ΑΜΟΚ κατασχέσεων λογαριασμών πολιτών και επιχειρήσεων !!! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΑΜΟΚ κατασχέσεων λογαριασμών πολιτών και επιχειρήσεων !!!

Του Αγη Βερούτη
Το Κράτος βρίσκεται ενάντια στο Λαό σε πλήρη ανάπτυξη. 
 
Τις τελευταίες ημέρες ακούω για αμόκ κατασχέσεων λογαριασμών πολιτών και επιχειρήσεων από το κράτος.  Φαντάζομαι τον κίνδυνο ενός bank-run τον έχουν σταθμίσει και δεν τον φοβούνται.
 
Θα ήταν ενδιαφέρον να βρεθούν τα επίσημα στοιχεία για το πόσες δεσμεύσεις και κατασχέσεις λογαριασμών εξετέλεσαν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο. Δηλαδή να μάθουμε πόσοι Έλληνες πολίτες εκτελέσθηκαν οικονομικά από το πελατειακό Κράτος. Η οικονομική εκτέλεση των πολιτών φυσικά είναι απλά εκτέλεση εντολών για κάποιους...
 
Φίλος μου με οφειλή στο ΤΕΒΕ χάνει τη ρύθμιση που είχε, διότι η εφορία του δέσμευσε το λογαριασμό και δεν πρόλαβε να κάνει ρύθμιση πριν το τέλος του μήνα που βγάζει τα χρήματα το ΤΕΒΕ.
 
Το ανακάλυψε στο σουπερμάρκετ που πήγε να πληρώσει με τη χρεωστική του κάρτα. Το πλήγμα στην αξιοπρέπειά του ήταν θανάσιμο. Δεν θέλω να επαναλάβω όσα τον άκουσα να λέει.
 
Όλοι γνωρίζουν πως οι φόροι είναι παραπάνω από εκείνους που οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν. Ακόμα και εκείνοι που βάζουν τους φόρους. Γι’ αυτό και κάνουν προβλέψεις εισπραξιμότητας κοντά στο 80%, ενώ η Τρόικα που επίσης το γνωρίζει, πιέζει για μικρότερη πρόβλεψη.
 
Ειδικά στα χαμηλότερα εισοδήματα, η φορολόγηση συχνά ξεπερνάει το 100% του εισοδήματος, καθώς με την επιβολή των κεφαλικών φόρων και τα τεκμήρια, οι νομοθέτες δεν ενδιαφέρονται αν κάποιος έχει υπόλοιπο εσόδων για να επιβιώσει.
 
Εκατομμύρια Ελλήνων βρίσκονται κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας, κέρασμα από τους νομοθέτες του Πελατειακού Τόξου. Εκείνοι ενδιαφέρονται για τη συντεχνία των φαρμακοποιών...
 
Κατά τα άλλα, από τους 23.000 κρατικούς οργανισμούς του 2009 πρέπει να έχουμε κλείσει περίπου 23, δηλαδή εννοώ έχουμε συγχωνεύσει με άλλες δημόσιες υπηρεσίες χωρίς να κάνουμε απολύσεις. Όλες οι πελατειακές ψήφοι είναι χρήσιμες.
 
Σε πρώτο λόγο υπεύθυνοι για το φορολογικό μακελειό των μικρομεσαίων είναι οι βουλευτές της συμπολίτευσης που ψηφίζουν τους εξοντωτικούς κεφαλικούς φόρους και τους τεράστιους φορολογικούς συντελεστές, και σε δεύτερο λόγο οι τεχνοκράτες του Στουρνάρα, που έχουν καταστήσει 2,6 εκατομμύρια πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος, ενώ έχουν φτωχοποιήσει εκατομμύρια άλλους.
 
Με τους αντισυνταγματικούς νόμους που έχουν ψηφίσει με σκοπό την εσωτερική υποτίμηση, το κράτος πλέον παρεμβαίνει καταστροφικά στην καθημερινότητα των πολιτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυθαίρετες και παράνομες χρεώσεις που υποφέρουν από το κράτος. Δυστυχώς όλα τα κόμματα που σήμερα βρίσκονται στη βουλή των Ελλήνων ανήκουν στο Πελατειακό Τόξο, που υποστηρίζει τη διατήρηση του υπερτεράστιου αναποτελεσματικού κράτους με κόστος εκατομμύρια ζωές των υπόλοιπων Ελλήνων πολιτών.
 
Εξ αυτών των εκατομμυρίων είναι και 450.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες με καθυστέρηση στις πληρωμές του φορέα αυτασφάλισής τους, που κουβαλούν και 1-2 υπαλλήλους στην πλάτη του ο καθένας.
 
Με αντισυνταγματικές οφειλές που αδυνατούν οι περισσότεροι πολίτες να πληρώσουν, ιδίως εκείνοι της παραγωγικής οικονομίας που έχει συνθλιβεί υπό το βάρος του κράτους, τα κόμματα του Πελατειακού Τόξου δίνουν την τελευταία τους μάχη για την βίαιη και ολική καταστροφή της παραγωγικής οικονομίας.
 
Στόχος, φυσικά, είναι το αποστράγγισμα της ρευστότητας από όλους τους υπόλοιπους μέχρι σταγόνας, ώστε να παραμείνει ανέπαφο το πελατειακό κράτος για λίγο ακόμη.
 
Ως τώρα είναι εξαιρετικά επιτυχείς σε αυτή τη στρατηγική τους. Η κότα που έκανε τα χρυσά αυγά, ο παραγωγικός τομέας της χώρας, έχει σφαγιαστεί και μαγειρεύεται διαμελισμένη για το τελευταίο δείπνο των πελατών τους.
 
