ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Υπογράφηκαν προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με το υπουργείο Πολιτισμό για την πυρόσβεση στις Αρχαίες Μυκήνες και τον πύργο Κουμουνδούρου στη Μάνη

Posted: 02 Nov 2020 09:09 AM PST

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού για την εγκατάσταση του συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Μυκηνών υπογράφηκε το πρωί σήμερα, στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, μεταξύ του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Το εν λόγω έργο θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με πίστωση 650.000 ευρώ του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα προστίθενται επιπλέον 30.000 ευρώ για την δαπάνη της προμήθειας του νερού από τον Δήμο Αργους – Μυκηνών.

Στη σημερινή συνάντηση, εξ άλλου, υπογράφηκε από τον Π. Νίκα και την Λ. Μενδώνη μία ακόμα προγραμματικής σύμβαση, με αντικείμενο την χρηματοδότηση, με 45.000 ευρώ, της μελέτης αποκατάστασης του πύργου Κουμουνδούρου, στον Κάμπο Αβίας, του Δήμου Δυτικής Μάνης, στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

 

Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Εξ άλλου, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης, στην ίδια συνάντηση σήμερα, εξετάστηκαν και επιλύθηκαν γραφειοκρατικά προβλήματα σχετικά με την χρηματοδότηση με 300.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των ανασκαφικών εργασιών στην Αρχαία Μεσσήνη.

Τέλος, μεταξύ της υπουργού και του Π. Νίκα συζητήθηκαν τα έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες -και πάντως μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Ενταση των ελέγχων για τη χρήση μάσκας από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Posted: 02 Nov 2020 09:06 AM PST

Σε τηλεδιάσκεψη των Περιφερειών με το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία έχει προγραμματιστεί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων αναφορικά με την λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών (όπως τηλε-εργασία κ.α.), στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε μετά τα νέα δεδομένα αναφορικά με την διασπορά του κορονοϊού.

Στο μεταξύ, το πρωί σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, συγκλήθηκε στην Τρίπολη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη με στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών, η οποία αφορούσε την εφαρμογή των νέων μέτρων που αποσκοπούν στην αποτροπή διάδοσης της covid-19.

Οπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, εντείνεται περαιτέρω ο αυστηρός έλεγχος στις εισόδους των Διοικητηρίων των Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα γίνεται θερμομέτρηση και θα επισημαίνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο από τους επισκέπτες, όσο και από τους υπαλλήλους.

Επιπλέον, θα γίνει προσπάθεια να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις των πολιτών ηλεκτρονικά, ενώ αν αυτό αποδειχθεί μη δυνατό, η διεκπεραίωση θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού και αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία. Παράλληλα θα διενεργούνται συχνές και εκτεταμένες απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας.

 

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Στο μεταξύ, από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου ξεκινούν συστηματικοί και αυστηρότατοι έλεγχοι από κλιμάκια των Διευθύνσεων Υγείας και Εμπορίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Οι εν λόγω έλεγχοι θα διενεργούνται ακόμα και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ιδιαίτερα εντατικοί έλεγχοι επίσης θα διενεργούνται, σε καθημερινή βάση, και στην μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, η οποία διενεργείται με ταξί και λεωφορεία στο πλαίσιο των σχετικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί.

Σεμινάριο σχετικά με τις ΣΔΙΤ που αφορούν έργα σε σχολεία

Posted: 02 Nov 2020 09:04 AM PST

Διαδραστικό σεμινάριο στελεχών των Περιφερειών της χώρας με θέμα τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) όσον αφορά τα έργα στα σχολεία, διενεργήθηκε σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, σε στελέχη των Περιφερειών σε εφαρμογή σχετικής απόφασης της γενικής γραμματείας ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το εν λόγω τηλεσεμινάριο -ο κύκλος του οποίου θα συνεχιστεί με αντικείμενα τις ΣΔΙΤ έργων και σε άλλους τομείς-, εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν οι ειδικοί συνεργάτες της Παναγιώτης Μητρόπουλος και Παναγιώτης Λιοντήρης.

