ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 


Καταγράφηκαν 46 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου

Posted: 13 Nov 2020 10:38 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν 3.038.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 13 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 3.038 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 69.675, εκ των οποίων το 54,1% άνδρες.

4.601 (6,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18.334 (26,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

336 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 100 (29,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 362 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 997 θανάτους συνολικά στη χώρα. 399 (40,0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα συνολικά κρούσματα σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, ήταν 46, με τον αριθμό των προσβληθέντων να φθάνει πλέον τους 1.353.

Αναλυτικά καταγράφηκαν, στην Π.Ε. Αργολίδας 5, στην Π.Ε. Αρκαδίας 7, στην Π.Ε. Κορινθίας 14, στην Π.Ε. Λακωνίας 4 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 16.

Συμβάσεις έργων 2,1 εκ ευρώ στη Λακωνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην Σπάρτη, σύσκεψη για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης

Posted: 13 Nov 2020 10:37 AM PST

Σειρά συμβάσεων για έργα στη Λακωνία συνολικού ύψους 2.140.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Σπάρτη, όπου μετέβη το μεσημέρι.

Τα έργα αυτά, ειδικότερα, είναι α) βελτίωση βατότητας και συντήρηση της επαρχιακής οδού Νεάπολη – Βελανιδιά (προϋπολογισμός 1.500.000 ευρώ), β) αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στην 13η επαρχιακή οδό Ανώγεια – Γοράνοι – Καστάνια, από το 7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου και δια Παλαιοπαναγιάς – Ξηροκαμπίου – Καμινίων – Πολοβίτσας – Κουρτσούνας και Αρνης και Τραπεζοντής, από τον εθνικό δρόμο Σπάρτη – Γύθειο και σε προέκταση της 4ης επαρχιακής οδού Παλαιοπαναγιάς (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ) και γ) συντήρηση της 34ης επαρχιακή οδού Βελιές – Δαιμονιά- Νεάπολη (προϋπολογισμός 340.000 ευρώ).

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ

Ο περιφερειάρχης συμμετείχε, στη συνέχεια, σε σύσκεψη για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των έργων ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, για τα οποία έχουν ενταχθεί 3,7 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε αυτή μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του νομού Θανάσης Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός, Σταύρος Αραχωβίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Ακολούθησε σειρά συναντήσεων του περιφερειάρχη Π. Νίκα με εκπροσώπους φορέων της Λακωνίας, μεταξύ των οποίων, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης Εύη Παπαγεωργίου κ.α.

Επιπλέον πίστωση 10 εκ. ευρώ και παράταση προθεσμίας για αιτήσεις ένταξης στην δράση “Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων” που έχει πλήξει η πανδημία

Posted: 13 Nov 2020 10:35 AM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έλαβε έγκριση και θα διαθέσει επιπλέον 10.000.000 ευρώ στην αρχική πίστωση της -ύψους δημόσιας δαπάνης 30.000.000 ευρώ- πρόσκλησης για τη δράση 3.a.4 “Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, στο πλαίσιο του ΠΕΠ 2014 – 2020.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι  σε συνεργασία και με την Ευρωπαϊκή Ενωση, στους δικαιούχους των επιπλέον 10 εκατομμυρίων θα ενταχθούν και ΚΑΔ επιχειρήσεων που δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική πρόσκληση των 30.000.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, με την τρίτη τροποποίηση της εν πιο πάνω πρόσκλησης για την δράση 3.a.4 που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και δημοσιοποιήθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Πελοποννήσου (ΕΥΔΕΠ), παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων έως τις 15  Δεκεμβρίου 2020 (στις 3 το μεσημέρι).

Στόχος της δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα, δημόσια στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

  • Στο πλαίσιο αυτό, η συγκεκριμένη δράση αφορά ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, σύμφωνα με τα κατωτέρω οριζόμενα.
  • Οι ενισχύσεις θα χορηγηθούν με βάση το προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της νόσου COVID-19 και η δράση δε σωρεύει με το de Minimis.

