ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ; - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ;

 


Καταγράφηκαν 39 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου

Posted: 11 Nov 2020 11:43 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν 2.384.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 11 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.752 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 63.321, εκ των οποίων το 54,2% άνδρες.

4.556 (7,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17.036 (26,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

297 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 82 (27,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 347 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 43 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 909 θανάτους συνολικά στη χώρα. 369 (40,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα συνολικά κρούσματα σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, ήταν 39, με τον αριθμό των προσβληθέντων να φθάνει πλέον τους 1.270.

Αναλυτικά καταγράφηκαν, στην Π.Ε. Αργολίδας 4, στην Π.Ε. Αρκαδίας 7, στην Π.Ε. Κορινθίας 18, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 9.

 

 

Πάνω από 200.000 ευρώ η νέα πίστωση από την Περιφέρεια προς τις δημόσιες δομές υγείας, εναντίον του κορονοϊού

Posted: 11 Nov 2020 11:40 AM PST

Η συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον αγώνα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19 που δίνουν οι δημόσιες δομές υγείας -όπως νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία-, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην εν λόγω σύσκεψη, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση με το συνολικό ποσό των 215.400 ευρώ των νοσοκομείων Σπάρτης (57.000), Καλαμάτας (31.000), Τρίπολης (12.000), Κορίνθου (56.000), Αργους (10.000) και Ναυπλίου (10.000), των Κέντρων Υγείας Mεσσήνης (2.400), Φιλιατρών (3.000), Γαργαλιάνων (5.000), Καλαμάτας (10.000), Μελιγαλά (5.000), Πύλου (3.000), Αγίου Νικολάου (8.000, για τα περιφερειακά ιατρεία Καρδαμύλης και Κάμπου) καθώς και του περιφερειακού ιατρείου Ιθώμης (3.000).

Παράλληλα, προβλέφθηκε επιπλέον πίστωση 300.000 ευρώ για τον ίδιο σκοπό, η έγκριση διάθεσης της οποίας θα αποτελέσει θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Εξ άλλου, όπως γνωστοποιήθηκε στη σημερινή σύσκεψη, με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας προβλέφθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό πίστωση 10.000.000 ευρώ -στο σύνολο της χώρας- η οποία προορίζεται να διατεθεί για την προμήθεια ταχέων μοριακών ελέγχων (Rapid Test), μέσω κατανομής της από το εν λόγω υπουργείο στους επιμέρους φορείς υλοποίησης, αρμοδιότητάς του.

Σημειώνεται, τέλος, πως έως τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διαθέσει στις δημόσιες δομές υγείας στις 5 Π.Ε. -για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σε αναλώσιμα-, το ποσό των 525.700 ευρώ, ενώ επιπλέον 200.000 ευρώ έχουν διατεθεί μέσω των Περιφερειακών Ενοτήτων, με την συνολική διατεθείσα πίστωση να ανέρχεται σε 725.700 ευρώ.

Κατάλογοι έργων για τη Μεγαλόπολη, μέσω ΕΣΠΑ και ΣΔΑΜ

Posted: 11 Nov 2020 11:39 AM PST

Δημοσιοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο κατάλογος με τα έργα στον Δήμο Μεγαλόπολης, συνολικού προϋπολογισμού 39.852.000 ευρώ, που έχουν προταθεί -και εν τέλει εντάσσονται στο ΕΣΠΑ-, σύμφωνα με την σχετική εισήγηση που είχε γίνει.

Τα εν λόγω έργα μπορείτε να δείτε εδώ. 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ

Επιπλέον, δημοσιοποιείται και ο κατάλογος προτάσεων δημόσιων έργων που η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαλόπολης, εισηγείται να υλοποιηθούν στη Μεγαλόπολη, στο πλαίσιο του Ειδικού Μεταβατικού Προγράμματος Δίκαιης Ανάπτυξης.

Τα συγκεκριμένα έργα είναι τα πιο κάτω:

  1. Δρόμος Γύθειο – Σπάρτη – Λεύκτρο –Μεγαλόπολη- Ολυμπία (ή Ταμείο Ανάκαμψης)
  2. Δρόμος Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Ελληνικό – Μεγαλόπολη – Λεύκτρο
  3. Κανονικοποίηση σιδηροδρομικής γραμμής
  4. Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης
  5. Ενεργειακή αναβάθμιση σε δημοτικά / δημόσια κτήρια
  6. Φωτοβολταϊκό Πάρκο / επενδύσεις σε ΑΠΕ (μέσω της ενεργειακής κοινότητας)
  7. Ανέγερση και ανοικοδόμηση Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγαλόπολης
  8. Ολοκλήρωση / ανακατασκευή Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης
  9. Ανέγερση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων
  10. Εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης
  11. Αθλητικές υποδομές
  12. Εκσυγχρονισμός και αξιοποίηση της πίστας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό
  13. Κατασκευή κωπηλατοδρομίου
  14. Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Δήμου Μεγαλόπολης
  15. Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τη Μεγαλόπολη

Π. Νίκας, “μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ, ο μόνος δρόμος για την ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. η εκκαθάριση εν λειτουργία και το κλείσιμο”

Posted: 11 Nov 2020 11:37 AM PST

“Μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ, ο μοναδικός πλέον δρόμος που απομένει για την ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. είναι η εκκαθάρισή της εν λειτουργία και το κλείσιμό της”.

Στην πιο πάνω δήλωση προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε ίδρυση και λειτουργία άλλης κεντρικής αναπτυξιακής. Μέχρι τότε, πρόσθεσε, “το βάρος θα αναλάβει προσωρινά η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας”.