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου

Posted: 02 Nov 2020 09:02 AM PST

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα  Μητρικού Θηλασμού, η οποία στην Ελλάδα έχει θεσπιστεί από 1η μέχρι και 7 κάθε Νοεμβρίου, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:

“Οταν είσαι μητέρα, ποτέ δεν είσαι μόνη στις σκέψεις σου. Πάντα σκέφτεσαι δυο φορές: τη μία για τον εαυτό σου και την άλλη για το παιδί σου”. Σοφία Λόρεν

Η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την 1η έως τις 7 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου.

Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού προωθείται σε παγκόσμιο επίπεδο από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), την Παγκόσμια Συμμαχία για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) και τη Unicef. Πρόκειται για μια εκστρατεία που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και τη δράση για θέματα που σχετίζονται με τον θηλασμό.

Τι είναι, όμως, αυτό που γιορτάζουμε, ο θηλασμός;

Στη «μητρική» γλώσσα θηλασμός σημαίνει επικοινωνία. Είναι επαφή, είναι ένδειξη αγάπης, προστασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο αυτών ψυχών, μητέρας και βρέφους, που ζουν μαζί για 9 μήνες. Είναι η αρχή μιας σχέσης αμφίδρομης, που τα θεμέλιά της ξεκινούν από τους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού.

Η φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού θα επικεντρωθεί στην επίδραση της βρεφικής διατροφής στην κλιματική αλλαγή και την επιτακτική ανάγκη να προστατέψουμε και να υποστηρίξουμε τον θηλασμό για την υγεία του πλανήτη και των κατοίκων του. Το σύνθημα – θέμα της Παγκόσμιας αυτής Εβδομάδας για φέτος είναι «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό για έναν πιο υγιή πλανήτη».

Ο θηλασμός έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες τόσο στην υγεία του ανθρώπου όσο και του πλανήτη. Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της βαθιάς σχέσης ανάμεσα στην ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα της φύσης. Το μητρικό γάλα υποστηρίζει έναν πιο υγιή πλανήτη! Είναι φυσικό, ανανεώσιμο και ασφαλές για το περιβάλλον, καθως παράγεται και προσφέρεται στα βρέφη χωρίς να προκαλεί μόλυνση στο περιβάλλον, χωρίς να απαιτείται χρήση συσκευασιών ή να προκαλούνται απόβλητα, σε αντίθεση με την παραγωγή και τη χρήση των υποκατάστατων του μητρικού γάλακτος.

Κάθε μητέρα πρέπει να έχει τη στήριξη της κοινωνίας, για να επιτύχει το βέλτιστο θηλασμό. Κάθε μητέρα μικρού παιδιού χρειάζεται πρόσβαση σε εξειδικευμένη υποστήριξη θηλασμού από τις υγειονομικές εγκαταστάσεις και την κοινότητα. Επιπλέον, όλες οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα του θηλασμού και να προωθήσουν την πρόσβαση σε ανθρώπινο γάλα.

Οσον αφορά στην προώθηση του μητρικού θηλασμού στη χώρα μας θεσμοθετούνται οι χώροι θηλασμού για το κοινό και στην Εργασία, τα Φιλικά προς τα Βρέφη Νοσοκομεία, οι Τράπεζες Γάλακτος και το «Μητρώο Επιμορφωτών για την προαγωγή του Μητρικου Θηλασμού», καθώς και η ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού σε επίπεδο πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επίσης, εκδόθηκε απόφαση από τον υπουργό Υγείας και τον υπουργό Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η χορήγηση υποκατάστατων μητρικού γάλακτος στα παιδιά εντός των δημοσίων νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών της χώρας μόνο για αποδεκτούς ιατρικούς λόγους ή κατόπιν έγγραφης συναίνεσης της μητέρας.