Την 3η τροποποίηση της εν λόγω δράσης μπορείτε να δείτε εδώ.

Παραδόθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο από την Περιφέρεια το σύστημα μοριακής ανίχνευσης (pcr)

Posted: 13 Nov 2020 10:32 AM PST

Σύστημα μοριακής ανίχνευσης (pcr) του κορονοϊού και τα σχετικά αναλώσιμα παραδόθηκαν από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Η προμήθεια του σχετικού συστήματος έγινε με δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο μεταξύ, ενημέρωση σχετικά με το θέμα της πανδημίας της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα.

Στην εν λόγω διάσκεψη, με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκε ο προγραμματισμός για τον επιπλέον εξοπλισμό που απαιτείται στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, όπως και για το αναγκαίο προσωπικό για να στελεχώσει τις δημόσιες δομές υγείας.

Εξ άλλου, όσον αφορά την περιοχή της Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, όπου διαπιστώθηκαν κρούσματα σε εργάτες γης, τονίστηκε ότι το θέμα παρακολουθείται και ενδεχομένως, σε συνεργασία πάντα με τον ΕΟΔΥ, να ληφθούν περαιτέρω μέτρα αν κριθούν ότι είναι απαραίτητα. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, με βάση τα υφιστάμενα μέχρι τώρα στοιχεία, προς ώρας εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο ό,τι προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, σημείωσε ότι στο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας απαιτείται εμπλοκή του συντονιστή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει κύριο ρόλο, όπως συμβαίνει και για τα θέματα πλημμυρών και την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, στην σημερινή διάσκεψη συζητήθηκε και η πορεία των αθλητικών έργων.

Π. Νίκας “δεν θα χαθούν οι θέσεις εργασίας της ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε., καμία αντίρρηση για έναν ακόμα έλεγχο, αρκεί οι ελεγκτές να οριστούν από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών”

Posted: 13 Nov 2020 10:31 AM PST

“Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να γίνει και εκ νέου διαχειριστικός έλεγχος στην ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε., αρκεί οι λογιστές να οριστούν από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στα γραφεία της επιχείρησης με τους εργαζόμενους σε αυτή.

Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι “η Περιφέρεια δεν ζήτησε κανέναν έλεγχο στην ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. Αυτός έγινε από τους νόμιμους ορκωτούς λογιστές, ως είχαν υποχρέωση να κάνουν στον ισολογισμό της χρονιάς”.

Απευθυνόμενος νωρίτερα στους υπαλλήλους της Α.Ε. ο περιφερειάρχης τους ενημέρωσε πως η κατεύθυνση είναι να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας, κάτι για το οποίο εγγυήθηκε τονίζοντας: “Εχω συνδέσει την παρουσία μου στα δημόσια πράγματα με αύξηση θέσεων εργασίας, δεν έχω απολύσει ποτέ κανέναν”.

Ο Π. Νίκας τόνισε προς τους υπαλλήλους ότι “την στρατηγική της Περιφέρειας για την ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. περιγράφει η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: “Αν αυτή δεν γίνει δυνατό να υλοποιηθεί, τότε υποχρεωνόμαστε σε εκκαθάριση εν λειτουργία της επιχείρησης και δημιουργούμε μια νέα αναπτυξιακή, έναν νέο αυτοδιοικητικό οργανισμό, με την επωνυμία ‘Μοριάς’ Α.Ε.¨ σημείωσε.