Ο Π. Νίκας πάντως, σημείωσε ωστόσο πως “όσον αφορά τους εργαζόμενους στην ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για την εργασία τους”.

Π. Νίκας, “απόλυτη ανάγκη η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Καλαμάτα – Πάτρα – Ιωάννινα – Κακκαβιά”

Posted: 11 Nov 2020 11:36 AM PST

“Εδώ και καιρό έχουμε εκφράσει την θέση μας για την απόλυτη ανάγκη ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Καλαμάτα – Πάτρα – Ιωάννινα – Κακκαβιά, καθώς πρόκειται για εξαιρετικής σπουδαιότητας δρόμο. Θεωρούμε δε ότι η ολοκλήρωση του εν λόγω διευρωπαϊκού οδικού άξονα Ιόνια – Κακαβιά, είναι έργο που πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης”.

Την πιο πάνω δήλωση έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή την κοινοποίηση προς αυτόν επιστολής με το εν λόγω αίτημα, την οποία η Ενωση Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων απέστειλε προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης, σε συνέντευξή του προς τον περιφερειακό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Lepanto, εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι δίνονται ήδη εγκρίσεις αρμοδίως για το έργο του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος.

 

Tην επιστολή της Ενωσης Ξενοδόχων Ιωννίνων μπορείτε να δείτε εδώ.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τον καταρροϊκό πυρετό στα αιγοπρόβατα

Posted: 11 Nov 2020 11:32 AM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καταβάλλει κάθε προσπάθεια, μέσω της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Υγείας, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση αναφορικά με την εκδήλωση κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού των αιγοπροβάτων στη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

“Ασχολούμαστε εδώ και αρκετό καιρό, παρεμβαίνοντας άμεσα όπου παρουσιάζονται κρούσματα, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες και διαδικασίες” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, που συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα αυτό σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι από την Περιφέρεια προγραμματίζεται να υπάρξει διάθεση όποιας πίστωσης θεωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες αναγκαία για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης ζωονόσου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι το θέμα των αποζημιώσεων αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος για τη διαχείριση κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού του προβάτου

Posted: 11 Nov 2020 11:31 AM PST

“Είμαστε κοντά στους κτηνοτρόφους και στα προβλήματά τους” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε σην διεκδίκηση των αποζημιώσεων για την απώλεια εισοδήματος των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου στην περιοχή μας και ενημέρωσε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα εξετάσει το ζήτημα, με δεδομένο ότι το νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει αποζημίωση για την περίπτωση αυτή.

Περαιτέρω, ο αντιπεριφερειάρχης συνέστησε στους ιδιοκτήτες των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων την αυστηρή τήρηση των κανόνων που έχουν δοθεί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η μετάδοση των κρουσμάτων στα υπόλοιπα ζώα, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια έλαβε άμεσα μέτρα. Ανέλυσε ότι, μετά την έκδοση απόφασης ορισμού ζώνης ελέγχου της ασθένειας, ακτίνας 20 περίπου χιλιόμετρα, ισχύουν πλέον για την περιοχή αυτή μέτρα προστασίας του ζωικού κεφαλαίου. Ενα από τα μέτρα είναι και οι ψεκασμοί, που ξεκίνησαν σήμερα από την ευρύτερη περιοχή Αρφαρών και θα συνεχιστούν, ώστε να καλύψουν το σύνολο των εκμεταλλεύσεων στην περιοχή ελέγχου.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη του τμήματος Κτηνιατρικής Μαρία Κωταντούλα, μίλησε για τα χαρακτηριστικά του ιού, την ισχυρή μεταδοτικότητα της ασθένειας, τις καιρικές συνθήκες της περιοχής μας που ευνοούν την κυκλοφορία του εντόμου που μεταφέρει  την ασθένεια, καθώς επίσης και στα αυστηρά μέτρα που πρέπει να τηρούνται από τους κτηνοτρόφους  για την προστασία του ζωικού τους κεφαλαίου.

Τόνισε επίσης ότι η υπηρεσία παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του φαινομένου, εποπτεύει τα συνεργεία ψεκασμών και έχει άμεση συνεργασία με του κτηνοτρόφους, παρέχοντάς τους συνεχώς οδηγίες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, τέλος, κατά τη διάρκεια των ψεκασμών στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της ευρύτερης περιοχής των Αρφαρών, ο αντιπεριφερειάρχης παρευρέθηκε και επόπτευσε τις εργασίες από τα εξειδικευμένα συνεργεία, ενώ είχε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αποχωρεί από την Αναπτυξιακή Αργολίδας η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκχωρεί δωρεάν τις μετοχές της στους δήμους της Π.Ε.

Posted: 11 Nov 2020 11:29 AM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποχωρεί από την Αναπτυξιακή Αργολίδας, καθώς οι εκπρόσωποι της υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στη συνέλευση των μετόχων που έγινε σήμερα Τετάρτη.

Οι μετοχές της Περιφέρειας, που ανέρχονται στο 38%, θα εκχωρηθούν δωρεάν στους δήμους της Αργολίδας αναλογικά με τον πληθυσμό τους, δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Σε επιτάχυνση του ρυθμού στα αθλητικά έργα κάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 11 Nov 2020 11:28 AM PST

Την ανάγκη να επιταχυνθεί ο ρυθμός στα αθλητικά έργα ανά τις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου με αντικείμενο την εξέταση της προόδου στον συγκεκριμένο τομέα.

Οι συσκέψεις για το εν λόγω θέμα θα επαναλαμβάνονται ανά 15ήμερο δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχει υποστελέχωση σε υπηρεσίες η οποία δυσχεραίνει την ανάπτυξη ταχύτερου βηματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here