1η Νοεμβρίου Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

1η Νοεμβρίου Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων

 1η Νοεμβρίου: Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων. Η ΕΣΠΕΠ καλεί τα σωματεία μέλη της να δώσουν… πάσα στη Ζωή και στην Ευαισθητοποίηση!

“O Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), από το 2007 έχει θεσπίσει την 1η Νοεμβρίου κάθε έτους ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων.
Κάθε χρόνο, ο Οργανισμός, φροντίζει να υπενθυμίζει στο ευρύ κοινό τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Η χώρα μας παραμένει δυστυχώς ουραγός, στη δωρεά οργάνων όταν με μέσο ευρωπαϊκό όρο τους 18 δότες ανά εκατομμύριο, στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις 4,8 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
Η μεγάλη έλλειψη δωρητών οργάνων στην Ελλάδα οφείλεται κατά κύριο λόγο, στην απροθυμία των συγγενών να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων προσφιλών τους προσώπων που χάθηκαν.
Οι αιτίες της απροθυμίας αυτής είναι σίγουρα πολλές, αλλά οι σημαντικότερες είναι:
• Στην ελλιπή και πολλές φορές εσφαλμένη ενημέρωση ή παραπληροφόρηση του πληθυσμού, που συχνά πέφτει θύμα διογκωμένης φημολογίας.
• Στην έλλειψη εμπιστοσύνης σε φορείς και γιατρούς και στο φόβο για εμπόριο οργάνων.
• Στις διάφορες προλήψεις και προκαταλήψεις που συνοδεύουν το τέλος της ζωής.
Ως Ε.Σ.ΠΕ.Π, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο, αφιερώνουμε την αθλητική μας δραστηριότητα για το Σαββατοκύριακου 30η και 31η Οκτωβρίου στον αγώνα και το έργο που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.
Γιατί η υγεία και ο αθλητισμός συμβαδίζουν, στην ανιδιοτελή προσφορά και στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της Ελληνικής κοινής γνώμης για την αξία της δωρεάς Ιστών και Οργάνων σώματος, που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζουν το πολυτιμότερο δώρο ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here