Ζήτησε δε τη συνεργασία των υπαλλήλων, όσον αφορά το καταστατικό της Α.Ε. και τον κανονισμό λειτουργίας προκειμένου, όπως είπε, “να είναι μια δυναμική εταιρεία η οποία θα βοηθήσει ουσιαστικά το έργο της περιφερειακής Αρχής”.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΔ

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης στις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ενωση Δήμων), δήμαρχος Αργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, σχετικά με το θέμα της “Πελοπόννησος” Α.Ε., σημείωσε:

“Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να γίνει και εκ νέου διαχειριστικός έλεγχος. Θέλω να δηλώσω πάντως τα εξής:

Η Περιφέρεια δεν ζήτησε κανέναν έλεγχο στην ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. Αυτός έγινε από τους νόμιμους ορκωτούς λογιστές, ως είχαν υποχρέωση να κάνουν στον ισολογισμό της χρονιάς. Δικό της πρωτογενή έλεγχο έκανε και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Από εκεί και μετά, αν η ΠΕΔ -ως μέτοχος- θέλει κι άλλον έλεγχο από λογιστές, η Περιφέρεια δεν έχει καμία αντίρρηση, αρκεί οι λογιστές να οριστούν από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Ας μην ξεχνάμε, εξ άλλου, ότι η ΕΑΔ έχει κοινοποιήσει την έκθεση του δικού της πρωτογενούς ελέγχου στον εισαγγελέα ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα διατάξει πραγματογνωμοσύνη επί του θέματος. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αν από την ΠΕΔ επιθυμούν και έναν επιπλέον έλεγχο, ας γίνει.

Εμείς ως Περιφέρεια, πάντως, προχωρούμε στην υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κι αν αυτό δεν γίνει δυνατό, δημιουργούμε νέα αναπτυξιακή, νέο αυτοδιοικητικό οργανισμό, με την επωνυμία ‘Μοριάς’ Α.Ε.”.

Ομαλή η εξέλιξη στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 13 Nov 2020 10:30 AM PST

Ομαλή πορεία και εξέλιξη διαπιστώθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά την τηλεδιάσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλης Γραφάκος, υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας και από την πλευρά της Περιφέρειας ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εργα ανάπλασης σε Μεγαλόπολη και Ψαθί εισηγείται η Περιφέρεια προς ένταξη στο ΕΣΠΑ

Posted: 13 Nov 2020 10:28 AM PST

Το προϋπολογισμού 820.000 ευρώ έργο ανάπλασης της πλατείας ΟΕΚ στη Μεγαλόπολη και της πλατείας στο Ψαθί, προτείνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Αναβάθμιση της ποιότητας και της λειτουργικότητας του αστικού περιβάλλοντος σε κύρια αστικά κέντρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα οποία δεν εφαρμόζονται Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης”.

Η προετοιμασία του έργου αλλά και η υλοποίησή του, εφόσον εγκριθεί η ένταξή του στο εν λόγω πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαλόπολης, ο οποίος εκπόνησε και ωρίμασε την σχετική μελέτη.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου

Posted: 13 Nov 2020 10:27 AM PST

Σημαντικά έργα στις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη, με συνολικά 44 θέματα, στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση, που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί.

 

Η ημερήσια διάταξη των θεμάτων είναι η εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 40

Από τις στροφές της Τσακώνας η κυκλοφορία προς Τρίπολη την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω έργων στον νέο αυτοκινητόδρομο

Posted: 13 Nov 2020 06:10 AM PST

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου -και ώς την Παρασκευή 20 του μήνα- στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα (και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη), λόγω εκτέλεσης εργασιών στο ρεύμα προς Αθήνα, στο τμήμα από την γέφυρα της Τσακώνας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο των Παραδεισίων.

Συγκεκριμένα, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώθηκε ότι “από τη Δευτέρα (16.11.2020) έως και την Παρασκευή (20.11.2020) λόγω αποκλεισμού του τμήματος μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 210,0 (Α.Κ. Τσακώνας) και 198,3 (Α.Κ. Παραδεισίων με κατεύθυνση προς Αθήνα), η κυκλοφορία των οχημάτων, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν”.

Αυτό σημαίνει ότι για την κίνησή τους προς Τρίπολη, Κόρινθο και Αθήνα, τα οχήματα θα πρέπει -το παραπάνω χρονικό διάστημα- να χρησιμοποιούν τον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here