Ιδιοκτήτες ταξί και επιχειρηματίες του τουρισμού έδωσαν τα χέρια - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ιδιοκτήτες ταξί και επιχειρηματίες του τουρισμού έδωσαν τα χέρια

Μία χρόνια αντιπαράθεση μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και των επιχειρηματιών του Τουρισμού, που κορυφώθηκε επί υπουργίας του κ. Γιάννη Ραγκούση, πλέον πρέπει να θεωρείται λήξασα. Η συμφιλίωση τελικά ήρθε επί των ημερών του κ. Κωστή Χατζηδάκη και «εορτάζεται» με ένα «διαβατήριο» ποιότητας στα ταξί, την εντατικοποίηση των ελέγχων για «πειραγμένα» ταξίμετρα και τη ρύθμιση της χρέωσης για τουριστικές περιηγήσεις με ταξί στα 25 ευρώ την ώρα, κατ’ ανώτατον. «Σήμερα δεν χρειάστηκε να γίνω κυανόκρανος. Τόσο ο ΣΕΤΕ όσο και η Ομοσπονδία των ταξί έχουν μια κοινή θέση. Και η θέση αυτή συνίσταται στην προσπάθεια η χώρα μας ν’ αξιοποιήσει το συγκριτικό της πλεονέκτημα και τον τουρισμό. Και οι δυο πλευρές αισθάνονται ότι είναι από την ίδια πλευρά του λόφου» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τους εκπροσώπους των δύο φορέων.
Έλεγχοι και σύστημα πιστοποίησης Μετά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνέχιση και εντατικοποίηση των ελέγχων για «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές σε ταξί, η αναζήτηση καλύτερων μεθόδων σφράγισης των ταξιμέτρων και η υιοθέτηση αυστηρότερων ποινών για τους παραβάτες. Επίσης, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, οι δύο φορείς συμφωνούν σε ένα σύστημα πιστοποίησης των ταξί, «το οποίο θα το προωθήσουν με περαιτέρω συνεννοήσεις μεταξύ τους, έτσι ώστε τα ταξί τα οποία θα έχουν ένα ειδικό σήμα ποιότητος, να έχουν και το “διαβατήριο”, τη σφραγίδα σε σχέση με τους πελάτες, ιδιαίτερα τους τουρίστες εκείνους οι οποίοι θέλουν πιο ποιοτικές υπηρεσίες». Ακόμη, συμφωνήθηκε η αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος για περιηγήσεις τουριστών με ταξί, για την οποία σήμερα υπάρχει συγκεκριμένη χρέωση μέχρι τα 20 λεπτά και ελεύθερο τιμολόγιο στη συνέχεια. «Το ελεύθερο τιμολόγιο έχουμε δει στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι λειτουργεί τελείως αρνητικά για τους τουρίστες και φυσικά για την εικόνα της χώρας διότι υπάρχουν φαινόμενα εξωφρενικών χρεώσεων, εν αγνοία των πελατών. Επομένως προσανατολιζόμαστε σ’ ένα σύστημα το οποίο θα καταλήγει σε μια χρέωση που θα είναι κατ’ ανώτατον 25 ευρώ την ώρα για τέτοιου είδους περιηγήσεις τουριστών» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here