Καταργείται μετά από 20 χρόνια το βιβλίο νεοπροσλαμβανομένου προσωπικού - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Καταργείται μετά από 20 χρόνια το βιβλίο νεοπροσλαμβανομένου προσωπικού



Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας καταργείται για περίπου 200.000 επιχειρήσεις η υποχρέωση τήρησης του λεγόμενου «πορτοκαλί» βιβλίου, για την καταχώρηση νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού από την 1η Ιουνίου.
Με το νέο-θεσμικό και οργανωτικό περιβάλλον που έχει πλέον διαμορφωθεί, κανένας εργοδότης δεν μπορεί να επικαλείται καμία δικαιολογία ώστε να προβαίνει σε καταχρηστικές συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.
Πλέον o εργοδότης δεν χρειάζεται να τηρεί το συγκεκριμένο βιβλίο που για χρόνια αποτέλεσε αιτία σοβαρών δικαστικών διενέξεων και τριβών με τις υπηρεσίες του υπουργείου. Όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι υπηρεσίες μας για το διασταυρωτικό και ελεγκτικό έργο τους περιέχονται στην «Εργάνη».
Ο δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας στο δελτίο δύπου αναφέρει
Με το άρθρο 20 Ν. 4255/2014 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 89/11-4-2014) καταργείται από 1/6/2014 η περίπτωση στ΄ της παρ. 9 του άρθρ. 26 του αν. 1846/1951 (Α΄79) όπως σήμερα ισχύει, η οποία προέβλεπε την υποχρεωτική τήρηση ειδικού βιβλίου καταχώρησης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού.
Πρόστιμα που υποβλήθηκαν για παράβαση της ως άνω διάταξης ή θα επιβληθούν μέχρι 31/5/2014  αποτελούν έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και οι πράξεις επιβολής, επίδοσης, βεβαίωσης αλλά και η διαδικασία αμφισβήτησής τους γίνονται κατά τις διατάξεις του Κανονισμού Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here