Στόχοι της ΠΕΘ είναι:

α) Η ενημέρωση των ανθρώπων για τη σύνδεση ανάμεσα στον θηλάσμο και την περιβαλλοντική αλλαγή

β) Η εδραίωση του θηλασμού ως μια έξυπνη κλιματική αλλαγή

γ) Η εμπλοκή ιδιωτών και οργανισμών με στόχο την προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού

δ) Η κινητοποίηση για δράσεις σχετικά με τη βελτίωση της υγείας του πλανήτη και των ανθρώπων μέσω του θηλασμού

Παγκοσμίως, μόνο το 40% όλων των βρεφών ηλικίας κάτω των 6 μηνών θηλάζουν αποκλειστικά και το 45% αυτών μόνο συνεχίζει τον θηλασμό έως τη συμπλήρωση των 24 μηνών.

Στη χώρα μας τα ποσοστά είναι ακόμα χαμηλότερα, καθώς σύμφωνα με την «Εθνική Μελέτη εκτίμησης της συχνότητας και των προσδιοριστικών παραγόντων του Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα», το ποσοστό των βρεφών που θήλασαν αποκλειστικά το πρώτο 24ωρο βρέθηκε στο 66% και στο τέλος της πρώτης εβδομάδας μειώθηκε στο 51%. Κατά τους επόμενους μήνες σημειώθηκε σταδιακή πτώση φτάνοντας στο τέλος του 4ου μήνα στο ποσοστό 25% και στο τέλος του 6μήνου σε μηδενικό σχεδόν ποσοστό 0,8%.

Οφέλη Μητρικού Θηλασμού

Ο θηλασμός έχει ένα εξαιρετικό εύρος ωφελειών. Εχει βαθύ αντίκτυπο στην επιβίωση του παιδιού, στην υγεία, στη διατροφή και στην ανάπτυξή του. Το μητρικό γάλα παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά, που χρειάζεται ένα βρέφος για την ανάπτυξη του κατά τους πρώτους 6 μήνες. Επιπλέον, το μητρικό γάλα φέρει αντισώματα από τη μητέρα που βοηθούν στην καταπολέμηση ασθενειών, όπως το παιδικό άσθμα, η ατοπική δερματίτιδα, οι λοιμώξεις του γαστρεντερικού, λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, της ωτίτιδας, η μακροπρόθεσμη πρόληψη του Σακχαρώδη διαβήτη Τύπου I και της παχυσαρκίας. Η διατήρηση της υγείας της μητέρας αποτελεί ένα επιπλέον όφελος, καθώς μειώνεται ο κίνδυνος αιμορραγίας μετά τον τοκετό.

Σήμερα η σπουδαιότητα του Μητρικού Θηλασμού και τα οφέλη του στη Δημόσια Υγεία αναγνωρίζονται παγκοσμίως, δίνοντας έμφαση στις ψυχολογικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις του Μητρικού Θηλασμού για το νήπιο, το παιδί και τη γυναίκα, αλλά και για την εν γένει κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Βασίλειος Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας Διευθυντής ΕΣΥ

Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σωτήριος Καμαρινόπουλος, Επόπτης Δημόσιας Υγείας/Υγειονολόγος

Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

Νικόλαος Σωτηρόπουλος, Ψυχολόγος

Αν. Προϊστάμενος Τμήματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

Αλεξάνδρα Θώδου, Φιλόλογος

 

τηλ. 271 3 610216

Απονομή των βραβείων στην μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα

Posted: 02 Nov 2020 06:39 AM PST

Ο ομότιμος καθηγητής της Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος M. Βερέμης τιμήθηκε με το βραβείο Δοκιμίου Ελευθέρου Στοχασμού στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, για το 2019, για το βιβλίο του με τίτλο “1940 – 1941, o πόλεμος των Ελλήνων”, σε εκδήλωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, στην Καλαμάτα.

Στον καθηγητή το βραβείο -που συνίσταται σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ- επέδωσαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μέλος της επιτροπής κρίσεων, από κοινού με τα παρόντα στην εκδήλωση μέλη της εν λόγω επιτροπής Γιώργο Ανδρειωμένο καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Σοφία Καπετανάκη επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του ίδιου ΑΕΙ.

