ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 


Διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου για τον COVID 19 στο Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας

Posted: 06 Nov 2020 11:34 AM PST

Μετά από πρωτοβουλία και σχετικό αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη, διενεργήθηκαν σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου -από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ-, δειγματοληπτικά τεστ για τον Covid-19 στους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας, στο Διοικητήριο της Π.Ε. στην Σπάρτη.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 117 τεστ και στη δειγματολογική διαδικασία ελέγχου, εκτός από υπαλλήλους της Π.Ε. Λακωνίας συμμετείχαν και υπάλληλοι του Δήμου Σπάρτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και του ΚΕΣΥ Λακωνίας, που φιλοξενούνται στις κτηριακές υποδομές της Περιφερειακής Ενότητας. Σημειωτέον ότι το αποτέλεσμα όλων των τεστ ήταν αρνητικό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, που υποβλήθηκε και ο ίδιος σε δειγματοληπτικό τεστ, ευχαρίστησε την Σταθούλα Αραχωβίτη υπεύθυνη συντονίστρια της Κινητής Ομάδας Υγείας Σπάρτης, καθώς και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά του, δηλώνοντας ότι “η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι βασική αποστολή της Περιφέρειας και πρέπει να υπηρετηθεί απ’ όλους μας, με κάθε δυνατό τρόπο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καταβάλλει κάθε προσπάθεια, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, για να ενισχύσει τις νοσηλευτικές δομές της Περιφέρειάς μας, από την αρχή κιόλας της πανδημίας”.

Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσε την Στ. Αραχωβίτη ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Κέντρου Υγείας Σπάρτης και εντός του μηνός θα τους παραδοθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα isobox 15 τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος κλινικής εξέτασης και λήψης δειγμάτων ελέγχου για τον covid – 19.

Καταλήγοντας, ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι “αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα η ασφαλής λειτουργία των υπηρεσιών μας, προκειμένου να παραμείνουμε στις επάλξεις για να στηρίξουμε τους πολίτες της Λακωνίας. Ο καθένας από εμάς πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα και είμαι βέβαιος ότι με την τήρηση των μέτρων, στο τέλος θα βγούμε νικητές στη μάχη με τον αόρατο εχθρό”.

Εισήγηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τρία έργα ύδρευσης στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο

Posted: 06 Nov 2020 10:41 AM PST

Την ένταξη τριων έργων ύδρευσης στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εισηγείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου με έγγραφο που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας απέστειλε προς την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.)

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ζητεί -στο πλαίσιο εκπόνησης του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου στον τομέα του πόσιμου νερού-, να συμπεριληφθούν τα παρακάτω αναφερόμενα έργα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου:

Α) Υλοποίηση της ιδέας μεταφοράς υδρευτικού ύδατος από τις πηγές Αγίου Φλώρου στο Πήδημα και προώθηση νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Βέργας στον Δήμο Δυτικής Μάνης.

Στόχος του έργου -για την υλοποίηση του οποίου- απαιτείται η εκπόνηση του συνόλου των μελετών και η λήψη των σχετικών αδειοδοτήσεων είναι η κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του Δήμου Δυτικής Μάνης. Η υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συνδέσμου Υδρευσης και Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης.

Β) Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου

Το έργο αφορά α) τη μελέτη της αναβάθμισης και β) την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης του Κρανιδίου.

Η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει από την παλαιότητα του υπάρχοντος δικτύου, τις σημαντικές απώλειες νερού με δεδομένη τη λειψυδρία της περιοχής, τις πιέσεις που αναπτύσσονται σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, την κακή κατασκευή του αλλά και ότι έχει κατασκευαστεί τμηματικά σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Επίσης, αρκετοί από τους παλαιούς αγωγούς βρίσκονται εκτός των οδών, διέρχονται μέσα από ιδιοκτησίες και σε μεγάλο μέρος είναι μη επισκέψιμοι. Η υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί μέσω σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΔΕΥΑ Ερμιονίδας.

