Δύο δημοσκοπήσεις γιά ....όλα τα γούστα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Δύο δημοσκοπήσεις γιά ....όλα τα γούστα

Στη μια προηγείται η ΝΔ, στην άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ!

ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ !! 

Προβάδισμα 0,2% στη Νέα Δημοκρατία, σε ότι αφορά στην πρόθεση ψήφου κατά τις ευρωεκλογές, δίνει δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Παραπολιτικά".
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η οποία διενεργήθηκε από την Δευτέρα 7 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 10 Απριλίου, σε δείγμα 1002 ατόμων, η ΝΔ εξασφαλίζει ποσοστό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ, 21,2%, το "Ποτάμι" 10,3%, η Χ.Α., 6,1%, το ΚΚΕ 5,2%, η "Ελιά" 4,0%, οι ΑΝ.Ελ. 3,1% και η ΔΗΜΑΡ 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 20,1%, το "άκυρο-λευκό" στο 2,0% και τα "άλλα κόμματα" στο 4,6%.
Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της έρευνας, ποσοστό 60,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση, ποσοστό 46,6% όσων ψηφίζουν "Ποτάμι" το κάνουν από διαμαρτυρία και ποσοστό 54,4% θέλει να εξαντληθεί η παρούσα κυβερνητική τετραετία.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με μιάμιση ποσοστιαία μονάδα σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ειδικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% έναντι 27,5% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 10%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, όπως και «Το Ποτάμι» με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Τα «Λοιπά» συγκεντρώνουν 6%.
Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε») το 48% απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ και το 39% η ΝΔ, ενώ το 14% του δείγματος απαντάει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.
Εξάλλου, στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 44% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ το 28% του δείγματος απαντάει «κανένας από τους δύο».
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1η έως 8η Απριλίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here