Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

 


Σειρά συναντήσεων με υπουργούς είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 05 Nov 2020 10:39 AM PST

Σειρά συναντήσεων είχε στην Αθήνα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, στη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο ο περιφερειάρχης συζήτησε ζητήματα θεσμικής φύσεως που αφορούν την Περιφέρεια, ενημερώνοντας παράλληλα ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για τον ορισμό μόνιμων προϊσταμένων και γενικών διευθυντών στις υπηρεσίες της.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη με τον οποίο συζήτησε σειρά σοβαρών αναπτυξιακών ζητημάτων για την Περιφέρεια, ενώ στη συνέχεια τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση απασχόλησαν θέματα σχετικά με τις επιχειρήσεις και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο, όπως και άλλα ζητήματα.

Ακόμα, ο Π. Νίκας είχε συνάντηση και με τον νέο γενικό γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Ορέστη Καβαλάκη. Σε αυτή συζητήθηκαν τα ζητήματα κατασκευής ή ανακατασκευής των Διοικητηρίων στις 4 από τις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου -εκτός από αυτό της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη, καθώς το έργο για την βελτίωση του ενεργειακού του αποτυπώματος χρηματοδοτείται από διεθνές πρόγραμμα.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου συζήτησε με τον υπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό, αλλά και τον γ.γ. ΣΔΙΤ την χρηματο-οικονομική διάσταση του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, προκειμένου να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα η σχετική σύμβαση.

Συνάντηση του Π. Νίκα με Γ. Πατούλη και Ν. Φαρμάκη στην Αθήνα

Posted: 05 Nov 2020 10:36 AM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, με τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Ευθύμιο Μπακογιάννη και τους περιφερειάρχες Αττικής Γιώργο Πατούλη και Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η συνάντηση αφορούσε την ιδέα της δημιουργίας ενός ποδηλατόδομου, ο οποίος ξεκινώντας από τον Μαραθώνα και διασχίζοντας τις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας θα καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία.

Οπως τονίστηκε, οι πιστώσεις που διακινούνται διεθνώς για την ποδηλασία και τον ποδηλατικό τουρισμό ξεπερνούν τα 600 δισ. ευρώ και θα πρέπει ως εκ τούτου να διεκδικηθεί μέρος τους από τις τρεις Περιφέρειες.

Στη σημερινή συνάντηση, την πέμπτη που πραγματοποιείται για το συγκεκριμένο αντικείμενο, υπήρξε -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου- συμφωνία επί της αρχής του εν λόγω πρότζεκτ, ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα οικονομικής συμμετοχής σε αυτό από τις τρεις Περιφέρειες.

“Θα πρέπει να εξεταστεί η όδευση του ποδηλατόδρομου, προφανώς εκτός αυτοκινητοδρόμων, είτε με την επιλογή δευτερεύοντος δικτύου ή και χάραξη νέας διαδρομής” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της διευκόλυνσης υλοποίησης της συγκεκριμένης ιδέας προτίθεται να διαθέσει την περιοχή που της παραχώρησε η ΓΑΙΑΟΣΕ εκατέρωθεν της μη χρησιμοποιούμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

Την δημιουργία δομών υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης επιδιώκει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 05 Nov 2020 10:33 AM PST

Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου νέα πρόσκληση στο πλαίσιο του ΠΕΠ στον τομέα “Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας”.

Η πρόσκλήση, με τίτλο “Δημιουργία δομών υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” έχει συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ύψους 3.000.000 ευρώ.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ μέχρι και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου (λήξη υποβολής στις 23:59:00 της εν λόγω ημερομηνίας).

 

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ

Η αξιοποίηση της τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης και η ενσωμάτωση καινοτομίας στον παραγωγικό ιστό μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και στη μορφή της επιχειρηματικότητας, μετριάζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον επιχειρηματικό ιστό και γενικότερα στην οικονομία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ως εκ τούτου, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη η ενίσχυση του τομέα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -καθότι μέχρι σήμερα δεν υφίστανται δομές ή ολοκληρωμένοι μηχανισμοί που να δραστηριοποιούνται στους ανωτέρω τομείς- θέτοντας στο επίκεντρο τον μετασχηματισμό του παραγωγικού της υποδείγματος σε ένα οικονομικό μοντέλο που θα ενσωματώνει σε μεγάλο βαθμό επιχειρηματικότητα έντασης γνώσης, αξιοποιώντας ερευνητικά αποτελέσματα που προέρχονται από ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς στην παραγωγική διαδικασία. Επιπροσθέτως, οι σύγχρονες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ενεργοποίησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στη βάση της καινοτομίας, της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας και της προαγωγής επενδύσεων στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών.

