Αντιδράσεις στην Ελαία για κλείσιμο δρόμων προς παραλία - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Αντιδράσεις στην Ελαία για κλείσιμο δρόμων προς παραλία

Η λήψη πρόσθετων μέτρων προστασίας της περιοχής "Νatura" του Κυπαρισσιακού Κόλπου αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, με την συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΚΑ. Ωστόσο οι χθεσινή κίνηση του δήμου να κλείσει κάθετους δρόμους που έχουν πρόσβαση στην παραλία, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην περιοχή, καθώς όπως τονίζεται κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι αλλά όχι τους δρόμους που είναι στο κτήμα Παππά. 
Χαρακτηριστικά ο Αρης Σκλάβος, νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δ.Δ. Ελαίας επισήμανε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί στις 11 εμφανίστηκαν συνεργεία του δήμου για να κλείσουν την μοναδική διέξοδο που έχει το χωριό της Ελαίας προς την παραλία. Η εντολή όπως μας είπαν, ήταν από το δήμαρχο για να αποφύγουν την διέλευση κάθε τροχοφόρου προς την παραλία. Αναφερόμαστε στην Ελαία στην περιοχή "Natura" στη ζώνη που υπάρχει ο μεγάλος αριθμός φωλεοποίησης της καρέτα - καρέτα. Εκεί ο δήμος άρχισε και θεώρησε σωστό να κλείσει την κύρια και μοναδική είσοδο που έχει το χωριό, γέροι, ανάπηροι, παιδιά, πρόσκοποι στην παραλία. Ενώ από ό,τι βλέπουμε στους ιδιωτικούς δρόμους -που ανήκουν, ας πούμε, στο κτήμα Παππά- δεν έχει γίνει το παραμικρό, δεν έχει κουνηθεί ούτε ένα χαλίκι. Στο δρόμο στον οικισμό Αϊ-Γιαννάκη έχει γίνει πάλι το ίδιο, έχει κλειστεί ο δρόμος, στον οικισμό της Βλασσάδας επίσης το ίδιο. Η απορία είναι πώς ο δήμος αφήνει τους ιδιωτικούς δρόμους ελεύθερους και τους δρόμους που εξυπηρετούν λουόμενους και μόνιμους κατοίκους τους κλείνει». 
Ο κ. Σκλάβος επισημαίνει επίσης ότι η δημοτική αρχή ξέρει τι πρέπει να γίνει στην περιοχή, όμως όλα ξεκίνησαν από μια συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά. Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, τα γνωρίζουν όλοι. Σημείωσε μάλιστα ότι για το τι πρέπει να γίνει, ο δήμαρχος καλό είναι να συμβουλευτεί την έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Μια έκθεση που έχει συνταχθεί από το μικτό κλιμάκιο ελέγχου για τη διενέργεια ελέγχου νομιμότητας πράξεων και ενεργειών που σχετίζονται με την υπόθεση διάνοιξης δρόμων και οικοδόμησης σε τόπο κοινοτικής σημασίας στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, εντός οικολογικού δικτύου "Natura 2000". Η έκθεση έχει συνταχθεί από το Δεκέμβριο του 2013 και σ' αυτήν συμπερασματικά σημειώνεται: «Με την παρατηρούμενη πολυετή καθυστέρηση της θεσμοθέτησης των προστατευόμενων περιοχών, βλάπτονται αφενός οι ίδιες οι περιοχές, αφού δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα διαχειριστικά μέτρα για αυτές και αφετέρου εμποδίζεται η ορθολογική ανάπτυξη εντός των περιοχών, αφού δεν τίθενται ασφαλώς καθορισμένοι όροι για την επίτευξη της ανάπτυξης αυτής, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία σχεδιασμού και σύμφωνα με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία. Επομένως η άμεση θεσμοθέτηση των προστατευόμενων περιοχών θα μπορούσε να επιτύχει την καλύτερη αντιμετώπιση και των δύο προβλημάτων».Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/41149-antidraseis-elaia-kleisimo-dromon-pros-paralia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here