35 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

35 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου

 


Κορινθιακή εταιρεία διακρίθηκε στον διαγωνισμό Greenathon|AI4good Challenge του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Posted: 19 Nov 2020 10:35 AM PST

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής συναντήθηκε με εκπρόσωπο της δραστηριοποιούμενης στο νομό εταιρείας eCompost, η οποία απέσπασε διάκριση στον διαγωνισμό Greenathon|AI4good Challenge που διοργανώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Τ. Γκιολής, μετά τα συγχαρητήρια που μετέφερε, είχε συζήτηση σχετικά με την διαδικασία που ακολουθεί η εν λόγω εταιρεία προκειμένου να μετατρέψει τα υπολείμματα των οινοποιείων και των ελαιοτριβείων σε χρήσιμο υλικό (λίπασμα) για αγροτικές καλλιέργειες και κηποτεχνίες.

“Το περιβάλλον είναι βασική προτεραιότητα της περιφερειακής Αρχής και για το λόγο αυτό προχωρούμε τις διαδικασίες για την οριστική λύση στη διαχείριση απορριμμάτων με τόσο γρήγορους ρυθμούς” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης μετά τη συνάντηση.

 

 

Εργασίες καθαρισμών από την Π.Ε. Αργολίδας σε Ιρια και Ξοβριό

Posted: 19 Nov 2020 10:34 AM PST

Ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα -και συνεχίζονται για ακόμα 4 ημέρες τουλάχιστον- από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας οι εργασίες καθαρισμού χειμάρρων και ρεμάτων στα Ιρια.

Ανάλογες εργασίες είχαν γίνει και πέρυσι τον Οκτώβριο, όπως επίσης έχει προγραμματιστεί -ειδικά για τα Ιρια- και νέο έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2021.

Επίσης, με εργολαβία της Περιφέρειας καθαρίστηκε τμήμα του ρέματος στον Ξοβριό που είχε μπαζωθεί από επιχώσεις και φερτά υλικά, τόσο στη γέφυρα του Κιβερίου, όσο και στη θέση Ποταμιά, εξασφαλίζοντας έτσι απρόσκοπτη δίοδο στα νερά του χειμάρρου, ο οποίος -σημειωτέον- έχει δώσει μεγάλες πλημμύρες στο παρελθόν. Ο ίδιος εργολάβος έχει μετακινηθεί για να κάνει εργασίες καθαρισμού στο Κυρίμι, όπου είναι απαραίτητες παρεμβάσεις καθαρισμού στην περιοχή του Κεφαλαρίου.

Ανατέθηκαν δε δύο εργολαβίες προκειμένου να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις, η μία στην περιοχή του Σκαφιδακίου και η άλλη στην περιοχή της Ναυπλίας, σε σημεία που συχνά δημιουργούνται προβλήματα.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, “έχουμε δηλώσει -και η προηγούμενη περιφερειακή Αρχή συμφώνησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο-, ότι μακάρι να είχαμε διαθέσιμους ατελείωτους πόρους σε χρήματα, μηχανήματα και χειριστές, ώστε να μπορούμε να καθαρίζουμε κάθε έτος το σύνολο των ποταμών, χειμάρρων και ρεμάτων. Αυτό βεβαίως δεν είναι εφικτό. Ακολουθούμε ωστόσο έναν προγραμματισμό και οργανώνουμε τις παρεμβάσεις μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειώνουμε τον κίνδυνο στα σημεία που χρειάζεται.

Ακολουθείται βέβαια αυστηρή προτεραιότητα, με κριτήριο την επικινδυνότητα για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και της περιουσίας τους”.

Σημαντικά έργα ύψους 6.240.000 ευρώ στον Δήμο Βέλου – Βόχας σε συνεργασία με την Περιφέρεια

Posted: 19 Nov 2020 10:31 AM PST

Τα συνολικού προϋπολογισμού 6.240.000 ευρώ έργα που προγραμματίζονται το επόμενο χρονικό διάστημα στον Δήμο Βέλου – Βόχας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση εργασίας που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής με τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο του Ζευγολατιού.

Στην συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία του δήμου Βέλου με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, αλλά και την έδρα της Περιφέρειας, ενώ εξετάστηκε και το οργανόγραμμα που έχει τεθεί.