Βασικός σκοπός της πρόσκλησης είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για προσέλκυση καινοτόμων ιδεών και δυνάμει εμπορικά αξιοποιήσιμων ερευνητικών αποτελεσμάτων, καθώς και η παροχή οριζόντιων υπηρεσιών υποβοήθησης υλοποίησης των ιδεών προς την μετατροπή τους σε τελικά προϊόντα.

Ο σκοπός αυτός θα επιτευχθεί, αρχικά, με τη δημιουργία υποστηρικτικού μηχανισμού, ο οποίος θα στοχεύει στην καλλιέργεια και ανάδειξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας καθώς και στην ενσωμάτωση αποτελεσμάτων τεχνολογικής και μη τεχνολογικής καινοτομίας για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων, σε σύνδεση με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.

Κατά τη φάση λειτουργίας του, ο υποστηρικτικός μηχανισμός θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για το ευρύτερο οικοσύστημα καινοτομίας της Περιφέρειας (Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, επιχειρήσεις, επαγγελματικές ενώσεις κ.α.) και θα παρέχει υπηρεσίες σχετικές με την ενημέρωση επιχειρήσεων και ενδιαφερομένων, mentoring/ coaching, δικτύωση, καθώς και υπηρεσίες συνεχούς υποστήριξης με εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ παράλληλα θα διοργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις ανάδειξης, ενημέρωσης και καλλιέργειας επιχειρηματικότητας.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω πρόσκληση αφορά τη δημιουργία δομών υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και ειδικότερα στη δημιουργία μίας Κεντρικής Δομής στην Τρίπολη και 4 Περιφερειακών Δομών σε μία πόλη κάθε Περιφερειακής Ενότητας (Καλαμάτα, Ναύπλιο, Κόρινθο και Σπάρτη).

Οι υπό διαμόρφωση δομές αναμένεται να συνθέσουν έναν υποστηρικτικό μηχανισμό για ανάδειξη ιδεών που προέρχονται από φορείς έντασης γνώσης και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων , έχοντας ως απώτερο στόχο

α) την έμπρακτη ενίσχυση των στρατηγικών τομέων της Περιφερειακής Στρατηγικής Εξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) που αναφέρθηκαν παραπάνω και β) τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ανάδειξης καινοτόμων τεχνολογιών και της εφαρμογής τους στην αγορά.

Οι Δομές θα υπάγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα λειτουργούν αποκεντρωμένα σε κάθε μία από τις παραπάνω αναφερόμενες πόλεις (μία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα), διατηρώντας σε κάθε περίπτωση υψηλό βαθμό διασύνδεσης μεταξύ τους.

Η βασική αρχή λειτουργίας τους θα στηρίζεται στην αλληλεπίδραση των διμερών σχέσεων που τις δομούν, των σχέσεων δηλαδή μεταξύ ερευνητικών – υποψήφιων επιχειρηματικών ομάδων και συμβούλων/μεντόρων. Το έργο θα παρέχει υπηρεσίες προετοιμασίας των ωφελούμενων για την πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης και εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, θα υποστηρίζει πιλοτικά σχέδια πρώτης εμπορικής αξιοποίησης και θα προωθεί δίκτυα τεχνολογικής, οικολογικής καινοτομίας και ανοικτής καινοτομίας, με τη συμμετοχή εθνικών και περιφερειακών αρχών για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

 

Την πλήρη πρόσκληση μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η “Πελοπόννησος” Α.Ε. στην αυριανή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Posted: 05 Nov 2020 10:30 AM PST

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με τηλεδιάσκεψη, ανακοινώθηκε για αύριο Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα.

Κυρίαρχο θέμα στην εν λόγω συνεδρίαση αποτελεί η ενημέρωση προς το σώμα -και στη συνέχεια η συζήτηση- σχετικά με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών και της Εκθεσης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την “Πελοπόννησος” Α.Ε. – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ.