Γ) Αναβάθμιση και επέκταση υποδομών ύδρευσης Δήμου Ελαφονήσου.

Κύριος σκοπός είναι η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών ύδρευσης, η επέκτασή τους για εξασφάλιση της επάρκειας νερού για όλες τις χρήσεις, καθώς και η διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού.

Ετσι θα εξασφαλιστεί η αποδοτική διαχείριση πόσιμου ύδατος, η διαφύλαξη και η προστασία του περιβάλλοντος αλλά πρωτίστως η πρόληψη των κινδύνων για την υγεία των κατοίκων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προχωρήσει σε διαδικασίες σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ελαφονήσου για την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών και τη λήψη όλων των σχετικών αδειοδοτήσεων που θα καταστήσουν το έργο ώριμο προς υλοποίηση.

Επιπλέον 38 ΚΑΔ επιχειρήσεων στο μέτρο ενίσχυσης των πληττόμενων από την πανδημία εισηγείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 06 Nov 2020 10:40 AM PST

Συνολικά 38 ΚΑΔ επιχειρήσεων προτείνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας να συμπεριληφθούν στους ΚΑΔ που ήδη έχουν υπαχθεί  στην δράση 3.α.4 “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014-2020.

Στο σχετικό έγγραφό του προς την ΕΝΠΕ -μετά την αλληλογραφία που προηγήθηκε μεταξύ της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη-, ο περιφερειάρχης σημειώνει ότι “οι προτεινόμενοι πρόσθετοι ΚΑΔ αφορούν σε πληττόμενους ΚΑΔ με βάση αποκλειστικά τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στην ήδη δημοσιευμένη πρόσκληση της δράσης”.

Τους επιπλέον ΚΑΔ που προτείνει ο περιφερειάρχης, μπορείτε να τους δείτε εδώ.

Θεσμική κατοχύρωση της αυτοδιοίκησης από το υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτες αρμοδιότητες στο πλαίσιο του αγώνα κατά της πανδημίας

Posted: 06 Nov 2020 10:29 AM PST

Προς ψήφιση στη Βουλή κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, τροπολογία με την οποία δίνονται συγκεκριμένες θεσμικές δυνατότητες στις αυτοδιοικήσεις α΄ και β΄ βαθμού.

Στο πλαίσιο της εν λόγω τροπολογίας δίνεται η θεσμική δυνατότητα σε δημάρχους και περιφερειάρχες να, α) προσλάβουν άμεσα, με 8μηνες συμβάσεις, προσωπικό για να συμβάλει στον αγώνα κατά του κορονοϊού (από προσωπικό καθαριότητας έως ιατρικό προσωπικό), β) κάνουν άμεσα προμήθειες υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γ) προχωρούν άμεσα σε προμήθεια υγειονομικού υλικού προκειμένου να κάνουν δωρεές στο σύστημα υγείας. Στο ίδιο πλαίσιο προβλέπεται, επίσης, η παράταση του καθεστώτος της διοικητικής υποστήριξης για ένα ακόμα έτος (αφορά και τις πολεοδομίες).

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, υπό το καθεστώς των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία.

Την εγκύκλιο μπορείτε να δείτε εδώ.

Προμήθεια rapid test από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για εργάτες γης, εν όψει ελαιοκομικής περιόδου

Posted: 06 Nov 2020 10:27 AM PST

Την σύμβαση για την προμήθεια 5.000 Τεστ Ταχείας Διάγνωσης Αντιγόνου (Rapid Test) έναντι του κορονοϊού SARS COV 2 για επιδημιολογικούς σκοπούς και την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσής του σε εργάτες γης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχη Παναγιώτης Νίκας.

Η προμήθεια αυτή έγινε εν όψει της έναρξης, οσονούπω, της ελαιοκομικής περιόδου.

Εξ άλλου, έγινε από την Περιφέρεια η προμήθεια ενός πλήρους συστήματος μοριακής ανίχνευσης (pcr) για τον κορονοϊό για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, μαζί με τα σχετικά αναλώσιμα.

