Το Καλό Νερό γιόρτασε τέλεια το Πάσχα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Το Καλό Νερό γιόρτασε τέλεια το Πάσχα

Σε σημαντικό τουριστικό προορισμό έχει αναδειχθεί το Καλό Νερό τα τελευταία χρόνια. Εχουν γίνει σημαντικά βήματα από τους επαγγελματίες της περιοχής, που προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους και να γίνονται πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με άλλους προορισμούς.
Ενόψει Πάσχα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με την κίνηση, καθώς απευθύνονται κυρίως στην ελληνική αγορά όπου είναι δεδομένα τα προβλήματα οικονομικής στενότητας. Οπως εκτιμούν οι επαγγελματίες, πολλά θα εξαρτηθούν και από τον καιρό τις ημέρες των γιορτών. Πάντως για ακόμη μια χρονιά ετοιμάζουν εκδηλώσεις όπως το φαντασμαγορικό κάψιμο του Ιούδα, που γίνεται στην κεντρική πλατεία αργά το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.
Το Καλό Νερό, όπως λένε οι ίδιοι οι επαγγελματίες της περιοχής, μπορεί να συνδυάσει τα πάντα για κάποιον που θέλει να κάνει τις διακοπές του με χαμηλές τιμές και πολύ καλές υπηρεσίες. Οι ίδιοι κάθε χρόνο προσπαθούν για το καλύτερο και οργανώνονται, όπως φαίνεται όμως δεν βρίσκουν την απαραίτητη συμπαράσταση από την τοπική αυτοδιοίκηση σε απλά καθημερινά ζητήματα -όπως είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός, η ευταξία, τα αδέσποτα- αλλά και πιο σοβαρά θέματα που έχουν ανακύψει με την περιοχή "Natura".
Η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Καλού Νερού Αθηνά Μέλου, από το εστιατόριο «Πέτρινο Μπαλκόνι» επισήμανε σχετικά:
«Για την πασχαλινή περίοδο στα ξενοδοχεία της περιοχής υπάρχει αισιοδοξία. Περιμένουν κάποιο κόσμο, αρκεί να βοηθήσει και ο καιρός να πάμε καλύτερα - αν και φέτος είναι νωρίς το Πάσχα. Ο σύλλογος από την πλευρά του θα διοργανώσει και φέτος την εκδήλωση με το κάψιμο του Ιούδα την οποία έκανε πέρυσι για πρώτη φορά και η οποία θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα στις 7 το απόγευμα, στην παραλία του χωριού.
Το Καλό Νερό πιστεύω πως πλέον έχει γίνει προορισμός και αυτό φαίνεται από τα λεγόμενα των επισκεπτών μας, οι οποίοι μένουν ευχαριστημένοι και ξανάρχονται. Είναι ένα μέρος που έχει εύκολη πρόσβαση και επίσης μπορεί να αποτελέσει το κέντρο ώστε ο επισκέπτης να πάει σε πολλά μέρη που είναι στη γύρω περιοχή - όπως Αρχαία Ολυμπία, Πύλος, Νέδα... Εξασφαλίζει δηλαδή άμεση πρόσβαση παντού.
Εμείς ως σύλλογος προσπαθούμε να οργανωθούμε καλύτερα σε όλους τους τομείς, για καλύτερο σέρβις και υπηρεσίες στους τουρίστες. Από εκεί και πέρα κάποιες εκδηλώσεις που έγιναν πέρυσι θα ξαναγίνουν, ενώ θα προστεθούν και καινούργιες».
Ο Μενέλαος Καραχάλιος από το ξενοδοχείο - εστιατόριο «Το Ακρογιάλι», μας είπε:
«Με βάση όσα είδαμε και πέρυσι, η περιοχή δείχνει ότι έχει προοπτικές - και πιστεύω ότι φέτος θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Ο κόσμος πλέον δεν κατεβαίνει μέσα στο χειμώνα τα Σαββατοκύριακα, έρχεται μια και καλή το Πάσχα και το καλοκαίρι, μέρες αργίας. Τώρα το Πάσχα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν όλα τα μαγαζιά στην περιοχή μας, η οποία έχει καθαρή θάλασσα και πολύ καλά μαγαζιά. Για το Πάσχα δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει, γιατί φέτος είναι νωρίς, περιμένουμε όμως να υπάρχει περισσότερη καλύτερη κίνηση από πέρυσι.