Πρόσκληση για εξετάσεις για την απόκτηση άδειας αρχιτεχνίτη υδραυλικού

Posted: 05 Nov 2020 10:27 AM PST

Την ερχόμενη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου θα διενεργηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξετάσεις, θεωρητικού και πρακτικού μέρους, για την απόκτηση άδειας αρχιτεχνίτη υδραυλικού.

Οι εξετάσεις -που θα ξεκινήσουν στις 3 με το θεωρητικό σκέλος, μετά το τέλος του οποίου θα ακολουθήσει και πρακτική εξέταση- θα διενεργηθούν στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Λουτρακίου, στην Κυρά Βρύση Ισθμίας, στην παλαιά οδό Κορίνθου – Επιδαύρου (απέναντι από το το εργοστάσιο “Γενική Καλωδίων” ΑΕΒΕ.

Αυτοψίες του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνία σε έργα της Π.Ε., στην Ανω Μεσσηνία και στην Τριφυλία

Posted: 05 Nov 2020 10:25 AM PST

Τα κτηνιατρεία Μελιγαλά και Κοπανακίου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, την περασμένη Τρίτη 3 Νοεμβρίου, για να επιθεωρήσει τις εργασίες αποκατάστασης των κτηρίων τους.

Στο κτηνιατρείο Μελιγαλά είχε συνάντηση με τη δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και αποφάσισαν να συνεργαστούν για την ολοκλήρωση των επισκευών του κτηνιατρείου, του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει η λειτουργία. Στο κτηνιατρείο Κοπανακίου προβλέπεται άμεσα η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής του, με μέριμνα της ΔΑΟΚ Τριφυλίας και αμέσως μετά ξεκινά η λειτουργία του.

“Είμαστε κοντά στους κτηνοτρόφους και με πρωτοβουλίες μας, τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα, όπως το πρόσφατο θέμα της εμφάνισης κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού” σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

 

ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ακολούθως ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή Αλέξανδρο Τζωρτζίνη.

Ο Στ. Αναστασόπουλος επιθεώρησε τις εργασίες αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών του Κ.Υ., έργο προϋπολογισμού 380.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε με την πρόταση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας για την αναγκαιότητα δημιουργίας, στο πλαίσιο του εκτελούμενου έργου, ανεξάρτητου και αυτόνομου χώρου υποδοχής πιθανόν κρουσμάτων κορονοϊού.

Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης επιθεώρησε την εξέλιξη του αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή της Τερψιθέας, που υλοποιείται στο πλαίσιο εργολαβίας προϋπολογισμού 500.000 ευρώ για την συντήρηση και την οδική ασφάλεια στον δρόμο όρια νομού Ηλείας – Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Χώρα. Το έργο στο σημείο αυτό αφορά την βελτίωση της παροχετευτικότητας υφιστάμενου αγωγού, ανοικτής διατομής, με την κατασκευή νέου -επίσης ανοικτής διατομής- για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε μια περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα  αποστράγγισης των ομβρίων, εξ αιτίας της πιθανής παρεμπόδισης της ομαλής ροής τους από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Τέλος, ο Στ. Αναστασόπουλος επισκέφθηκε τον δρόμο Κυπαρισσίας – Φιλιατρών, στον οποίο -λίγο πριν την είσοδο των Φιλιατρών, σε στροφή με αντίρροπη κλίση- συχνά συμβαίνουν ατυχήματα. Ο αντιπεριφερειάρχης έδωσε εντολή στον ανάδοχο να αποκαταστήσει κατά προτεραιότητα και σύμφωνα με τη μελέτη της υπηρεσίας το συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να αποκατασταθεί η οδική ασφάλεια στην εν λόγω θέση.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ συνεδρίασης, 6-11-2020

Posted: 05 Nov 2020 04:41 AM PST

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Παρασκευή 6-11-2020 και ώρα 4.00μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 6-11-2020 κατεπείγουσα

Πρόσκληση συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής» Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ στις 9/11/2020, ημέρα Δεύτερα και ώρα 10:30 π.μ.: για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα , κατ’ εφαρμογή 1. Των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 167 και του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-6-2010)

Posted: 05 Nov 2020 03:44 AM PST

ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ Ν.4177/2013 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Posted: 05 Nov 2020 02:49 AM PST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here