Σχετικά με τη συνάντηση στο Ελληνικό

Posted: 06 Nov 2020 10:26 AM PST

Η προώθηση της δημιουργίας και λειτουργίας παραρτήματος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στο Ελληνικό Αρκαδίας αποτέλεσε αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου στο εν λόγω χωριό, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και στελεχών της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας μας, καθώς και του καταγόμενου από την περιοχή τ. Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη μετείχαν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΕΑΠ  Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης,  ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων τ. περιφερειάρχης Δυτικής  Ελλάδας και τ. δήμαρχος Πόρου, καθώς και ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης. Εγιναν επισκέψεις σε κτήρια του Ελληνικού, όπως το παλαιό σχολείο, αλλά και άλλες υποδομές, οι οποίες μόλις ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το ΕΜΠ θα ενταχθούν από την Περιφέρεια σε έργο στο πλαίσιο ΣΔΑΜ της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή.

Ας σημειωθεί ότι στην εν λόγω συνάντηση δεν μετείχε -όπως εκ παραδρομής είχε αναφερθεί αρχικά- ο αντιπρύτανης Ερευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Γιάννης Χατζηγεωργίου.

Ελεγχος για κορονοϊό στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας

Posted: 06 Nov 2020 10:23 AM PST

Δειγματοληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό COVID 19 διενεργήθηκε σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Ορισμός ζώνης ελέγχου καταρροϊκού πυρετού του προβάτου

Posted: 06 Nov 2020 10:21 AM PST

Με αφορμή πρόσφατα κρούσματα της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου στην περιοχή μας, προωθείται η έκδοση απόφασης  με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης της ασθένειας στην υπόλοιπη χώρα.

Ειδικότερα η απόφαση αφορά τον ορισμό ζώνης ελέγχου, ακτίνας περίπου 20 χιλιομέτρων, για την οποία θα ισχύουν μέτρα προστασίας του ζωικού κεφαλαίου.

Ειδικότερα μέτρα είναι, η απογραφή των ζώων, η προστασία των ευαίσθητων στο νόσημα με παραμονή τους στους χώρους σταυλισμού, απαγορεύσεις στις μετακινήσεις των ζώων κατά τις ώρες δραστηριότητας των εντόμων φορέων του νοσήματος, διενέργεια τακτικών εντομοκτονιών και διεξαγωγή επιδημιολογικής έρευνας.

Αντιπλημμυρικές εργασίες και συντήρηση οδικού δικτύου στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 06 Nov 2020 10:20 AM PST

Συνεχίζονται από τα συνεργεία της Π.Ε. Μεσσηνίας οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις καθώς και οι εργασίες συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώνονται τα έργα καθαρισμού και διευθέτησης της κοίτης κοντά στις εκβολές του ποταμού Βελίκα με χρήση προωθητήρα και περιστρεφόμενης τσάπας. Ο προγραμματισμός των συνεργείων της Π.Ε. Μεσσηνίας προβλέπει το αμέσως επόμενο διάστημα την εκτέλεση αντίστοιχων εργασιών και στον ποταμό Τζάνε.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν και οι καθαρισμοί αποστραγγιστικών τάφρων και οδικού δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου στις περιοχές Σκάλας, Αρφαρών, Πλατύ και Ζευγολατιού.

Εξ άλλου, μετά και την προμήθεια από την Π.Ε. Μεσσηνίας σάκων ψυχρής ασφάλτου, έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα εργασίες επούλωσης λάκκων στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο και ειδικότερα στα τμήματα Κορώνη – Βασιλίτσι – Φοινικούντα – Ακριτοχώρι, Χώρα – Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά, Καλό Νερό – Τσακώνα, Ασπρόχωμα – Μεσσήνη και Καλαμάτα – Αλαγονία. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με παρεμβάσεις στις 3η και 23η επαρχιακές οδούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here