Τα πιο πάνω έργα, τα οποία ήδη συζητήθηκαν ή θα συζητηθούν σύντομα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης, είναι:

– Ανάπλαση οδοποιίας παλαιάς εθνικής οδού Βραχατίου, Βοχαϊκού, Χαλκείου, Νεμέας (1.300.000 ευρώ)

– Γήπεδο Ζευγολατιού, αλλαγή χλοοτάπητα και κατασκευή εξέδρας 510 θέσεων (330.000 ευρώ)

– Εργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού αγροτικών υποδομών Βέλου (2.160.000 ευρώ)

– Κόμβος – πλατεία Μπολατίου (330.000 ευρώ)

– Κόμβοι παλαιάς εθνικής οδού στο Βραχάτι (1.920.000 ευρώ)

– Αρδευτικά έργα Σουληνάρι – Χαλκί (200.000 ευρώ).

Εξ άλλου, προετοιμάζονται από την Περιφέρεια για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα έργα όπως, α) η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στον λιμένα Βραχατίου (2.500.000 ευρώ), β) τα αντιδιαβρωτικά σε Βραχάτι, Κοκκώνι, Νεράντζα, γ) οι αποκαταστάσεις στην παλαιά εθνική οδό, δ) οι αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων όπως η πλατεία Ζευγολατιού, ε) η ανάπλαση της γέφυρας Σουληναρίου και στ) τα συνολικά αντιπλημμυρικά έργα του δήμου (Ζαπάντη, Περιστερώνας, Ελληνοχώρι)

Τέλος, στον Δήμο Βέλου – Βόχας έχουν ήδη ολοκληρωθεί ο δρόμος Αγίας Μαρίνας στο Βέλο (500.000 ευρώ) καθώς και πολλά έργα καθαρισμών, διάβρωσης, μικρών αντιπλημμυρικών, αυλάκων (700.000 ευρώ).

Ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα καθώς επίσης και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή για την άριστη συνεργασία.

Εργολαβίες για φυτεύσεις και διαγραμμίσεις στην Αρκαδία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 19 Nov 2020 10:30 AM PST

Δύο εργολαβίες σε περιοχές τη Π.Ε. Αρκαδίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

Η πρώτη, με προϋπολογισμό 52.000 ευρώ αφορά προμήθεια και φύτευση δένδρων και θάμνων στα πρανή του οδικού δικτύου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα θα γίνουν φυτεύσεις, περίπου 25 στρεμμάτων παρά την εθνική οδό Τρίπολης – Μεγαλόπολης στη θέση Μακρύσι καθώς και περίπου 5 στρεμμάτων περί την εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου στην έξοδο των Λαγκαδίων. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών είναι 90 ημέρες.

Η δεύτερη εργολαβία, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, αφορά την διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Αρκαδίας, σε διάφορα σημεία. Η προθεσμία για το έργο αυτό είναι 240 ημέρες.

Καταγράφηκαν 35 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου

Posted: 19 Nov 2020 10:28 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.209.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 19 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 3.227 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 85.261, εκ των οποίων το 53,6% άνδρες.

4.725 (5,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 21.605 (25,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

499 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 153 (30,7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81,6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 427 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.347 θανάτους συνολικά στη χώρα. 547 (40,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 35 με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων να φθάνει πλέον τους 1.541.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 14, στην Π.Ε. Κορινθίας 2, στην Π.Ε. Λακωνίας 5 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 12.

Χρηματοδότηση του άξονα Κακαβιά – Καλαμάτα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ζητεί ο περιφερειάρχης Π. Νίκας από τον υπουργό Κ. Καραμανλή

Posted: 19 Nov 2020 10:27 AM PST

Την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κακαβιά – Καλαμάτα μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, προς τον οποίον απέστειλε σχετική επιστολή.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης στην εν λόγω επιστολή του σημειώνει τα παρακάτω:

“Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Η εκταμίευση πιστώσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης δίνει τη δυνατότητα υλοποίησης ενός διεθνούς οδικού άξονα που θα διασυνδέει τις έξι (6) χώρες της Αδριατικής και του Ιονίου (Ιταλία, Κροατία, Βοσνία — Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Ελλάδα), ξεκινώντας από την ΤΕΡΓΕΣΤΗ και καταλήγοντας στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Ο εν λόγω δυτικός οδικός άξονας, “Ιόνια Οδός” όσον αφορά στην Ελλάδα, αναφέρεται επανειλημμένα στα εγκεκριμένα γενικά πλαίσια του χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης (ΓΠΧΣΑΑ), από τις – διαφορετικής σύνθεσης εκάστοτε – ολομέλειες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τουλάχιστον από το 2008 και εντεύθεν.

