Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ''ΧΤΥΠΑΕΙ'' ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ''... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ''ΧΤΥΠΑΕΙ'' ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ''...

Αύξηση κατά 25% παρουσίασαν οι διακρίσεις λόγω φύλου στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για την ισότητα των φύλων ...
στις εργασιακές σχέσεις.

Όπως διαπιστώνει η ειδική έκθεση «είναι σαφής η αντανάκλαση της κρίσης και των συνεπειών της τόσο στο επίπεδο της εργασίας και της απασχόλησης των γυναικών όσο και στο επίπεδο της αυξημένης ανάγκης προστασίας της μητρότητας και της οικογένειας».
Συγχρόνως, η εξαφάνιση καταγγελιών για άνιση πρόσβαση στην απασχόληση τα τελευταία τρία χρόνια συνδέεται άμεσα με τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας των γυναικών.
Σε ό,τι αφορά στις άδειες ανατροφής που δικαιούνται οι γονείς, στον δημόσιο τομέα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες ανδρών που απευθύνονται στην ανεξάρτητη Αρχή για θέματα ίσης μεταχείρισης.
Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ποικιλίας καθεστώτων και προϋποθέσεων λήψης των αδειών εκ μέρους των πατέρων και του δισταγμού ορισμένων υπηρεσιών να εναρμονισθούν με την ίση μεταχείριση των δυο φύλων στο συγκεκριμένο θέμα.
Επίσης, πολλές εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα που επρόκειτο να πάρουν άδεια ή βρίσκονταν ήδη σε άδεια εγκυμοσύνης, μητρότητας ή ανατροφής απευθύνθηκαν στον Συνήγορο για διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας.
Όπως σημειώνεται, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απόλυση, ενώ η έκβαση της διαδικασίας διαθεσιμότητας- κινητικότητας παραμένει αβέβαιη.
Πηγή : protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here