Τα δύο υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ήταν η ακαδημαϊκός Χρύσα Μαλτέζου, ως πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Μηλιώνης.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο βραβευμένος καθηγητής, ο οποίος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της ομοψυχίας των Ελλήνων η οποία είναι παρούσα τις στιγμές που απαιτείται, σημειώνοντας ωστόσο ότι ενυπάρχει το ίδιο διαχρονικά και ο σπόρος του διχασμού.

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας αναφέρθηκε με συγκίνηση στους αείμνηστους Π. Φωτέα και καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, επισημαίνοντας την εξαιρετική πνευματική, πολιτιστική και αυτοδιοικητική παρακαταθήκη του πρώτου και στο λαμπρό παράδειγμα της συνεχούς αγάπης του δεύτερου προς τον τόπο του και στους ανθρώπους του, ενώ εξήρε το συνολικό έργο του βραβευθέντα Θ. Βερέμη.

Σε παρέμβασή του, ο καθηγητής Γ. Ανδρειωμένος αναφέρθηκε επίσης στο έργο του Θ. Βερέμη, τόσο στο καθ’ εαυτό βραβευθέν βιβλίο, όσο και στο έργο του καθηγητή.

 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Προηγήθηκαν οι απονομές των υποτροφιών, συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, σε αριστούχους φοιτητές, τις οποίες έχει θεσπίσει o αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα.

Συγκεκριμένα, οι υποτροφίες επιδόθηκαν, από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο στην Σταυρούλα Ψώνη με έτος εισαγωγής 2015 (2.500), από την Αναστασία Μηλίτση – Νίκα στην Βασιλική Ψιλοπούλου με έτος εισαγωγής 2015 (2.500 ευρώ), από τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο στην Ευγενία Ξενούλη με έτος εισαγωγής 2016 (5.000 ευρώ), από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο στην Γεωργία Καλογεροπούλου με έτος εισαγωγής 2017 (2.500 ευρώ), από τον καθηγητή Νίκο Ζαχαριά στην Παγώνα Πετρούλια με έτος εισαγωγής 2017 (2.500 ευρώ), από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο στον Πολυζώη Σταθόπουλο με έτος εισαγωγής 2018 (5.000 ευρώ) και από τον βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά στην Ιωάννα Κουτσαντώνη με έτος εισαγωγής 2019 (5.000 ευρώ).

Νωρίτερα, ο γιος του αείμνηστου Π. Φωτέα Σωτήρης αναφέρθηκε στην πολυετή ιστορία του θεσμού, τονίζοντας τους ιδιαίτερους δεσμούς του πατέρα του με τον καπετάν Βασίλη και στη συνέχεια ανέγνωσε το πρακτικό της Επιτροπής Υποτροφιών την οποία αποτελούσαν οι Δημήτρης Πολίτης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Νίκος Ζαχαριάς καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αναστασία Μηλίτση – Νίκα φιλόλογος ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και Σωτήρης Φωτέας νομικός ως εκπρόσωπος της οικογένειας Φωτέα.

Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο βουλευτής Περικλής Μαντάς.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, ήταν επίσης η Ελένη Π. Φωτέα και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Αννα Καλογεροπούλου, Βασίλης Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς.

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 03-11-2020

Posted: 02 Nov 2020 04:53 AM PST

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει  ότι:

Την ΤΡΙΤΗ 03/11/2020 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός Δακοκτονίας στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:….

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ -ΧΟΙΡΩΝ

Posted: 02 Nov 2020 03:40 AM PST

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Y

                                                                                    ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ -ΧΟΙΡΩΝ

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ  Π.Ε. Μεσσηνίας   ενημερώνουν….

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δελτίο Πιστοποίησης Τιμών ΠΕ Κορινθίας για το Β’ 15νθήμερο μηνός Οκτωβρίου

Posted: 02 Nov 2020 02:26 AM PST

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 02-11-2020

Posted: 02 Nov 2020 01:37 AM PST

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 02-11-2020

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here