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση έχουμε, εν έτει 2020, ένα μεγάλο τμήμα του εν λόγω άξονα κατασκευασμένο, από το Ρίο Πατρών μέχρι τα Ιωάννινα. Όμως, εκκρεμούν δύο εξ ίσου σημαντικά τμήματα. Το ένα από τα Ιωάννινα μέχρι τα ελληνο-αλβανικά σύνορα στην “Κακαβιά” και βεβαίως το “πολύπαθο” τμήμα του δυτικού άξονα στην δυτική Πελοπόννησο, από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα, όπου ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος θα διασυνδεθεί με τον αυτοκινητόδρομο “Καλαμάτα — Τρίπολη — Κόρινθος”.

Στο εγκεκριμένο χωροταξικό του 2008 (ΓΠΧΣΑΑ) η Καλαμάτα αναφέρεται ρητώς ως “απόληξη του δυτικού άξονα της χώρας”, όπως επισημαίνεται και στην έκθεση που συνέταξε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου το Παρατηρητήριο της Εγνατίας Οδού:

“Ο αυτοκινητόδρομος Δυτικής Ελλάδας (Ιόνια οδός), στην πλήρη ανάπτυξή του θα έχει συνολικό μήκος 383 km με αφετηρία τα Ιωάννινα και απόληξη την Καλαμάτα. Το τμήμα που αναφέρεται ως «Βόρεια Ιόνια Οδός» έχει μήκος περίπου 196 χλμ. από Ιωάννινα έως Αντίρριο (ανισόπεδος κόμβος με Εγνατία Οδό). Από αυτό το τμήμα έχουν κατασκευαστεί τα 196 km. Η κατασκευή του νότιου τμήματος της Ιόνιας οδού δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Στο σύνολό του ο αυτοκινητόδρομος διατρέχει τρεις Περιφέρειες, από βορρά προς νότο, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, και θα συνδέει τις πόλεις Ιωάννινα, Αγρίνιο, Πάτρα και Καλαμάτα”.

Έκτοτε, όπως ήδη προαναφέρθηκε, ολοκληρώθηκε -μετά από σημαντικές καθυστερήσεις- το τμήμα από το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα. Κατά τα λοιπά, όσον αφορά στην Πελοπόννησο, η πιο πάνω έκθεση, παρά την παρέλευση 12 και πλέον χρόνων από την εκπόνησή της δεν έχει υλοποιηθεί στο σύνολο της.

Ας σημειωθεί ότι η στρατηγική της ελληνικής πολιτείας για το ΕΣΠΑ 2007 — 2013, όσον αφορά στις μεταφορές μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» – προέβλεπε, συνέχιση της υλοποίησης της Ιόνιας οδού, α) “στο τμήμα Αντίρριο — Ιωάννινα, μέσω σύμβασης παραχώρησης” και β) “στο τμήμα Πάτρα — Τσακώνα, μέσω της σύμβασης παραχώρησης «Κόρινθος — Πάτρα — Πύργος — Τσακώνα»”.

Διαπιστώνεται, όμως, ότι, ενώ το πρώτο μέρος του σχεδιασμού υλοποιήθηκε, (Αντίρριο — Γιάννενα), το δεύτερο τμήμα του Πάτρα — Τσακώνα καθυστερεί, με όλες τις θλιβερές συνέπειες, για την ανθρώπινη ζωή, την ποιότητα, την οικονομία και την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδος.

Επομένως – και με δεδομένη την κινητικότητα που ήδη αναπτύσσεται από φορείς της Ηπείρου για την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. του τμήματος “Ιωάννινα — Κακαβιά” της “Ιόνιας Οδού”- θα πρέπει να εξεταστεί αμέσως και η δυνατότητα να συνδράμει η πολιτεία με το εν λόγω χρηματοδοτικό “εργαλείο” και το νότιο τμήμα του εν λόγω οδικού άξονα, από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα.

Ιδιαίτερα για το τμήμα από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα, πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις κατασκευής του, καθώς -παρά τις όποιες καθυστερήσεις και παλινωδίες- στο τμήμα Πάτρα — Πύργος διαφαίνεται κινητικότητα και σοβαρή ελπίδα έναρξης εργασιών.

