Χωρίς κοινωνικό μέρισμα οι μακροχρόνια άνεργοι!... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Χωρίς κοινωνικό μέρισμα οι μακροχρόνια άνεργοι!...

Πάνω από 2.600 αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα υποβάλλονται κάθε ώρα που περνά από την Παρασκευή το βράδυ οπότε και άνοιξε η σχετική εφαρμογή.
Συγκεκριμένα, έως το απόγευμα της Τρίτης οι αιτήσεις για την έκτακτη εφάπαξ παροχή έφτασαν τις 225.000 όπως αποκάλυψε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Μεγάλοι χαμένοι οι μακροχρόνια άνεργοι που είχαν την ατυχία να δουλεύουν το 2012 και έμειναν εκτός εργασιακού «στίβου» πέρυσι και φέτος.. 

Το σύστημα δεν δέχτηκε τις αιτήσεις τους (αν και υπήρχαν διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπολογιστούν τυχόν αποδοχές του 2012 τις οποίες αναζητά και εντοπίζει το σύστημα όταν επεξεργάζεται τις αιτήσεις) και έτσι έμειναν εκτός επιδομάτων, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν δουλεύουν και άρα δεν έχουν εισοδήματα.
Οι αιτήσεις τους θα επανεξεταστούν αφού «κλείσει» η εφαρμογή, δηλαδή μετά τις 30 Ιουνίου.
Πάντως, από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα εγκρίθηκαν 42.000, απορρίφθηκαν οι 71.000, ενώ σε αναμονή αξιολόγησης βρίσκονται συνολικά 112.000 αιτήσεις.
Το ποσό προς διανομή που αναλογεί στις εγκεκριμένες αιτήσεις φτάνει τα 26,5 εκατ. ευρώ. Αρμόδια πηγή ανέφερε ότι όσες εκ των απορριφθεισών αιτήσεων αφορούν μακροχρόνια ανέργους, θα αξιολογηθούν εκ νέου βάσει των αποτελεσμάτων των φορολογικών δηλώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.gsis.gr, ενώ όσοι προλάβουν έως 30 Απριλίου θα λάβουν το επίδομα -που ξεκινά από 500 ευρώ για άγαμο- έως τις 10 Μαΐου.
Τις προηγούμενες ημέρες διευκρινίστηκε ότι όσοι ενήλικες συγκατοικούν με κάποια οικογένεια δεν θα δικαιούνται να υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση για επίδομα, παρά μόνο η οικογένεια στην οποία ανήκει το σπίτι. Αντιθέτως, ένα έχει παραχωρηθεί σε αυτούς οίκημα το οποίο αναφέρεται στη φορολογική δήλωση με αριθμό παροχής ΔΕΗ στο όνομά τους, δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση.

Το ΥΠΟΙΚ προτρέπει τους φορολογούμενους που είναι στο «όριο» με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια να υποβάλουν την αίτηση για να φανεί στην πράξη εάν δικαιούνται το επίδομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here