Ενίσχυση λαδολιάς: Κίνδυνος διασποράς covid - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ενίσχυση λαδολιάς: Κίνδυνος διασποράς covid

 


Αναστάτωση έχει προκληθεί στα ΚΥΔ (πύλες ΟΣΔΕ) της χώρας ενόψει έναρξης των αιτήσεων για την κορονοενίσχυση στο ελαιόλαδο στις 17 του μήνα.

Εκπρόσωποι ΚΥΔ εξέφρασαν μιλώντας στον ΑγροΤύπο την έντονη ανησυχία τους για πιθανή, περαιτέρω, διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, στους ίδους, τους εργαζόμενούς τους, αλλά και στους ελαιοπαραγωγούς, σε περίπτωση που το ΥπΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ως υπέθυνοι φορείς, δεν αποστείλουν στις πιστοποιημένες πύλες ΟΣΔΕ το αρχείο που έχουν από το Οικονομικών και την ΑΑΔΕ με τους αγρότες που είναι κατ’ επάγγελμα το 2019.

Ούτως ώστε, εν συνεχεία τα ΚΥΔ να ενημερώσουν όσους αγρότες είναι επιλέξιμοι της ενίσχυσης, για να μεταβούν να κάνουν τις αιτήσεις τους, με όλα τα μέτρα προφύλαξης κι όχι να χρειαστεί κατά δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί να μεταβούν στα ΚΕΠΥΕΛ για να πάρουν την σχετική βεβαίωση και μετέπειτα να απευθυνθούν στα ΚΥΔ… για να ξεκαθαρίσει αν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση, μέσα στο στενό χρονικό πλαίσιο που επέβαλε το ΥπΑΑΤ.

Σημειωτέον ότι οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται από τις 17 Νοεμβρίου ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα, όπως ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ την περασμένη Παρασκευή και η προθεσμία που έχουν οι αγρότες, είναι μόλις 10 ημέρες και μάλιστα εν μέσω γενικής καραντίνας.

Υπεύθυνοι ΚΥΔ με τους οποίους μιλήσαμε εξάλλου έκαναν λόγο μιλώντας στον ΑγροΤύπο για καταφανέστατη προχειρότητα στους χειρισμούς των υπεύθυνων, που θέλουν να μετακινήσουν δεκάδες χιλιάδες αγρότες εν μέσω καραντίνας για ένα… χαρτί (του κατ’ επάγγελμα).

Υπενθυμίζεται τέλος ότι δικαιούχοι της συγκεκριμένης ενίσχυσης, που προέρχεται από τα αδιάθετα υπόλοιπα του ΠΑΑ (το μπάτζετ είναι 126 εκατ. ευρώ), είναι μόνο οι κατ’ επάγγελμα ελαιοπαραγωγοί, το δε ποσό ενίσχυσης που θα λάβουν, ξεκινά από τα 300 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 4.000 ευρώ ανάλογα τα στρέμματα του καθενός.

www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here