόμα σύμβαση, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, για την διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Αρκαδίας, σε διάφορα σημεία, ενώ άλλες σχετικές εργολαβίες -όπως στην είσοδο της Τρίπολης- υλοποιούνται σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους.

Σε εξέλιξη το έργο οδικής ασφάλειας στον δρόμο Κυπαρισσία – Φιλιατρά

Posted: 27 Nov 2020 11:24 AM PST

Το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας που εκτελείται στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, χθες Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

Το έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορά βελτιωτικές παρεμβάσεις  στην εθνική οδό.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διευθέτησης των ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Τερψιθέας, υλοποιούνται τώρα αντίστοιχες εργασίες λίγο πριν τα Φιλιατρά. Ειδικότερα, αξιοποιώντας την απαλλοτριωμένη ζώνη στο σημείο αυτό, υλοποιούνται έργα διευθέτησης των ομβρίων και ασφαλτοστρώσεων με βελτίωση των κλίσεων σε δύο επικίνδυνες στροφές, λίγο πριν τα Φιλιατρά.

Αντιπλημμυρικές εργασίες στα ρέματα της Μεσσηνίας

Posted: 27 Nov 2020 11:23 AM PST

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς ο αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα και αποστραγγιστικές τάφρους σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί του ρέματος Τζάνε, καθώς και του ρέματος Λιγίδι στην Αρσινόη, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ρέματος Βαρυμπόμπη στην περιοχή Καρτερολίου. Η συγκεκριμένη θεωρείται από τις πιο δύσκολες παρεμβάσεις λόγω της ανάπτυξης έντονης βλάστησης και του γεγονότος ότι για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει καθαρισμοί.

Εξ άλλου, σήμερα, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν και οι εργασίες καθαρισμού στο ρέμα της Καρυάς στην περιοχή Ριζόμυλου, ενώ συνεχίζονται οι καθαρισμοί σε αποστραγγιστικές τάφρους του ΓΟΕΒ στην κάτω ζώνη.

Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επούλωσης λάκκων και οι καθαρισμοί των τεχνικών έργων στους οδικούς άξονες Μεσσήνη – Λάμπαινα, Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και Λάμπαινα – Ελληνοεκκλησιά.

Στόχος των παρεμβάσεων που διενεργεί η Π.Ε. Μεσσηνίας είναι η αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων και η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού.

Την επάρκεια ψυκτικών θαλάμων στην Αργολίδα θα επιμεληθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 27 Nov 2020 11:10 AM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα λάβει μέριμνα όσον αφορά την επάρκεια σε χώρους αναμονής – ψυκτικούς θαλάμους θανόντων στον νομό Αργολίδας.

Αυτό έγινε γνωστό, μετά από σχετικό έγγραφο του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Πειραιά, νήσων και λοιπής Ελλάδας.

Ευχαριστίες από το Χιλιομόδι προς την Περιφέρεια για την δρομολόγηση της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου

Posted: 27 Nov 2020 11:09 AM PST

Τον χώρο στο Χιλιομόδι όπου βρίσκεται ο εγκαταλελειμμένος, τα τελευταία χρόνια, σιδηροδρομικός σταθμός επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιάννη Κανέλλο και τον αντιδήμαρχο Κορινθίων Δημήτρη Μπίτζιο.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη που πρόσφατα παρέδωσε ο ΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφορικά με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, προβλέπει νέο σιδηροδρομικό σταθμό στο Χιλιομόδι και στάση.

“Η προοπτική αυτή, σίγουρα θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στην τόνωση της επισκεψιμότητας και την ανάδειξη των ανασκαφικών ευρημάτων της Αρχαίας Τενέας, η οποία απέχει μόλις 5 λεπτά από το σταθμό¨σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, σχετικά με τις εξελίξεις που -κυριολεκτικά- δρομολογούνται και για το Χιλιομόδι με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο.

 

Καταγράφηκαν 23 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

Posted: 27 Nov 2020 11:07 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.013.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 27 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00.

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.013 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 101.287, εκ των οποίων το 53,1% άνδρες.

4.865 (4,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 26.718 (26,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

607 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 169 (27,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79,7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.102 θανάτους συνολικά στη χώρα. 842 (40,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 23, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 1.740.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 4, στην Π.Ε. Αρκαδίας 0, στην Π.Ε. Κορινθίας 12, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 5.

Λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στην διώρυγα της Κορίνθου αποφασίστηκε σε σύσκεψη στον Ισθμό

Posted: 27 Nov 2020 11:05 AM PST

Η λήψη άμεσων μέτρων που συνδέονται με την ασφάλεια στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, εν είδει άρσης επικινδυνότητας των χωμάτων που απειλούν να κατακρημνιστούν στο κανάλι, καθώς και η εκτέλεση όλων των απαιτούμενων έργων στα κρηπιδώματα, ώστε να παραδοθεί ασφαλής η διώρυγα στη ναυσιπλοΐα, ήταν μία από τις αποφάσεις στη σύσκεψη που έγινε το πρωί σήμερα Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ).

Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν -μεταξύ άλλων- ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης, ο γενικός διευθυντής της ΑΕΔΙΚ Γιώργος Ζούγλης, στελέχη της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ, πρώην ΙΓΜΕ), αλλά και ο Ευθύμης Λέκκας πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε πως υπάρχει σημαντικό πρόβλημα που κατά βάση οφείλεται στην χρόνια έλλειψη ουσιαστικής συντήρησης της διώρυγας -η οποία, όπως επισημάνθηκε, εκτός από την αδιαμφισβήτητη συμβολή της στην διευκόλυνση της ναυσιπλοΐας αποτελεί μνημείο που πρέπει να στερεωθεί και να είναι ασφαλές, καθώς είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα σημείο στην Ελλάδα, μετά τον Παρθενώνα στην Ακρόπολη της Αθήνας.

Κατά την ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης, η συγκέντρωση και αξιολόγηση όλων των σχετικών μελετών που έχουν εκπονηθεί, προκειμένου να διαμορφωθεί οριστικά ο τρόπος ολοκληρωτικής παρέμβασης, προς πάσα κατεύθυνση, για την υποστήριξη της διώρυγας -και βεβαίως η εξεύρεση των πιστώσεων προς τούτο.

Ακόμα, αποφασίστηκε ότι θα υλοποιηθεί το έργο της περίφραξης από Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας.

Της σύσκεψης, είχε προηγηθεί αυτοψία στην διώρυγα και στην περιοχή εκατέρωθεν από τους προαναφερθέντες, από κοινού με τους  αντιπεριφερειάρχες, Κορινθίας Τάσο Γκιολή και τους θεματικούς Χάρη Βυτινιώτη και Αθηνά Κόρκα, αλλά και το κλιμάκιο του ΕΑΓΜΕ, αποτελούμενο από τους (ΕΑΓΜΕ) αποτελούμενο από τους Ανδρέα Τσώκο γενικό διευθυντή, Διονύσιο Γκούτη αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εργων, Κωνσταντίνο Ζώμπο αναπληρωτή γενικό διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών και Νίκο Νικολάου προϊστάμενο της Διεύθυνσης Γενικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας.

Αυξήσεις προϋπολογισμών σε δύο έργα ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, μετά από επιπλέον χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης

Posted: 27 Nov 2020 11:00 AM PST

Την κατά 100.000 ευρώ αύξηση της πίστωσης του προϋπολογισμού για το έργο βελτίωσης των εγκαταστάσεων και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Δημητσάνας ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Ο τελικός προϋπολογισμός του εν λόγω έργου, μετά την αύξηση, ανέρχεται πλέον σε 350.000 ευρώ και ήδη ξεκινούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή του.

Εξ άλλου, η Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε την κατά  550.594,51 ευρώ αύξηση του προϋπολογισμού στη για το έργο βελτίωσης της εθνικής οδού Κυπαρισσίας – Φιλιατρών – Πύλου, στο τμήμα Γαργαλιάνοι – Ρωμανός (απαλλοτριώσεις ), με τον τελικό προϋπολογισμό να διαμορφώνεται περίπου στα  2.200.000 ευρώ. Η σχετική χρηματοδότηση αφορά την εκτέλεση πράξεων απαλλοτριώσεων.

Οι αυξήσεις των πιστώσεων στα πιο πάνω έργα προέκυψαν μετά από σχετικές αποφάσεις τροποποίησης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2020, τις οποίες υπέγραψε  υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here