Οδικός χάρτης για την Ελαία και Αγιαννάκη από Αγγελάκα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Οδικός χάρτης για την Ελαία και Αγιαννάκη από Αγγελάκα


ΣΥΣΚΕΨΗ κορυφής πραγματοποιήθηκε στη Κυπαρισσία με αφορμή το έκτακτο Δ.Σ. Τριφυλίας για την αναπτυξικη προοπτική του Κυπαρισσιακού κόλπου παρουσία του Αποκεντρωμένου περιφερειάρχη κ Αγγελάκα, του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κόλλια, της εκπροσώπου του ΥΠΕΚΑ κ. Ευαγγελίδου, του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρά, του περιφερειακού συμβούλου κ. Μπακούρου, αλλά και φορέων της περιοχής.
Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας μίλησε για συμβολή όλων στην επίλυση των προβλημάτων ενώ το μήνυμα που τονίστηκε ήταν όχι στην ερημοποίηση, ναι στην ανάπτυξη με σεβασμό στη περιβαλλοντική ταυτότητα της περιοχής με μέτρα προστασίας προσδιορισμένα και αποτυπωμένα με συλλογική διαχείριση. Για το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται είπε ότι το περιβάλλον είναι ζωνταννός οργανισμός με αρμονική συνύπαρξη όλων ζητώντας ο Δήμος να μετέχει σε κάθε μορφή απόφασης που θα ληφθεί ως το Προεδρικό διάταγμα. Για τις ευθύνες του Δήμου επέμεινε ότι θα αναλάβει μέρος της υπόθεσης με εκπόνηση δράσεων.
Ο κ. Αγγελάκας σύμφωνα με το kyparissianews.com μίλησε για ουσιαστική διαβούλευση που κατέληξε σε ένα οδικό χάρτη δράσεων. Σε αυτό περιλαμβάνονται τα διαχειριστικά μέτρα στη περιοχή με αφορμή και την θαλάσσια χελώνα, εμπλοκή του Δήμου ως τοποτηρητές της συμφωνίας, η αποκεντρωμένη διοίκηση σε 3 μήνες θα τελειώσει με την υπόθεση του αιγιαλού. Θα γίνουν επίσης ενημερωτικές δράσεις με το Δήμο χωρίς κόστος αλλά και έκδοση υπουργικής απόφασης για την αναστολή οικοδομικών εργασιών στο τόπο. Εκτίμησε οτι σε 5 μήνες θα πρέπει να τελεσφορήσει η υπόθεση ώστε η χώρα να μην πληρώσει πρόστιμα στην Ε.Ε.
Η κα Ευαγγελίδου από το ΥΠΕΚΑ μίλησε για συνεργασία με την Πολεοδομία του Δήμου ώστε με τεχνογνωσία να επιλυθούν ζητήματα διαμόρφωσης κανονιστικού πλαισίου για την περιοχή που θα διέπεται από κανόνες με αξιοποίηση κονδυλίων για μέτρα προστασίας. Η αποκεντρωμένη διοίκηση θα αναλάβει το ενδιάμεσο πρόγραμμα διαχειριστικής φάσης ενώ για την αναστολή οικοδομικών αδειών τόνισε ότι θα επιλυθεί.
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης σύμφωνα με το Ράδιο Κυπαρισσία 936, πρόσθεσε ότι τα μέτρα προστασίας θα συνδιαμορφωθούν από όλους με πολιτικές για το περιβάλλον με το καλύτερο τρόπο για να ενώσουν τους πολίτες. Υποστήριξε ότι όλα είναι θέμα Παιδείας καθώς υπάρχει έλλειμμα από τους λαικιστές για την προσέγγιση της ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Δεν μπορούν να επιβληθούν οριζόντιες διατάξεις όπως είπε με την εφαρμογή μέτρων προστασίας για να προστατευθεί η χελώνα και να εφαρμοστούν πολιτικές με μακροχρόνια αποτελέσματα. Υπογράμμισε ότι η συννενόηση όλων είναι το κλειδί της επιτυχίας ζητώντας ένα μόνο φορέα περιφερειακής διαχείρισης στη Πελοπόννησο ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της κρίσης. Έθιξε το θέμα υψηλής ανεργίας στο Μοριά για την οποία η ανάπτυξη αποτελεί συνιστώσα εξόδου με βάση τους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος για το αναπτυξιακό μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here