21 χρόνια σε τρεις Πακιστανούς για κλοπή χαλκού από την ΔΕΗ! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

21 χρόνια σε τρεις Πακιστανούς για κλοπή χαλκού από την ΔΕΗ!

Σε 7 χρόνια και 3 μήνες, όπως και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, καταδικάσθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τρεις Πακιστανοί οι οποίοι είχαν κλέψει το χαλκό από 18 μετασχηματιστές στην περιοχή της Τριφυλίας (Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων), προκαλώντας στη ΔΕΗ ζημιά ύψους 150.000 ευρώ.Δύο άλλοι Πακιστανοί, οι οποίοι ήταν επίσης κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, αθωώθηκαν.
Έκλεβαν το χαλκό
Αστυνομικοί κατέθεσαν ότι από το Μάρτιο έως το Μάιο του 2012 είχαν εντοπισθεί ξηλωμένοι μετασχηματιστές σε αγροτικές περιοχές, από τους οποίους και είχε αφαιρεθεί ο χαλκός. Σε μία από τις περιπτώσεις η ΔΕΗ ειδοποίησε την Αστυνομία για πτώση του ρεύματος. Πηγαίνοντας στο σημείο που τους είπαν, σε αγροτικό δρόμο, μέσα σε αρδευτική περιοχή, είδαν από μακριά σκόνη από αυτοκίνητο που έφευγε γρήγορα. Πλησιάζοντας στο σημείο, είδαν το μετασχηματιστή ξηλωμένο στο έδαφος και κάποια πράγματα παρατημένα, ανάμεσά τους κι ένα μπουκάλι με νερό. Τόσο στο μπουκάλι όσο και στο καπάκι του μετασχηματιστή εντοπίσθηκαν αποτυπώματα. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή εντόπισαν εγκαταλελειμμένο ένα αυτοκίνητο, το οποίο μαζί με άλλα έξι ανήκε σε Πακιστανό και συγκεκριμένα στον πέμπτο κατηγορούμενο, ο οποίος και τελικά αθωώθηκε. Στο δε αυτοκίνητο βρέθηκαν σακιά τα οποία είχαν λάδια σαν αυτά που έχει ο χαλκός του μετασχηματιστή. Επιπρόσθετα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κύκλωμα παρακολούθησης καταστήματος τους τρεις κατηγορούμενους που καταδικάσθηκαν να αγοράζουν ένα ειδικό κλειδί που χρησιμοποιείται για να ξεβιδωθεί το καπάκι του μετασχηματιστή. Τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις κατηγορούμενους μαζί με έναν ανήλικο και τους συνέλαβαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here