Συμπερασματικά, θεωρούμε ότι η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί σημαντική ευκαιρία, όχι μόνο για την ολοκλήρωση του Δυτικού οδικού άξονα Κακαβιά — Καλαμάτα αλλά και της έναρξης ουσιαστικής συνεργασίας με τις όμορες χώρες της Αδριατικής για τη κατασκευή διευρωπαϊκού άξονα, που θα διατρέγει τις έξι (6) χώρες και θα φθάνει μέχρι την Τεργέστη όπου θα διασυνδέεται με τα μεγάλα ευρωπαϊκά — οδικά δίκτυα.

Με εκτίμηση

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Παναγιώτης Ε. Νίκας”.

 

 

Την επιστολή του περιφερειάρχη Π. Νίκα προς τον υπουργό Κ. Καραμανλή μπορείτε να δείτε εδώ.

Π. Νίκας για την “Πελοπόννησος” Α.Ε.: “Δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης πλέον”

Posted: 19 Nov 2020 10:24 AM PST

Δεν υπήρξε απόφαση για την “Πελοπόννησος” Α.Ε. ούτε κατά την συνεχισθείσα σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου γενική συνέλευση των μετόχων της.

“Η πλευρά της Περιφέρειας προχωρεί τις διαδικασίες που έχει αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς θεωρεί ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης” τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας,, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν ανεχόμαστε κανενός είδους κωλυσιεργία”.

Αναλυτικά ο περιφερειάρχης, μετά την άκαρπη γενική συνέλευση σήμερα, δήλωσε τα εξής:

“Θεωρούμε απολύτως έγκυρη και νόμιμη την έκθεση των νόμιμων ορκωτών λογιστών, τους οποίους είχε ορίσει ομόφωνα το Δ.Σ. της εταιρείας, το οποίο ομόφωνα επίσης ενέκρινε την εν λόγω έκθεσή τους. Επιπλέον, θεωρούμε ότι οποιοσδήποτε άλλος έλεγχος συνιστά αμφισβήτηση της έκθεσης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας -αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι δικαιούται από τον νόμο.

Πάντως, από την πλευρά της η Περιφέρεια σταμάτησε να υπογράφει προγραμματικές συμβάσεις και να έχει νέες οικονομικές δοσοληψίες με την “Πελοπόννησος” Α.Ε. και προσφεύγει στην εκκαθάριση εν λειτουργία τής εν λόγω επιχείρησης. Αμεσα δε, θα εισάγει προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την δημιουργία νέου αναπτυξιακού αυτοδιοικητικού οργανισμού, προκειμένου η Περιφέρεια να μπορέσει να λειτουργήσει και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Ολα τα άλλα είναι θέμα της ΕΑΔ και του Εισαγγελέα Εφετών προς τον οποίον η εν λόγω Αρχή κοινοποίησε την έκθεσή της. Δεν ανεχόμαστε κανενός είδους κωλυσιεργία” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Να δοθεί παράταση για τις διορθώσεις στο Κτηματολόγιο ζητεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Posted: 19 Nov 2020 10:23 AM PST

Να συνδράμει το αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο για έγκαιρη παράταση της προθεσμίας διόρθωσης ανακριβούς καταχώρισης στο Κτηματολόγιο -η οποία λήγει στο τέλος του φετινού χρόνου-, ζητεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με σχετική επιστολή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

“Κατά το τελευταίο αυτό έτος, 2020, λόγω των μέτρων προστασίας από την covid 19, τα Δικαστήρια και τα Κτηματολογικά Γραφεία παρέμειναν εκτός λειτουργίας για πολλούς μήνες και σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας για επιπλέον μήνες, ώστε οι πολίτες να μην μπορέσουν έγκαιρα να αρχίσουν τις δικαστικές διαδικασίες αναγνώρισης των ακινήτων τους ως δικών τους -και όχι ως αγνώστου ιδιοκτήτη- και είναι αβέβαιες οι συνθήκες δυνατότητας δικαστικής προστασίας και για τους πρώτους μήνες του 2021, ενώ παρ’ όλο που είχαν ανασταλεί οι δικαστικές και νόμιμες προθεσμίες, δεν γνωρίζει κανείς αν υπάγεται στην αναστολή και η παραπάνω προθεσμία διόρθωσης” σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

 

Την πλήρη επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας μπορείτε να δείτε εδώ.

Εκταμίευση 133.096,61 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 19 Nov 2020 10:22 AM PST

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 133.096,61 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here