Σε 1,5 χρόνο θα ολοκληρωθούν τα έργα στην Ιονία Οδό - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Σε 1,5 χρόνο θα ολοκληρωθούν τα έργα στην Ιονία Οδό

Σε 1,5 χρόνο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στην Ιονία Οδό, ενώ τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί η επέκταση της κατασκευής του κεντρικού οδικού άξονα (Ε65) από τη Λαμία μέχρι τα Τρίκαλα με την προσθήκη 29 χιλιομέτρων από τη Λαμία έως την Ξυνιάδα.

Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιθεωρεί τα έργα κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στα εργοτάξια της Πέρδικας Ιωαννίνων και της Αμβρακίας
Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιθεωρεί τα έργα κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στα εργοτάξια της Πέρδικας Ιωαννίνων και της Αμβρακίας
Επίσης σε περίπου δέκα ημέρες θα δημοπρατηθεί το τμήμα Πάτρα - Πύργος, έργο 300 εκατ. ευρώ, ενώ τέλος του χρόνου αναμένεται να δημοπρατηθεί και το τμήμα από το Καλό Νερό μέχρι την Τσακώνα. Αυτά επεσήμανε χθες ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στα εργοτάξια της Πέρδικας Ιωαννίνων και της Αμβρακίας στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και στα υπό κατασκευή έργα της Πάτρας.
Σήμερα στα πέντε κεντρικά εργοτάξια της Ιονίας Οδού απασχολούνται 1.700 εργαζόμενοι, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που θα αναμειχθούν άμεσα στην κατασκευή του έργου ανέρχεται σε 300 και πολλαπλάσιος θα είναι ο αριθμός των έμμεσα εμπλεκόμενων επιχειρήσεων και τοπικών συνεργείων.
«Από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα κατασκευάζεται η Ιονία Οδός, 200 περίπου χλμ. και προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ», επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζοντας ότι σε 1,5 χρόνο από σήμερα θα υπάρχει ένας ολοκληρωμένος δρόμος, ο οποίος θα οδηγεί στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας.
Στο μεταξύ, σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης θα επισκεφθεί τη γραμμή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Οινόη - Χαλκίδα με την ευκαιρία της ανάταξης της ηλεκτροκίνησης, η οποία θα λειτουργήσει από την ερχόμενη Κυριακή.
Πρόκειται για ένα τμήμα 21 χιλιομέτρων, το οποίο θα συμβάλει στην αξιοπιστία των δρομολογίων με την εκμετάλλευση ηλεκτροκίνητων συρμών, που θα μειώσουν τα κόστη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε πετρέλαιο. Εντός του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει η ηλεκτροκίνηση και στο τμήμα ΣΚΑ - Οινόη.
Σήμερα η μηνιαία επιβατική κίνηση της γραμμής Αθήνα - Χαλκίδα φτάνει τους 140.000 επιβάτες, ενώ εκτιμάται ότι όταν ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση θα αυξηθεί κατά 40%.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here