Το Καλό Νερό έχει γίνει σημείο αναφοράς, γιατί κακά τα ψέματα, η Κυπαρισσία δεν έχει τις υποδομές που έχει το Καλό Νερό. Εμείς ως επαγγελματίες προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές που έχουμε -γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά κι αυτό είναι γνωστό-, όπως και να προσφέρουμε ποιότητα και καθαριότητα»
Από το καφέ - μπαρ «Ανεμολόγιο» ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος τόνισε:
«Η κίνηση του Πάσχα θα εξαρτηθεί από τον καιρό, είμαστε όμως αισιόδοξοι, καθώς χωρίς αισιοδοξία δεν γίνεται τίποτα. Πέρυσι ήταν μια πολύ καλή περίοδος, τόσο το Πάσχα όσο και το καλοκαίρι, όμως η περιοχή χρειάζεται βοήθεια από τους δημοτικούς παράγοντες για να λυθούν τα προβλήματα που έχουμε. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση. Καταρχήν να επιλυθεί το ζήτημα με την περιοχή "Natura", αλλά και θέματα καθημερινότητας. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες ώστε να ξαναέρθουν. Δίνουμε βάση στην ποιότητα, στην καλή εξυπηρέτηση, στις τιμές και στη φιλοξενία.
Πλεονέκτημα του Καλού Νερού είναι ότι βρίσκεται σε μια πολύ καλή τοποθεσία και έχει συνδυάσει, ύπνο, φαγητό, καφέ... Μπορεί ένας επισκέπτης που θα έρθει εδώ να έχει τα πάντα».
Η Γιάννα Ντρούλια από το εστιατόριο «Ζέφυρος» μας είπε με τη σειρά της:
«Δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι, γιατί ο χειμώνας ήταν πολύ δύσκολος, δεν υπάρχει κίνηση. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και φοβόμαστε για το μέλλον, αυτό μας κάνει επιφυλακτικούς. Το Καλό Νερό όμως έχει προοπτικές. Εχουμε προσπαθήσει μόνοι μας και δυστυχώς ο δήμος δεν έχει βοηθήσει πουθενά. Πρέπει οπωσδήποτε να ξεκαθαρίσει το θέμα με την καρέτα καρέτα, εξάλλου τόσα χρόνια ζούμε με την καρέτα καρέτα κι έχει αναπτυχθεί και αυξηθεί ο πληθυσμός της, πρέπει να συνυπάρχουμε. Επίσης θα πρέπει να γίνει ένα πεζοδρόμιο από το ένα ποτάμι μέχρι το άλλο, να μπορεί ο κόσμος να περπατά και να κάνει την βόλτα του. Εμείς ως επαγγελματίες προσπαθούμε για το καλύτερο με καλές τιμές, φρέσκα πράγματα, οικονομικά πράγματα ώστε να είναι προσιτά για να μπορεί να βγει ο κόσμος. Περιορίζουμε το κέρδος και βάζουμε περισσότερη προσωπική εργασία».
Η Αναστασία Αναγνωστοπούλου από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Νηρηίδες» επισήμανε:
«Υπάρχει κάποια ζήτηση για την περίοδο του Πάσχα και περιμένουνε να δούμε πώς θα πάει. Το Καλό Νερό έχει γίνει προορισμός, αλλά χρειάζεται βοήθεια και από το δήμο, να βελτιώσει κάποια πράγματα όπως είναι το θέμα της καθαριότητας και ο φωτισμός. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο ώστε οι επισκέπτες της περιοχής μας να φεύγουν ικανοποιημένοι. Εχουμε καλές τιμές αλλά και ποιότητα, ενώ κάθε χρόνο γίνονται προσπάθειες για να γινόμαστε καλύτεροι και να φτιάχνουμε κάτι παραπάνω».
Τέλος, από το ξενοδοχείο «Οαση» ο Βασίλης Ρήγας μας είπε:
«Για το ξενοδοχείο μας βλέπω μια μείωση 50% για τώρα το Πάσχα, και το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει αγοραστική δύναμη, παντού είναι μειωμένα τα πράγματα. Το Καλό Νερό είναι προορισμός για τη γερμανική αγορά και τη ρώσικη, αν και η ρώσικη αγορά αυτή την περίοδο έχει "καθίσει"· όχι τόσο πολύ για τα γεγονότα της Ουκρανίας, όσο από την υποτίμηση του νομίσματος και την παράλληλη υποτίμηση που έκανε η Τουρκία, η οποία αυτή τη στιγμή είναι πιο ανταγωνιστική από την Ελλάδα.
Η ελπίδα μας είναι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Το πιο θετικό για εμάς στην περιοχή είναι ότι έχουμε ένα πολύ καλό ξενοδοχειακό συγκρότημα, την Costa Navarino, που τη γνωρίζει όλος ο κόσμος. Θετικό είναι και ότι στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι ο σταθμός για την Aegean. Ολα αυτά δίνουν προοπτική.
Το μηνύματα για το καλοκαίρι δείχνουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο, με την έννοια ότι δεν είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί όσο άλλες περιοχές, ακόμη και της Ελλάδας. Η περιοχή πρέπει να κάνει κι άλλα βήματα. Πέρα από τους επιχειρηματίες δεν υπάρχει βοήθεια από την αυτοδιοίκηση. Ενα τεράστιο πρόβλημα είναι η καθαριότητα, μετά είναι το θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά. Πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να στηρίξει πιο πολύ και να δώσει βάρος σε αυτά τα ζητήματα».Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/36018-kalo-nero-pasxa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here