Μεγαλόπολη: Αντίθετοι στην «μικρή ΔΕΗ» Δήμος και φορείς - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Μεγαλόπολη: Αντίθετοι στην «μικρή ΔΕΗ» Δήμος και φορείς

Την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την «μικρή ΔΕΗ» εκφράζουν ο Δήμος Μεγαλόπολης, τα σωματεία εργαζομένων, στο λιγνιτικό κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, το Σωματείο Συμβασιούχων οκταμηνιτών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεγαλόπολης, ο Σύλλογος Επισκευαστών μηχανημάτων και αυτοκινήτων Μεγαλόπολης, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και άλλοι κοινωνικοί φορείς.
 Καλούν παράλληλα την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τους βουλευτές της Αρκαδίας και των όμορων νομών να μην ψηφίσουν, διαφορετικά υποστηρίζουν ότι θα οργανώσουν τοπικό δημοψήφισμα.
 Ειδικότερα, οι φορείς της Μεγαλόπολης σημειώνουν ότι καταγγέλλουν τις μεθοδευμένες ενέργειες της κυβέρνησης για την πώληση - παραχώρηση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε., που σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».
 Εκφράζουν δε  την αντίθεσή τους «στην ίδρυση νέας εταιρίας η περιουσία της οποίας θα δημιουργηθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε., με εισφορά ποσοστού του παραγωγικού δυναμικού και της πελατειακής της βάσεως, καθ' όσον αυτό σημαίνει ανατροπή της, έως σήμερα, υφισταμένης κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α. Ε. με την τοπική κοινωνία».
 Κάνουν λόγο για «βίαιη υφαρπαγή» της περιουσίας της ΔΕΗ Α.Ε. και κατ' επέκταση του Ελληνικού Δημοσίου και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο ως μη έχουσα την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον Όμιλο ΔΕΗ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here