Όλες οι χώρες υπόκεινται σε παρακολούθηση από την NSA, εκτός από 4! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Όλες οι χώρες υπόκεινται σε παρακολούθηση από την NSA, εκτός από 4!


Τα απόρρητα αρχεία που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης από τον Edward Snowden, τώρα δείχνουν ότι η NSA έχει λάβει άδεια για να κατασκοπεύει πρόσωπα σε όλες τις χώρες, εκτός από τέσσερις. Η Washington Post δημοσίευσε επίσημα έγγραφα που δόθηκαν από τον Snowden, που δείχνουν νέες αποδείξεις σχετικά με την έκταση της τεράστια επιχείρησης παρακολούθησης της NSA.

Ένα από τα έγγραφα-φάκελος με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» από το 2010 και εγκεκριμένο από το αμερικανικό δικαστήριο εξωτερικής αντικατασκοπείας παρακολούθησης- δείχνει ότι η NSA έχει λάβει άδεια για την παρακολούθηση 193 ξένων κυβερνήσεων, καθώς και διάφορες φατρίες και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας!
«Σχεδόν καμία ξένη κυβέρνηση δεν είναι εκτός ορίων για την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, η οποία έχει λάβει άδεια να υποκλέψει πληροφορίες από άτομα που αφορούν όλες εκτός από τέσσερις χώρες στη Γη, σύμφωνα με άκρως απόρρητα έγγραφα», έγραψαν στην Post οι δημοσιογράφοι Ellen Nakashima και Barton Gellman.
Οι δημοσιογράφοι γράφουν ότι η ικανότητα της NSA να στοχεύει τις επικοινωνίες των ξένων προσώπων και κομμάτων, είναι «πολύ πιο ελαστική» από ό,τι παλαιότερα και ότι τα έγγραφα δείχνουν μπορεί να αποκτήσει συζητήσεις που ίσως δεν αφορούν άμεσα έναν στόχο, αλλά αφορούν το συγκεκριμένο άτομο ή οντότητα σε κάποιο βαθμό, επικαλούμενη τις διατάξεις που περιέχονται στο πλαίσιο του νόμου περί Εποπτείας Πληροφοριών Εξωτερικού.
Εκτός, βέβαια, αν το πρόσωπο του ενδιαφέροντος, είναι πολίτης μιας από τις χώρες των «Five Eyes», που, μαζί με τις ΗΠΑ, συμμετέχουν σε μια παγκόσμια σύμπραξη επιτήρησης των ειδών.
Σύμφωνα με την Post, οι υπολογιστές της NSA φιλτράρουν αυτόματα τηλεφωνήματα από τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, που διαφορετικά θα συλλέγονταν χρησιμοποιώντας το σύστημα FISA. Ακόμα και αυτά τα έθνη, ωστόσο, δεν είναι εντελώς εκτός.
Οι Nakashima και Gellman συνεχίζουν λέγοντας ότι ο κατάλογος περιέχει 28 κυρίαρχα εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, όπου η NSA φέρεται να κάνει ακόμα συλλογή πληροφοριών, φιλτράροντας τους εν λόγω κωδικούς της χώρας που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν το σύστημα.
Ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η ευρεία εξουσία επιτρέπεται, έτσι ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να είναι σε θέση να εκτιμήσει τυχόν αναπτυσσόμενες καταστάσεις σε όλο τον κόσμο εξαιρετικά γρήγορα.
«Δεν είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς μια ανθρωπιστική κρίση σε μια χώρα που είναι φιλική προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο στρατός θα μπορούσε να αναμένεται τόσο σύντομα για να πάει και να απομακρύνει όλους τους Αμερικανούς», δήλωσε ο αξιωματούχος.
«Εάν αυτή η πιστοποίηση δεν περιλαμβάνει τη χώρα, τότε η NSA δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει πληροφορίες υπό το πλαίσιο των τροποποιήσεων της FISA, οι οποίες επιτρέπουν την παρακολούθηση των εν λόγω επικοινωνιών».
«Τα έγγραφα αυτά δείχνουν τόσο το δυναμικό πεδίο των δραστηριοτήτων εποπτείας της κυβέρνησης όσο και το εξαιρετικά περιορισμένο ρόλο του δικαστηρίου στην εποπτεία τους,» είπε στην Post ο Jameel Jaffer, αναπληρωτής διευθυντής νομικών για την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here