Στο εκλογοδικείο η Μεσσηνία.... αναστενάζει - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Στο εκλογοδικείο η Μεσσηνία.... αναστενάζει

Προετοιμασμένες για πολύ σκληρή μάχη είναι οι νομικές πλευρές του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου και του υποψηφίου και διεκδικητή της δημαρχιακής θέσης Γ. Τσώνη, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας, όπου θα εκδικασθούν οι σχετικές ενστάσεις και αντενστάσεις.
Το καινούργιο στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η νομική ομάδα του κ. Αναστασόπουλου κατέθεσε στην Εισαγγελία Καλαμάτας μήνυση κατ’ αγνώστων για πλαστότητα ψηφοδελτίου, αλλά και αίτημα άσκησης ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία, με βάση την ένσταση που έχει καταθέσει ο κ. Τσώνης και γίνεται λόγος για πλαστότητα.
Χθες, δύο μηνυτήριες αναφορές για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος κατατέθηκαν στην Εισαγγελία και από τη νομική ομάδα του κ. Τσώνη.
 
10 ενστάσεις
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας θα συζητηθούν συνολικά 10 ενστάσεις, που αφορούν, εκτός του Δήμου Μεσσήνης, συμβούλους στους Δήμους Τριφυλίας, Δυτικής Μάνης, Πύλου – Νέστορος και το Τοπικό Συμβούλιο Άριος, όπου έχει προσβάλει τη διαδικασία ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας», Θεόδωρος Μπρεδήμας, αλλά και κατά του επιτυχόντος Παναγιώτη Κατσίβελα στο Δήμο Τριφυλίας.
Οι νομικές πλευρές των υποψηφίων θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και το δικαστήριο θα επιφυλαχθεί για τις αποφάσεις.
Χρονικά μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η υπόθεση του Δήμου Μεσσήνης, όπου το αποτέλεσμα έχει κριθεί στη μία ψήφο, καθώς οι δικηγόροι θα παρουσιάσουν στοιχεία για τα νομικά τους επιχειρήματα, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν και μάρτυρες.
 
Μηνύσεις
Στο μεταξύ, όπως σημείωσε ο δικηγόρος της πλευράς του κ. Αναστασόπουλου, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων στην Εισαγγελία Καλαμάτας για πλαστότητα ψηφοδελτίου που ανέγραφε το μήνυμα «Ζήτω ο Σαμπαζιώτης». Το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο έχει προσμετρηθεί ως έγκυρο υπέρ του κ. Αναστασόπουλου και η πλευρά του κ. Τσώνη έχει ζητήσει την ακυρότητά του.
Επίσης, με αφορμή την ένσταση του κ. Τσώνη, όπου γίνεται λόγος για αλλοίωση δύο ψηφοδελτίων και δύο φακέλων και επειδή, όπως διευκρίνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, δε ζητήθηκε από την άλλη πλευρά η ποινική διερεύνηση των ζητημάτων αυτών, ζήτησαν αυτοί από την Εισαγγελία να ασκηθεί ποινική δίωξη. Παράλληλα, ζητούνται γραφολογικές πραγματογνωμοσύνες για την εγκυρότητα ή μη ψηφοδελτίων.
Χθες, στην Εισαγγελέα, η νομική ομάδα του κ. Τσώνη, κατέθεσε δύο μηνυτήριες αναφορές για τις νομικές πλημμέλειες τις οποίες περιγράφει στην ένστασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here