Μάλιστα έχει περισσέψει και πλεόνασμα για να μοιραστεί στους πιστούς υπαλλήλους της καταστροφής του παραγωγικού ιστού της Ελλάδας. Κοινωνικό μέρισμα λέγεται, και έχει και 20-30 εκατομμύρια ευρώ για τους άστεγους που το ίδιο το σύστημα δημιούργησε, για ξεκάρφωμα, από το συνολικό μισό δισεκατομμύριο.
 
Νομίζω κάποιοι δεν γνωρίζουν την καμπύλη Laffer και δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα της αγοράς. Αυτό είναι ιδιαζόντως επικίνδυνο, αν προκαλέσει το bank-run που όλοι απεύχονται, και καταλήξει σε συντριπτική κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος που πιθανότατα θα οδηγήσει στη δραχμή.
 
Απλά εκτελούν εντολές χωρίς να τις περνάνε από κριτική σκέψη. Φαντάζομαι στο Σύνταγμα ορκίστηκαν και αυτοί όπως όλοι οι διορισμένοι του πολιτικού καθεστώτος.
 
Η εκτέλεση εντολών έχει αναλυθεί διεξοδικά στο "Πείραμα του Μίλγκραμ" όπου οι εντολολήπτες ανέβαζαν το διακόπτη ηλεκτροσόκ στον άλλο μετέχοντα στο πείραμα ως τα 350 Βόλτ όπου ήταν θανατηφόρο ηλεκτροσόκ, επειδή “απλά εκτελούσαν εντολές”...
 
Οι Ναζί υπάλληλοι του Νταχάου και του Άουσβιτς, που προκάλεσαν την εφεύρεση του πειράματος από τον μεταπτυχιακό φοιτητή Μίλγκραμ το 1964, έκαναν επίσης το ίδιο.
 
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς είναι δυνατόν κάποιος να εκτελεί εντολές αντίθετες στο Σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκε. Αυτό δεν προκαλεί απλά την Λαϊκή οργή, αλλά και δημιουργεί ποινικές ευθύνες που τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Χρυσή Αυγή έχουν υποσχεθεί ότι θα τιμωρήσουν παραδειγματικά. Πιστεύω ότι απλά γαυγίζουν, και καμία ευθύνη δεν σκοπεύουν να αναζητήσουν.
 
Σε πρώτη φάση θα τους τιμωρήσουν οι ψηφοφόροι πάντως.
 
Αν περιμένουν κάποιοι ότι από τώρα ως τις εκλογές του Μαΐου θα ξεχάσουν αυτοί οι 2,6 εκατομμύρια πολίτες και οι φίλοι και οι οικογένειές τους τις αυθαίρετες χρεώσεις του κράτους εναντίον του Λαού, μάλλον βαυκαλίζονται.
 
Το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στουρνάρα ήταν δυνητικά αυτοκαταστροφικό, αλλά ευτυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ απετράπη από τον κανονισμό της βουλής.
 
Κανείς δεν υπάρχει στο δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ που να του έχει προσφέρει περισσότερες ψήφους από όσες του στέλνει ο Στουρνάρας με την αψυχολόγητη καταδίωξη οτιδήποτε ρευστότητας υπάρχει. Και αυτά παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να αυξήσει τη φορολόγηση.
 
Ίσως γι’ αυτό βιάζεται η κυβέρνηση να “διώξει” τον Στουρνάρα όπως-όπως στη θέση του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος. Στη θητεία του η ελληνική οικονομία έχασε πάνω από 10% του μεγέθους της, σχεδόν αποκλειστικά από την παραγωγική οικονομία. Δεν τη λές και επιτυχημένη. Εξαρτάται βέβαια αν ανήκεις σε εκείνους που προστάτευσε με τις ενέργειές του (λίστα Λαγκάρντ, off-shore, πελάτες δημοσίους υπαλλήλους), ή εκείνους που έβλαψε δηλαδή την υπόλοιπη κοινωνία.
 
Βέβαια για να αυξήσουν το μέγεθος της πίτας που μοιράζουν κανείς δεν έχει σχέδιο. Το μόνο σχέδιο που έχουν είναι η τεχνητή πρόκληση ύφεσης (που ήδη μετράει πάνω από 25% του ΑΕΠ) με το σκοπό της εσωτερικής υποτίμησης. Μόνο που ο δημόσιος τομέας υπέστη μια ελάχιστη μείωση μεγέθους, ενώ η παραγωγική οικονομία απορρόφησε σχεδόν το σύνολο της ύφεσης. Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι, εκτός από κάποιους που είναι πιο ίσοι από τους άλλους.
 
Οι δυο εκατομμύρια άνεργοι είναι λιγότερο ίσοι, και το ίδιο και άλλοι 700.000 της παραγωγικής οικονομίας που δρομολογούνται για ξεπάστρεμα μέσω της οικονομικής τους εκτέλεσης με δρακόντειους φορολογικούς και εισπρακτικούς νόμους.
 
Την ίδια στιγμή, το τελευταίο πολυνομοσχέδιο αμνήστευσε τις μίζες και τα λαδώματα από δημοσίους υπαλλήλους, ενώ εξάλειψε βολικά την αμνηστία σε όποιον καταγγείλει την διαφθορά. Να’ χαμε να λέγαμε δηλαδή... Οργασμός πελατειασμού.
 
Από την άλλη, κόμματα όπως η Δράση, που ευαγγελίζεται λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος, περνάνε απαρατήρητα από το εκλογικό σώμα, ίσως με τη συνδρομή της σιωπής των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης που στηρίζουν το Πελατειακό Τόξο στο κοινοβούλιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here